Slovenija 8. najvarnejša država na svetu: Bomo zaradi nasilnih levičarjev izgubili prestižno mesto na lestvici?!

Datum:

Slovenija se je na lestvici najvarnejših držav po podatkih Inštituta za ekonomijo in mir za leto 2019 uvrstila na prestižno 8. mesto. Ker pa se pri izračunavanju globalnega mirovnega indeksa upoštevajo tudi na primer notranji konflikti, politična nestabilnost in možnost nasilnih demonstracij, bi lahko nasilni levičarji, ki ne priznavajo demokratične in legitimne oblasti, ogrozilo prestižno mesto Slovenije na tej lestvici. Tako bi odgnali tuje turiste, kar je še posebej zaskrbljujoče, če upoštevamo, da je turizem najhuje prizadeta panoga zaradi epidemije novega koronavirusa!

Inštitut za ekonomijo in mir je pred kratkim razkril podatke o globalnem mirovnem indeksu za leto 2019, s katerim ocenjujejo varnost v posameznih državah. S pomočjo Economist Intelligence Unit ocenjujejo varnost v 163 državah in sicer na podlagi treh kriterijev, ki odražajo morebitne domače in mednarodne konflikte, raven harmonije v družbi in militarizacijo. Vsak izmed kriterijev je ocenjen na podlagi različnih dejavnikov, kot so količina uvoženega orožja in politična stabilnost.

Slovenija 8. najbolj varna država na svetu
Slovenija se je na letošnji lestvici uspela uvrstiti med 10 najbolj varnih držav na svetu in sicer na 8. mesto z oceno 1,355. “Ne glede na to, ali vas na splošno zanimajo lepi kraji ali pa bi radi raziskovali nekatere izmed najboljših evropskih gradov in jezer, ima Slovenija nekaj za vas – in zdaj veste, da lahko tam mirno spite,” so zapisali pri Conde Nast Traveler.

(Foto: STA)

Najvarnejša Islandija, najmanj varen Jemen
Glede na varnost so na prvih petih mestih Islandija, Nova Zelandija, Portugalska, Avstrija in Danska, najmanj varne države na svetu pa so Somalija, Irak, Južni Sudan, Sirija in Jemen.

Foto: družbena omrežja

Se bo Slovenija zaradi nasilnih levičarjev poslovila s prestižnega mesta na lestvici?
Ker pri izračunavanju globalnega mirovnega indeksa upoštevajo tudi na primer notranje konflikte, politično nestabilnost in možnost nasilnih demonstracij, bi se glede na dogodke v zadnjih dneh lahko Slovenija že pri naslednjem ocenjevanju poslovila s prestižnega mesta na lestvici.

Skrajni levičarji, ki jim demokracija ni blizu, se ne sprijaznijo, da na oblasti niso več levičarji in tudi med epidemijo, ko velja prepoved zbiranja, stopnjujejo pritisk nad demokratično in legitimno oblastjo. Na njihovih protestih poleg tega prevladujejo totalitarni in teroristični simboli, po družbenih omrežjih pa že krožijo tudi pozivi k nasilju.

Turizem je sicer zaradi krize ob epidemiji novega koronavirusa najhuje prizadeta panoga in prav zdaj bi morali vse moči usmeriti v to, da po koncu epidemije v našo državo privabimo kar največ tujih gostov.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...