Sirec v Nemčiji obtožen napada na geja in njegovega partnerja. Motiv? Islamistična homofobija!

Datum:

Nemško tožilstvo je v četrtek sporočilo, da je Sirca obtožilo umora moškega in povzročitve hude telesne poškodbe drugega v napadu z nožem, za katerega menijo, da ga je motiviral islamistični ekstremizem.

                   

Osumljenec, imenovan Abdullah AHH, je obtožen umorov, poskusov umora in nevarnih telesnih poškodb, ki jih motivirajo “radikalne islamistične tendence”, so sporočili tožilci v mestu Karlsruhe.

Moška, stara 55 in 53 let, sta bila napadena v vzhodnem nemškem mestu Dresden 4. oktobra 2020, starejši moški pa je kasneje umrl v bolnišnici. Preiskovalci pravijo, da je šlo za homoseksualna partnerja.

Žrtvi si je izbral, da bi ju kaznoval s smrtjo kot predstavnika svobodne in odprte družbene ureditve, ki jo je zavrnil kot brezversko”, so dejali tožilci.

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Primer bi lahko bil prvi primer poskusa umora s strani islamista, ki ga motivira homofobija v Nemčiji, poroča tednik Der Spiegel. Osumljenca, ki je imel v času napada dvajset let, so v Dresdnu aretirali 21. oktobra, tožilci pa so napovedovali, da se primera preiskuje kot teroristični napad.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...