Sekretar Zaletel Mariborčanom o naselitvi migrantov: Ljubljana lahko k vam naseli kogarkoli, ne da bi vas sploh vprašala!

Datum:

“Da bi mestna četrt soodločala o namestitvah, po mojem mnenju ne bo šlo,” je za Večer dejal sekretar Jurij Zaletel iz urada za oskrbo in integracijo migrantov.

Jurij Zaletel je za Večer komentiral očitke s seje sveta Mestne četrti Pobrežje, češ da jih država ni pravočasno obvestila, da bo naselila osebe z mednarodno zaščito. Kot je razumeti sekretarja, Mariborčane prav nič ne briga, koga bo Ljubljana naseljevala v štajerski prestolnici.

Dejal je takole: “Urad je dolžan skrbeti za varnost osebnih podatkov teh oseb. Da bi mestna četrt soodločala o namestitvah, po mojem mnenju ne bo šlo. Bomo pa ta sklep vsekakor preučili, čeprav takšnega primera, da bi soodločala lokalna skupnost, v Sloveniji ni bilo. Mi smo strokovna služba, ki izvaja naloge, ki nam jih nalaga zakon. V zakonu pa ni nikjer zapisano, da bi soodločala lokalna skupnost.”

Država si torej v nasprotju z ustavo čisto po svoje predstavlja vladavino ljudstva. Ona očitno lahko kamorkoli kogarkoli naseli, pa če se lokalni prebivalci s tem strinjajo ali ne. To je razvidno iz Zaletelovega stavka, da bodo oni sicer sklep četrtne skupnosti preučili, da pa bodo na koncu tako ali tako odločili po svoje, ker so oni “strokovna služba”.

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...