Škandalozen udar levih sil nad novinarsko svobodo in resnico – zahtevajo glavi Možine in Rebernikove!

Datum:

“Kaj se dogaja? Zaradi Utripa pravkar vabilo na nujno sejo vodstva TV – zame in odgovorno urednico. Posamezni novinarji RTV po pritisku SD zahtevajo suspenz proti meni in odgovorni urednici. Novinarske in uredniške avtonomije ne omenjajo več. Bo vsaj novinarski aktiv TVS obsodil pritiske Tanje Fajon?” je razkril Jože Možina. Možina je namreč v soboto vodil oddajo Utrip, kjer je v 15 minutah skladno z novinarski standardi in resnico obdelal aktualne družbeno-politične teme, na kar pa se je aktivirala Tanja Fajon ter večji del levice. 

Jože Možina je z vodenjem oddaje Utrip, ki nudi tedenski pregled dogajanja v Sloveniji na RTV, v soboto razburil levo srenjo, saj je razkril resnico o bitki pri Dražgošah, ki je sicer nikoli ne bi priznali. Objavil je namreč zgodbe preživelih prič pokola, ki je komunistični mit o junaških partizanih, na katerih se desetletja napaja slovenska levica za dnevnopolitične potrebe, postavil pod velik vprašaj. Novinarsko kritično je obdelal do sedaj prepovedane teme o klanjanju SD komunističnemu zločincu Borisu Kidriču ter poteze strank KUL in njihovih satelitov pod krinko civilne družbe. Ni odveč omeniti, da so ga na levem polu popolnoma popljuvali in napadli, medtem ko so sami najbolj goreči podporniki “novinarske svobode”. Že v nedeljo sta bila na zagovor k direktorju televizije Valentinu Arehu povabljena Možina in urednica Jadranka Rebernik. Zagovor bo jutri.

Na oddajo se je takoj odzvala predsednica stranke SD Tanja Fajon in nekdanja novinarka RTV, ki je z nedopustnimi pritiski očitno sprožila javni linč znotraj javne hiše. Javni servis = vladni servis. RTV Slovenija. Sramota! Možina in ekipa. Ni opravičila za uredniško politiko, ki ne deluje več v javnem interesu”, je zapisala. Nedolgo po tem pritisku sta Možina in Rebernikova prejela vabilo na nujno sejo vodstva TV.

Na pritiske stranke SD se je odzval tudi Možina. “Tanja Fajon, vi niste javni interes, vaš grob politični napad in sramotenje novinarja RTV razgalja vašo strašljivo protidemokratično dvoličnost, ki ne bo brez posledic, a ne Sophie in’t Veld, je bil ogorčen Možina. Nato je dodal: “Naj vam bo jasno, RTV je javna, ne vaša. In ne bo popuščanja, ko gre za svobodo medijev in resnico!” 

Ali se bodo novinarska združenja odzvala na grob napad na novinarsko svobodo?
Tovrstni politični napadi na novinarsko svobodo so nedopustni, še bolj pa je nedopustno to, da vodstvo TV Slovenija tem pritiskom popusti. Vprašanje je, ali bodo novinarski aktiv TVS, Društvo novinarjev Slovenije obsodili pritiske Fajonove? Vprašanja smo poslali na omenjena cehovska združenja, odgovore še pričakujemo, o dogajanju na RTV pa bomo obvestili tudi mednarodno javnost.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...