Šentjernej: Srečanje gospodarstvenikov in poslovnih partnerjev

Datum:

V četrtek, 23. marca 2023, je v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekalo tradicionalno srečanje gospodarstvenikov in poslovnih partnerjev Občine Šentjernej, ki prihajajo s področja industrije, podjetništva, kmetijstva in turizma.

                   

V začetku srečanja se je celotna dvorana poklonila spominu na nedavno preminulega častnega občana Občine Šentjernej Janeza Goriška. V njegov spomin bo danes, ob 18. uri, potekala žalna seja v rdeči dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja v Šentjerneju.

Srečanje, ki ga je pripravila gostiteljica Občina Šentjernej v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine ter Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto, je namenjeno izmenjavi izkušenj, povezovanju, vzpostavitvi dialoga, sodelovanju ter pregledu ciljev, izzivov ter priložnosti za uspešno prihodnost na področju gospodarstva v občini Šentjernej.

Župan občine Šentjernej, Jože Simončič, je v svojem nagovoru povedal, da si občina prizadeva za skupni in glavni cilj – omogočati čim višjo kakovost življenja ter spodbujanje usklajenega gospodarskega, družbenega in okoljskega razvoja. Zahvalil se je vsem gospodarstvenikom, saj je prav njihova regija po gospodarski uspešnosti v državnem vrhu, znotraj regije pa so po številnih kazalnikih med najuspešnejšimi.

V nadaljevanju je župan predstavil nekatere pomembne naložbe, ki pomembno vplivajo na razvoj Šentjerneja, kot so izgradnja Poslovno storitvene cona – sever in Industrijsko storitvene cone ISC Sejmišče, ter poudaril, da je za varnost in boljšo kakovost življenja strateškega pomena prometna infrastruktura in razbremenitev jedra Šentjerneja s šentjernejsko obvoznico. Dotaknil se je tudi že izvedene celovite energetske sanacije javnih objektov v občini ter s tem povezano nadaljevanje s postavitvijo sončnih elektrarn na številnih objektih. Poudaril je tudi pomen načrtovanih naložb v športno infrastrukturo z izgradnjo nove večnamenske športne dvorane, obnova atletske steze in nogometnega igrišča, predstavil pa je tudi Industrijsko cono Mokro Polje, ki je zaenkrat v predinvesticijski zasnovi. Vse naložbe pomembno vplivajo na kakovost življenja v občini in spodbujajo nadaljnji razvoj.

V nadaljevanju sta predsednica Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto mag. Mojca Andolšek in direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš predstavila, kakšno je gospodarsko stanje v regiji, celotni Sloveniji in v svetu ter s kakšnimi izzivi se srečujemo v gospodarstvu in na področju podjetništva. Zbrane je nagovoril tudi direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto Damjan Vrtin, ki je poudaril pomen kmetijskih gospodarstev, ki so pomemben in enakovreden del gospodarskega življenja v občini.

Srečanje, ki ga je povezovala Jasmina Spahalić, se je nadaljevalo nastopom stand up komika Uroša Kuzmana, ki je zbrane v dvorani nasmejal z zabavnimi odlomki svojih predstav, in zaključilo s prijetnim druženjem v avli kulturnega centra ob županovem vinu in dobrotah članic Društva kmetic Šentjernej. Penino dobrodošlice pa je podarilo podjetje Lero Lešnjak Šentjernej ob 20-letnici delovanja.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...