Skupina republikanskih senatorjev napovedala zavrnitev elektorskih glasov, če ne bo ustanovljena komisija, ki bi preiskala volilno prevaro na predsedniških volitvah 2020!

Datum:

Senatorji republikanske stranke, vključno S Tedom Cruzom, Marsho Blackburn, Stevom Dainesom, Johnom Kennedyjem, Mikom Braunom in Joshom Hawleyem, nameravajo šestega januarja zavrniti elektorje iz spornih zveznih držav. Svojo odločitev so v soboto sporočili v skupni izjavi, skupaj s štirimi novoizvoljenimi senatorji.

                   

Senatorji in prihodnji poslanci, vključno z novoizvoljenimi senatorji Cynthio Lummis, Rogerjem Marshallom, Billom Hagertyjem in Tommyjem Tubervillom, so v soboto, 2. januarja 2021 podali skupno izjavo, v kateri so izrazili namero, da  v sredo 6. januarja 2021 zavrnili elektorje iz spornih držav. Svojo odločitev so pojasnili s tem, da so bile na predsedniških volitvah leta 2020 zaznane očitne goljufije ter raznovrstne nepravilnosti pri glasovanju, poroča Breitbart.

Kot še navajajo v skupni izjavi, ne gre zgolj za prepričanje posameznika, ampak za prepričanje kar okoli 39 odstotkov Američanov. Med takšnimi je 67 odstotkov republikancev in 17 odstotkov demokratov ter 31 odstotkov neodvisnih. Seveda v to ne verjamejo nekateri predstavniki Kongresa in številni predstavnikov osrednjih medijev. Vendar pa ne glede na to, da visoki državni funkcionarji oziroma novinarji to verjamejo ali ne verjamejo, globoko usidrano nezaupanje v ameriške demokratične procese, ne bo preprosto izginilo.

“Ankete Reuter/Ipsos, tragično kažejo, da je 39 odstotkov Američanov prepričanih, da “so bile volitve nameščene.” V to so prepričani republikanci (67 odstotkov), demokrati (17 odstotkov) in neodvisni (31 odstotkov),” je opozorila skupina senatorjev v izjavi na spletni strani senatorja Teda Cruza.

Kot so še prepričani že omenjeni republikanci, bi nas vse to moralo skrbeti ter predstavlja nenehno grožnjo za legalnost vseh prihodnjih administracij. Obenem so še pristavili, da bi v idealnem svetu sodišča prisluhnila dokazom ter raziskala trditve glede hude volilne prevare, vendar pa je Vrhovno sodišče to dvakrat zavrnilo. 6. januarja bo tako edinstvena priložnost, da se sistem prisili v preiskavo očitkov volilne prevare. Ob tem gre navesti, da so demokratski poslanci v Kongresu že večkrat nasprotovali volilnim izidom predsedniških volitev, in sicer v letih: 1969, 2001, 2005 in 2017. 

Cruz in ostali senatorji so napovedali zavrnitev elektorskih glasov v primeru, če se bo prezrl njihov klic po oblikovanju komisije za preučitev volitev, kakor je to bilo storjeno zaradi nepravilnosti v treh zveznih državah na predsedniških volitvah leta 1876.

Poročilo kaže na številne volilne prevare na ameriških predsedniških volitvah 2020 

Direktor urada za trgovinsko in proizvodno politiko Peter Navarro je v četrtek, 17. decembra 2020 objavil 36 strani dolgo poročilo, v katerem je orisal več primerov nepravilnosti na predsedniških volitvah 2020. Poročilo je pokazalo toliko različnih primerov volilne prevare, da je moč z gotovostjo trditi, da je na volitvah dejansko zmagal ameriški predsednik Donald Trump.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...