Škandal: Jezni zaposleni na Twitterju se je lotil Trumpa in mu zaprl račun

Datum:

Zasebni račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa na družbenem omrežju Twitter je bil v četrtek nekaj časa nedostopen, uporabniki, ki so želeli dostopati do njegovih zapisov, so namreč lahko prebrali le, da stran ne obstaja. Iz Twitterja pa so sporočili, da je eden izmed zaposlenih, ki je bil zadnji dan v službi, tega izključil. 

Trumpov račun so sicer znova vzpostavili po enajstih minutah, medtem pa je predsednikov uradni račun deloval ves čas. Sprva je veljalo prepričanje, da naj bi račun nenamerno izključili zaradi napake enega od zaposlenih, kasneje pa so pojasnili, da je krivec uslužbenec, ki je bil zadnji dan v službi.
Foto: Twitter
Trump pogosto uporablja Twitter 
V podjetju so po navedbah STA zapisali, da izvajajo notranjo preiskavo. Vsekakor pa je Trump, ki ima več kot 41,7 milijona sledilcev, eden izmed svetovnih voditeljev, ki najbolj pogosto uporablja Twitter za objavo sporočil javnosti, saj je pogosto tarča svojih političnih tekmecev in mainstream medijev, ki jih je v preteklosti zaradi njihovega nekorektnega poročanja označil za “fake news”.
H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...