Škandal! Ministrica Andreja Katič na sporni proslavi, kjer so šolarje oblekli v partizane in jim dali v roke orožje!

Datum:

Pravosodna ministrica Andreja Katič je praznovanje dneva boja proti okupatorju izkoristila za partizanske maškarade, v katerih so sodelovali tudi otroci. Kakor smo že opozarjali, 27. aprila v Sloveniji obeležujemo ustanovitev Protiimperialistične fronte, ki je nastala deset dni potem, ko je leta 1941 jugoslovanska vojska v Beogradu podpisala vdajo. To je 14 dni od okupacije slovenskega ozemlja.

                   

Partizanov na tej točki v zgodovini ni bilo nikjer. Bili so zgolj predstavniki komunistične partije, ki so bili poleg Sokolov, krščanskih socialistov in slovenskih kulturnikov del novonastalega uporniškega gibanja.

A ker je Velenje Velenje in Zveza združenj borcev za vrednote NOB enostavno nastavek otrok, ki so jim v komunistični Jugoslaviji prali možgane, ne preseneča, da ti isti skušajo nadaljevati zlorabe, ki so jim bili izpostavljeni tudi sami. Dejstvo je, da je od začetka druge svetovne vojne na Slovenskem minilo že 78 let, tako da je dejanskih borcev proti okupatorjem med živimi bore malo.

Vseeno pa ne moremo reči, da je higienično sodelovanje nekdaj obrambne in sedaj pravosodne ministrice na proslavah, na katerih še vedno korakajo v uniformah, ki so zakrivile največje izvensodne poboje v slovenski zgodovini.

Kakšno sporočilo pošilja ministrica za pravosodje, ki naj bi v teoriji skrbela za delovanje neodvisnega sodstva in pravne države, ko pa sama sodeluje na proslavah, ki ne slavijo dejanskih borcev proti nemškim nacionalsocialističnim in italijanskim fašističnim okupatorjem, temveč zgolj zmago komunistične revolucije, v kateri je umrlo na tisoče nedolžnih ljudi, ki jim jugo-partizani za njihove “grehe” niso nikoli sodili, temveč so jih skrivoma pobili, poklali, zmasakrirali in jih nato pometali v jame, rudniške jaške ter rove?

R. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...