Skrbno načrtoval, grozil in oropal, zdaj pa čaka na ustrezno kazen

Datum:

Roparju, ki je sredi oktobra oropal bencinski servis v Godoviču, po zaključeni kriminalistični preiskavi grozi do deset let zapora. 

Spomnimo, da je storilec med ropom z imitacijo avtomatske pištole zagrozil uslužbenki in iz blagajne ukradel ves denar, servis pa oškodoval za 480 evrov. Uslužbenka sicer ni bila poškodovana.

Ropal naj bi 21-letni moški
Po podatkih policijske uprave Nova Gorica je osumljenec moški, star 21 let, doma z območja Idrije, ki so mu prostost že odvzeli 4. novembra. V preiskavi ropa so kriminalisti uporabili več preiskovalnih dejanj in zasegli več predmetov, ki bodo služili kot dokaz v predkazenskem postopku.

Ropar bencinskega servisa pištolo odvrgel v jezero 1

Našli tudi pištolo
Kriminalisti so našli tudi imitacijo orožja, s katerim je osumljeni domnevno izvedel rop bencinskega servisa. Gre za kovinsko imitacijo avtomatske pištole, ki jo je osumljenec odvrgel v bližnje jezero pri Godoviču. Po ugotovitvah kriminalistov je bil rop skrbno načrtovan.

Kriminalisti bodo zoper osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa podali kazensko ovadbo pri pristojnem okrožnem tožilstvu. Grozi mu od enega do desetih let zapora.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...