Rusi se kar po televiziji šopirijo z raketami in napadi na evropske prestolnice!

Datum:

Na ruski državni televiziji sta voditeljica in poslanec v oddaji govorila o sekundah, ki bi jih potrebovala ruska balistična raketa Satan, da doseže evropske prestolnice.

                   

Ruska novinarka Olga Skabejeva, znana tudi kot “železna lutka Putinove TV”, in poslanec državne dume iz frakcije LDPR Aleksej Žuravljov sta na državni televiziji govorila o času, ki bi ga balistična raketa Satan potrebovala, da doseže evropske prestolnice, pri čemer je Žuravljov dejal, da je za izginotje britanskih otokov potreben le en Satan in nekaj sekund.

“En Satan in to je to. Britanski otoki ne obstajajo več. Resno mislim,” je v oddaji Rusija 1 dejal Žuravljov. Drugi poslanec državne dume Jevgenij Popov iz stranke Združena Rusija je to poskušal utemeljiti s trditvijo, da ima Velika Britanija prav tako jedrsko orožje in da bo v primeru potrebe po uporabi balistične rakete Satan zemlja ostala prazna.

V nadaljevanju je Skabejeva izpostavila dejstvo, da je bil čas letenja rakete Satan od Kaliningrada do Berlina 106 sekund, od Kaliningrada do Pariza 200 sekund in do Londona 202 sekundi, poroča medij Večernji. Vse to so prestolnice, ki Ukrajino oskrbujejo z največ orožja, Žuravljov pa je poudaril, da bi morale to videti vse zahodne države.

Rusi se od nekdaj radi šopirijo, njihova vojaška tehnologija zaostaja za zahodno
Rusija je nekaj let nazaj uspešno preizkusila takrat novo medcelinsko balistično raketo, ki je sposobna izstreliti jedrske bojne glave kjer koli po svetu, vendar je Pentagon dejal, da ne predstavlja grožnje ZDA ali njihovim zaveznikom. Ob prvi izstrelitvi se je ruski predsednik Vladimir Putin pohvalil, da raketi, ki se uradno imenuje RS-28 Sarmat in ki jo je Nato imenoval “Satan II”, ni para in naj nasprotniki “dvakrat premislijo”, preden zagrozijo Rusiji.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...