Ruska ostrostrelca spolno napadla 4-letnico, nato pa je bila posiljena še njena mama

Datum:

Ukrajinsko tožilstvo trdi, da sta dva pijana ruska ostrostrelca spolno napadla štiriletno deklico in posilila njeno mamo, medtem ko sta očeta prisilila, da vse to gleda.

Obtoženi so ruski vojaki 15. ločene motorizirane strelske brigade, domnevna kazniva dejanja pa so bila storjena marca lani v štirih domovih okrožja Brovari v Kijevu.

Primer je bil s strani tožilcev zgrajen na podlagi pričevanj žrtev, ki so preživele grozljive domnevne zločine, o katerih je Reuters poročal, da so bili uporabljeni kot orodje zatiranja. Tožilci so povedali, da sta pijana vojaka, stara 32 in 28 let, vdrla na dvorišče hiše, kjer je živela mlada družina, očeta pretepla s kovinskim loncem in ga prisilila, da je pokleknil, medtem ko je bila njegova žena posiljena.

Eden od vojakov je 4-letni deklici rekel, da bo iz nje “naredil žensko”, preden jo je ta spolno napadel, pravijo tožilci. Dokumenti navajajo, da je starejši vojak umrl v vojni, medtem ko se je mlajši, imenovan Jevgenij Černoknižnij, vrnil v Rusijo. Reuters navaja, da je skrušeni brat Černoknižnija sporočil, da naj bi bil brat mrtev.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Ostrostrelca sta bila med šestimi osumljenci, ki so obtoženi izvajanja napadov v Brovariju, sporočajo mediji. V bližnji hiši sta bila vojaka obtožena, da sta tik po napadu na prvo družino pretepla starejši par, nato pa posilila še 41-letno nosečnico in 17-letno dekle.

Na drugi lokaciji, kjer je živelo več družin, naj bi vojaki vse nagnali v kuhinjo in skupinsko posilili 15-letnico in njeno mater, poroča britanski Express.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...