Samomorilski napad v bližini ameriškega veleposlaništva, trije napadi preprečeni

Datum:

V bližini ameriškega konzulata v Džedi v Savdski Arabiji se je razstrelil samomorilski napadalec. Ob tem sta bila lažje poškodovana dva policista. Iz Kuvajta so sporočili, da so preprečili več napadov skrajnežev Islamske države. Napadi se dogajajo v času molitev – muslimani namreč pričenjajo tridnevno slavje ob koncu postnega meseca ramazana.

Kot so sporočili s savdskega notranjega ministrstva, so policisti postali pozorni na moškega, ki je avtomobil parkiral v bližini parkirišča bolnišnice Sulejman Faki, ki stoji nasproti ameriškega konzulata. Ko so se mu približali, je moški aktiviral samomorilski pas. Pri tem sta bila lažje ranjena dva policista, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povzema STA. Eksplozija je odjeknila tik pred današnjo jutranjo molitvijo, odgovornosti za napad pa ni prevzel še nihče.

Iz Kuvajta pa so danes sporočili, da so varnostni organi preprečili več napadov IS, tri v državi in enega izven nje. Aretirali so več osumljencev. Eden od aretiranih je kuvajtski državljan. Cilji napadov, ki so jih načrtovali prav tako ob koncu ramazana, so bile šiitske mošeje in stavba notranjega ministrstva.

A. D., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...