Rusi v največjem napadu na Lvov ubili več civilistov

Datum:

Ukrajina je bila ponoči znova tarča ruskih zračnih napadov. Ruske rakete so zadele stanovanjsko stavbo v Lvovu, pri čemer so bile ubite štiri osebe, še devet je bilo ranjenih. Pod ruševinami ostaja ujetih več ljudi.

                   

Ukrajinski notranji minister Igor Klimenko je potrdil, da so po dosedanjih podatkih umrle štiri osebe, še devet je bilo ranjenih. Dodal je še, da si reševalci prizadevajo doseči tiste, ki so še vedno ujeti pod ruševinami.

Župan Lvova Andrij Sadovij je medtem sporočil, da je bil v napadu poškodovan tudi študentski dom na politehnični univerzi v Lvovu. “To je največji napad na civilno infrastrukturo v Lvovu od začetka ruske invazije,” je opozoril. Za zdaj sicer še ni znano, koliko ruskih raket je bilo izstreljenih v napadu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pa je na Telegramu objavil posnetek poškodovane stanovanjske stavbe in pripisal, da gre za posledico nočnega napada ruskih teroristov. “Na žalost so bili v napadu ranjeni in mrtvi,” je dejal in obljubil, da se bo Ukrajina na napad ustrezno odzvala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske sile so ponoči obstreljevale tudi regijo Herson na jugu Ukrajine, pri čemer sta bili ubiti najmanj dve osebi, deset pa je bilo ranjenih, je danes na Telegramu zapisal vodja vojaške uprave regije Oleksandr Prokudin. Dodal je, da so ruske sile izvedle najmanj 84 artilerijskih napadov in nad Herson izstrelile 38 raket, pri čemer naj bi zadele tudi naseljena območja. Ukrajina je sicer od začetka ruske invazije s pomočjo Zahoda znatno okrepila svoje sisteme zračne obrambe, vendar je tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil Jurij Ignat nedavno opozoril, da vojaška pomoč še vedno ne zadostuje za varovanje celotne države pred zračnimi napadi.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...