Slovenija na dobri poti: Poslanci kljub polenom KUL sprejeli deseti protikoronski zakon in zakon o debirokratizaciji!

Datum:

Državni zbor je sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Prinaša nove dodatke za najbolj ranljive, uvaja odškodninsko odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19. Hkrati je bil sprejet paket o debirokratizaciji, ki bo skrajšal številne dolgotrajne postopke in državljanom prihranil mnogo časa in denarja. Sprejeta pa je bila tudi novela zakona o DDV. 

                   

Deseti protikoronski zakon za pomoč gospodarstvu, zdravstvu, izobraževalnemu sistemu in najranljivejšim v družbi je sprejet (46 ZA, 42 PROTI). Vlada pod vodstvom SDS in Janeza Janše nadaljuje z ukrepi v dobro Slovenije, za hitrejše in celovitejše okrevanje po krizi covida-19,” je novico o sprejetju pomembnega zakona komentiral poslanec Jure Ferjan.

Predsednik vlade Janez Janša se je ob tem zahvalil vsem poslancem SDS, NSi, Konkretno, DeSUS, obema poslancema italijanske in madžarske manjšine ter vodji strokovne skupine dr. Mateju Lahovniku. Kot je še zapisal, gre za zakon, ki je spisan v dobro vseh v Sloveniji, še posebej revnih, ki so prizadeti zaradi višjih cen ogrevanja. Prav tako je premier Janša pozdravil sprejem zakona o debirokratizaciji, na katerem je delal Ivan Simič. Nov zakon bo skrajšal številne birokratske postopke.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1475536790291365889?s=20

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...