Škofjeloški policisti zbirajo zamaške za hudo bolnega kolega, za pomoč prosijo na spletu – Ljudje so ogorčeni nad odnosom države: “Kje je vlada, ko je treba pomagati Slovencem?”

Datum:

Na Facebooku poteka akcija, ki jo organizirajo škofjeloški policisti. Zbirajo namreč plastične pokrovčke za kolega, ki boleha za kroničnim multiinfekcijskim sindromom (Lymska borelioza s koinfekcijami). Gre za bolezen, ki je posledica okužbe z bakterijami Borrelia burgdorferi, ki jo prenašajo klopi. Bolezen prizadene kožo, živčevje, srce, sklepe in oči. Število primerov se v Evropi močno povečuje,  Slovenija pa je za to bolezen endemična, kar pomeni, da je bolezen stalno prisotna in značilna za to območje. Bolniki se pika klopa pogosto ne spomnijo ali ga ne opazijo. Ljudje se na akcijo odzivajo v velikem številu, kot je moč zaslediti na socialnih omrežjih, pa so hkrati tudi izjemno kritični do države, oziroma ministrstva za notranje zadeve, ki policistu ni priskočilo na pomoč tako, kot bi lahko, da ne bi bilo financiranje njegovega zdravljenja odvisno zgolj od dobrodelnosti ljudi.

“Po besedah sodelavk in sodelavcev je njihov kolega izjemno iskren in sočuten človek, ki je bil vedno in povsod pripravljen priskočiti na pomoč vsakomur. Tokrat pa pomoč potrebuje on. Pomoč nas vseh. Plastične pokrovčke lahko prinesete na Policijsko postajo Škofja Loka, do 1. maja 2019. Policisti vedno pomagajo. Vsem. Tudi tokrat, njihovemu kolegu. Pomagajmo jim pomagati tudi mi, vsi skupaj. Podelimo, zberimo, dostavimo, pomagajmo. Hvala v njegovem imenu in imenu kolegov in kolegic,” je kranjska policijska uprava zapisala na svojem uradnem profilu na Facebooku.

Objava je bila na Facebooku deljena že skoraj petstokrat, spletna stran Škofja Loka moje mesto pa je pozneje priložila fotografijo, ki dokazuje, da se plastični zamaški izjemno hitro nabirajo, torej je zbiralna akcija zelo uspešna.

Na Facebooku završalo: Kje je država, ko njeni lastni uslužbenci potrebujejo pomoč?
Bolj žalosten je človek, ko prebira komentarje drugih spletnih uporabnikov, ki neposredno mečejo državi resnico v obraz. “Kakšna generalna državna sramota, da je sploh treba to plastiko zbirati, zato da se pomaga človeku, ki je bolan in bi se mu očitno lahko in moralo takoj priskočiti na pomoč ter ga zdraviti. In da je paradoks večji, večina pokrovčkov pride od gaziranih pijač, ki so samo sladkor in kemija. Da se bo lahko čez čas zbiralo zamaške za koga, ki ima sladkorno. Če ne bi bilo vse res, bi mislil, da gre za kakšen 70′ B movie črno komedijo,” je bila neposredna Dinda Vibe.

Škofjeloški policisti zbirajo denar za hudo bolnega kolega. Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Ampak živimo v državi, v kateri vlada kriminalna, plenilska elita in zato v takih primerih pride v poštev le neposredna solidarnost državljanov, ki zmorejo še kanček sočutja in humanosti, meni Jazen Gartner. Vse to v času, ko ima ministrstvo za notranje zadeve dovolj denarja za nekatere druge akcije, ki slovensko politično oblast bolj zanimajo. Ne slovenski državljani, temveč ilegalni migranti. Nova24TV je že lani konec novembra poročala, da MNZ načrtuje postavitev novih sprejemno-registracijskih centrov, opremljenih z varnostno anti-vandal opremo.

Ministrstvu za notranje zadeve na tone denarja za migrante z Malte, postavitev zabojnikov, letovišče na Debelem Rtiču
Samo v Metliki nameravajo na MNZ postaviti prvega izmed načrtovanih sprejemno-registracijskih centrov, ki bo tudi vzorčni primer za vse sledeče. Okvirni rok za realizacijo postavitve je bil že med 1. januarjem in 15. januarjem 2019. Z namenom vzpostavitve sprejemno-registracijskih centrov je predvidena postavitev betonskih podstavkov, na katerih bodo postavljeni sanitarni kontejnerji. Da se s postavitvijo resnično mudi, priča dejstvo, da je bilo na sestanku dorečeno, da se postavijo kar kontejnerji iz zaloge Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, saj v tako kratkem času naročilo in nabava novih nista možna. To je še en primer, ki prikazuje, da so za levičarsko vlado nelegalni migranti pomembnejši od davkoplačevalcev in državljanov Slovenije – v primeru naravne ali druge katastrofe bodo zabojniki na voljo migrantom, ne pa Slovencem.

Ob tem je treba povedati tudi, da je Vlada Republike Slovenije te dni silno zaposlena z reševanjem petih ilegalnih migrantov, katerih nastanitev je ponudila na naših tleh, potem ko so obtičali na Malti, saj so jih ladje nevladnih organizacij pobirale po Sredozemskem morju in jih ilegalno “dostavile” v Evropsko unijo. Ob tem je vredno poudariti, da ministrstvo za notranje zadeve od vlade dobi na tisoče evrov; vlada je dovolila notranjemu ministrstvu 32 zaposlitev za določen čas, najem dodatnih prostorov, opreme za delo in štiri vozila, ker je bilo število prošenj za mednarodno zaščito od aprila do septembra 2018 in dalje višje od 250 vsak mesec, je poročal Spletni časopis.

Zbiralna akcija je zaenkrat izjemno uspešna. Zamaške lahko na policijsko postajo v Škofji Loki prinesete vse do 1. maja. (Foto: Facebook)

Na Nova24TV pa smo lani pozno poleti poročali tudi, da je prejšnja vlada Mira Cerarja za nastanitev migrantov potencialno aktivirala letovišče MNZ-ja na Debelem rtiču, ki bi lahko sprejelo do 320 migrantov. Pred tem so v počitniških hiškah bivali predvsem policisti z družinami. Počitniški dom sameva od leta 2016 in je zaradi vladnega kontingentnega načrta za slovenske družine postal nedostopen. Aprila lani je bil za isto lokacijo tako objavljen razpis za oskrbo migrantov s hrano v vrednosti prek 3 milijone evrov, junija pa je sledil še razpis za “živila, predelana na ekološki način”, izključno za Debeli rtič, v vrednosti 1,4 milijone evrov.

Skratka, država ima več kot dovolj denarja, da bi pomagala ljudem v stiski. Problem je le v tem, da bi v vsaki normalni državi pomoč najprej potrebovali slovenski državljani, šele potem ilegalni migranti, ki teptajo slovensko ustavo. A očitno so celo lastni uslužbenci za MNZ in vlado drugorazredni.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...