Severin Freund se vrača v boj s Prevcem

Datum:

Severin Freund, ki je zaradi težav s hrbtom izpustil tekmi v Zakopanah, se že ta konec tedna vrača na tekme svetovnega pokala. Peter Prevc je prednost pred drugouvrščenim Nemcem v skupnem seštevku povečal za 60 točk, saj je bila na sporedu le ena tekma.

Petru Prevcu v Zakopanah po kar štirih zaporednih zmagah prvič ni uspelo zmagati, vseeno pa je svojo prednost pred Severinom Freundom povečal še za 60 točk, tako da ima pred Nemcem zdaj kar 305 točk prednosti.

Freund se počuti dobro in se vrača na tekme
Severin Freund je imel težave s poškodbo hrbta že kar nekaj časa. Težave so se začele po padcu na poskusni seriji v Innsbrucku, a je 27-letnik s tekmami nadaljeval, saj ni želel izpustiti zaključka novoletne turneje ter kasneje svetovnega prvenstva v poletih. Toda težave, s katerimi se je Freund ubadal že pred šestimi leti, so zdaj očitno odpravljene. “S kombinacijo terapij in atletskih treningov sem se pripravil za naslednje tekme. Zdaj bom te priprave poizkusil izkoristiti na tekmah ter to preleviti v dober občutek za skoke. Lepo se bo vrniti na Japonskem, potem ko sem moral izpustiti Zakopane,” je svoj povratek napovedal Severin Freund. Skupaj z njim na Japonsko potujejo še Richard Freitag, Stephan Leyhe, David Siegel, Andreas Wank in Andreas Wellinger.

Kvalifikacije za tekmo v Sapporu so na sporedu v petek ob 9.00 po slovenskem času.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...