Rusija se pripravlja na množično mobilizacijo

Datum:

Generalštab ukrajinske vojske je sporočil, da se v Rusiji pripravlja množična mobilizacija. V vojsko bi bilo lahko vpoklicanih med 400 tisoč in 700 tisoč oseb. 

                   

Mobilizacija naj bi potekala tako v Rusiji kot tudi na okupiranih ukrajinskih ozemljih. Trditve ukrajinske strani temeljijo na dokumentih, ki jih je ukrajinska vojska pridobila preko spleta. Nova mobilizacija v rusko vojsko je sicer nujna zaradi katastrofalnih izgub na bojiščih, je še pojasnil generalštab ukrajinske vojske, poroča Polska Agencja Prasowa.

V generalštabu so prepričani, da se bo mobilizacija pretežno izognila večjim mestom, kot sta Moskva in Sankt Peterburg. V Čečeniji, na severnem Kavkazu, kjer s trdo roko vlada Ramzan Kadirov, bo v vojsko vpoklicanih približno 40 tisoč oseb. Ukrajinski generalštab domneva, da bodo dodeljeni do oddelkov, ki bodo preprečevali dezerterstvo v rednih enotah. Povečanje števila vojaškega osebja pa Rusiji prinaša pomanjkanje delovne sile v sektorjih, ki z obrambo niso povezani. Močno bo prizadet zlasti sektor IT.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki