Samomorilski napad v bližini ameriškega veleposlaništva, trije napadi preprečeni

Datum:

V bližini ameriškega konzulata v Džedi v Savdski Arabiji se je razstrelil samomorilski napadalec. Ob tem sta bila lažje poškodovana dva policista. Iz Kuvajta so sporočili, da so preprečili več napadov skrajnežev Islamske države. Napadi se dogajajo v času molitev – muslimani namreč pričenjajo tridnevno slavje ob koncu postnega meseca ramazana.

Kot so sporočili s savdskega notranjega ministrstva, so policisti postali pozorni na moškega, ki je avtomobil parkiral v bližini parkirišča bolnišnice Sulejman Faki, ki stoji nasproti ameriškega konzulata. Ko so se mu približali, je moški aktiviral samomorilski pas. Pri tem sta bila lažje ranjena dva policista, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povzema STA. Eksplozija je odjeknila tik pred današnjo jutranjo molitvijo, odgovornosti za napad pa ni prevzel še nihče.

Iz Kuvajta pa so danes sporočili, da so varnostni organi preprečili več napadov IS, tri v državi in enega izven nje. Aretirali so več osumljencev. Eden od aretiranih je kuvajtski državljan. Cilji napadov, ki so jih načrtovali prav tako ob koncu ramazana, so bile šiitske mošeje in stavba notranjega ministrstva.

A. D., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...