Siol: Motokrosist Tim Gajser vpleten v afero z lažnimi PCT-potrdili, zapušča policijo

Datum:

Spletni portal Siol.net poroča, da želi večkratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser izstopiti iz Slovenske policije. Gajser je pogodbo s policijo sklenil kot vrhunski športnik leta 2016, takrat z besedami, da so bile postati policist njegove sanje od otroštva. Sporazumna prekinitev naj bi v veljavo stopila že 30. novembra, poraja pa se vprašanje, kjer tičijo razlogo za takšno odločitev motokrosista. Spomnimo; prejšnji teden je Siol poročal, da naj bi bil med preiskovanimi policisti zaradi lažnega PCT potrdila tudi Gajser, kar so sicer v njegovi službi za odnose z javnostmi odločno zanikali.

                   

Pred tednom dni je spletni portal Siol poročal, da naj bi bil Tim Gajser po neuradnih informacijah v preiskavi zaradi ponarejenega PCT-potrdila. Gajserjevo ime naj bi policisti našli med preiskavami dveh zdravnikov, ki sta se znašla pod lupo policistov zaradi ponarejanja zdravstvenih dokumentov. Zdravnika, po informacijah Siola gre za Rajka Brgleza, ki je pogodbeno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića s Ptuja, sta deset let služila s ponarejanjem zdravstvenih dokumentov.

Slika je simbolična. (foto: STA)

V ekipi Tima Gajserja so te informacije zavrnili. “To vsekakor ne drži. Če imate namen objaviti take laži o Timu, nikoli več ne dobite odgovorov. Če ne morete spodbujati športnikov, jih tudi blatiti ni treba. Smo zgroženi, česa obtožujete Tima,” so uredništvu Siola sporočili iz ekipe Gajserja. Njegova ekipa prav tako ni odgovorila, zakaj Tim Gajser zapušča policijo.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...