Škofijska Karitas Novo mesto letos pomagala okoli 10 tisoč ljudem

Datum:

Pri Škofijski Karitas Novo mesto, ki pokriva območje jugovzhodne Slovenije, so letos pomagali približno 10 tisoč ljudem. Do zdaj so jim med drugim pomagali z 220 tonami materialne in skoraj 65 tisoč evri denarne pomoči v obliki plačevanja položnic in drugih stroškov. Za pomoč prizadetim z junijsko točo v Beli krajini so zbrali dodatnih 230 tisoč evrov.

Generalni tajnik novomeške škofijske Karitas Gregor Vidic je na današnji novinarski konferenci povedal, da so letos razdelili 215 ton hrane ter šest ton pralnega praška in higienskih potrebščin. Pri svojem delu so se oprli na pomoč 700 rednih in občasnih prostovoljcev, ki so skupaj opravili nekaj manj kot 29.000 ur prostovoljnega dela. Glede pomoči po junijski toči v Beli krajini je dodal, da so pomagali 250 prizadetim gospodinjstvom, razdeli pa so prav celotni zbrani znesek.

Socialna delavka omenjene Karitas Andreja Kastelic je nadaljevala, da je komisija novomeške Karitas letos obravnavala več kot 770 vlog za denarno pomoč, skupaj s prošnjami zaradi poškodb po toči pa več kot 1000.

Denarno pomoč so sicer odobrili skupaj 577 gospodinjstvom in nekaj več kot 1750 družinskim članom. Z boni za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin in s plačilom šolske prehrane so pomagali 133 družinam, tovrstna pomoč pa je skupaj dosegla nekaj več kot 16 tisoč evrov. Za plačilo najnujnejših položnic so več kot 200 gospodinjstvom skupaj razdelili nekaj več kot 32 tisoč evrov pomoči, skoraj sto gospodinjstvom pa so s skupaj nekaj manj kot 16 tisoč evri pomagali pri nakupu ali plačilu kurjave.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...