156 zdravnikov zoper ideologa Levice Miho Kordiša vložilo kazensko ovadbo zaradi razpihovanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti!

Poslanec Levice Miha Kordiš. (Foto: Fb)

Zgodilo se je, kar je napovedal odvetnik Domen Gorenšek. Včeraj je skupno 156 zdravnikov vložilo kazensko ovadbo zoper poslanca Levice Miho Kordiša. Očitajo mu spodbujanje oziroma razpihovanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti, kot je zapisano v 297. členu Kazenskega zakonika.

Zdravnike je označil za mazače

Kordiš je namreč na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo 12. oktobra zdravnike označil za mazače, kar je ostro obsodilo več zdravniških združenj, in tudi odvetnik Domen Gorenšek, brat pokojnega priznanega slovenskega kirurga Matevža Gorenška.

Kordiš je med razpravo med drugim dejal, da se v petem protikoronskem zakonu “črtajo varovalke, ki zagotavljajo kakovost in varujejo pacienta tudi v primeru zasebnih izvajalcev, samo zato, da bo lahko vsak s. p. in čisto vsak mazač dobil svojo tranšo javnih sredstev”. Zaradi izjav je dobil več opominov predsednice odbora Anje Bah Žibert, pozneje pa mu je odvzela besedo.

https://twitter.com/ANJABAHZIBERT/status/1338970719502348295

Kot poroča Siol.net so v ovadbi zapisali, da Kordiš ni prvič “napadel” zdravnikov. “Ne gre za osamljen primer oziroma enkratni incident javnega spodbujanja diskriminacije ali sovraštva do zdravnikov, predvsem zasebnikov, pač za ponavljajoča, premišljena dejanja,” so zapisali in zoper Kordiša predlagali kazenski pregon.

Utrip Ljubljane