Ruski veleposlanik v Pjongjangu opozarja, da je Severna Koreja razvila nevaren jedrski raketni program

Datum:

Ruski veleposlanik v Severni Koreji opozarja, da je Pjongjangu v zadnjih letih uspel velik napredek pri razvoju raketnega programa, zato se tudi Moskva zaveda nevarnih zmožnosti te najbolj totalitarne države in jo budno spremlja.
Ruski veleposlanik v Pjongjangu, Aleksandr Matsegora, je za ruski radio RIA Novosti dejal, da ima Severna Koreja v svojem raketnem programu že podobno razvito tehnologijo kot druge države, vse pa so razvili sami. Ker Rusija ve, česa vsega so zmožni, stanje na vojaškem področju v tej državi podrobno spremljajo.

Poskuse delajo le 150 kilometrov od ruske meje
Nevarna totalitarna država z najbolj represivnim režimom že dlje časa testira jedrske rakete, od septembra so jih opravili že šest. Rusija je zaradi tega zaskrbljena, saj mejijo ne Severno Korejo, ena od raket pa je eksplodirala le 150 kilometrov stran od rusko-severnokorejske državne meje. “Nihče ne more jamčiti, da jim nekega dne ne bo spodletelo,” je zaskrbljen diplomat Matsegora. Rusija prav tako zameri svoji sosedi, da je nikoli ni predhodno obvestila o nameravanih raketnih poskusih.

Foto: iStock

Obe severnokorejski sosedi, tako Rusija kot Kitajska, zdaj sodelujeta pri vzpostavljanju sankcij, ki so jih uvedli Združeni narodi, hkrati pa naj bi delali v smeri reševanja krize na korejskem polotoku.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Trumpova vnukinja razkrila, kakšen je njen dedek v resnici

Najstarejša hči Donalda Trumpa mlajšega, Kai Madison Trump, je...

Drama v Srbiji: Ubit in ranjen policist, osumljenec trdi, da so mu ukradli identiteto

Po umoru srbskega policista se je v Srbiji pričelo...

Kar 89 % Kubancev živi v ekstremni revščini, le 15 % jih dobi obrok trikrat dnevno

Zaskrbljujoča študija, ki jo je v torek objavil kubanski...

Von der Leynovi nov mandat; med debato soočena s kritikami tako z desne kot leve

Ursula von der Leyen je bila ponovno  izvoljena za...