Šarec dramatično povišal financiranje ZZB NOB

Datum:

Ministrstvo za obrambo, ki ga vodi Marjan Šarec (Svoboda), je dramatično povišalo financiranje Zveze združenj borcev za vrednote NOB, ki bo letos dobila 137.987 evrov več kot leto prej. V letu 2022 je ministrstvo sofinanciralo dejavnosti trinajstih veteranskih organizacij s 1.504.520 evri, letos so vrednost povišali za 200.000 na 1.704.520.

Kako je povišanje šlo v glavnem za Zvezo borcev, ki slavi tudi revolucionarne tradicije, na lanskih volitvah pa je podpirala zdaj vladajoče politike, kaže grafika:

Pogodbe o financiranju so na ministrstvu predstavniki veteranskih organizacije podpisovali danes. Ob podpisu pogodb so se predstavniki veteranskih organizacij tudi slikali z nekdanjim premierom Šarcem, ki je na lanskih volitvah s svojo stranko ostal pod pragom za vstop v parlament, položaj ministra za obrambo pa je dobil zaradi združitve svoje LMŠ s Svobodo.

Minister Marjan Šarec z veteranskimi organizacijami.

Združevanje se je predsedniku Svobode Robertu Golobu splačala finančno, zaradi mesečnih dotacij na volitvah propadlih LMŠ (in tudi SAB), ki jih je s tem dobil.

Za prihodnje leto je v proračunu načrtovano, da bodo vsoto za veteranske organizacije povišali še za 200.000 evrov na 1.904.520 evrov. Ni pa še znano, ali bo tudi večino tega povišanja dobila Zveza združenj borcev za vrednote NOB, ki bi se v tem primeru spet prebila na vrh, kjer je zadnja leta Zveza veteranov vojne za Slovenijo. Kako je bilo v bolj daljni preteklosti, lahko preberete v članku o podobni delitvi pred petimi leti:

Popravek: 12.211 evrov društvu MORiS in ne zvezi Moris

Spletni časopis

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...