fbpx

22. junij se neusmiljeno približuje: Ne odlašajte več in še danes prispevajte podpis proti dvojni ceni za enojni tir!

Foto: Twitter/iStock

Znan latinski pregovor pravi, da se je motiti človeško, a v napaki vztrajati je bedasto. Glede na to, da nas je lekcija v primeru TEŠ 6 veliko preveč stala (500 milijonov evrov preveč), je težko razumeti, da bi kdorkoli pri zdravi pameti vztrajal pri gradnji zlatega tira, ki bo po žepih spet udarila davkoplačevalce. Ni pa dovolj, da vas to jezi in da o tem le nergate svojim znancem in prijateljem. Potrebno je, da ukrepate in oddate podpis v podporo za razpis referenduma Proti dvojni ceni za enojni tir, kajti napočil je čas, ko ni več veliko časa za odlašanje, saj bo 22. junij napočil še prekmalu!  

“Slovenija nima zlatih rudnikov in naftnih vrelcev, da bi si lahko privoščila več kot milijardo, celo milijardo in pol evrov za 27 kilometrov proge,” poudarja predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo, ki jo vodi državljan Vili Kovačič, opozarja na lažni manever vlade, češ da bo za isti denar naredila enotirno progo kot dvotirno. Da je to pravljica za otroke in telebane in da nas ima za norca pove dejstvo, da ista vlada – njen vladni sekretar Jure Leben, na RTV SLO trdi, da bo cena projekta znana šele ob koncu projekta, torej ko bo drugi tir zgrajen. “Skratka laž v tej etično propadli vladi vsak dan dobiva daljše noge,” poudarja Kovačič.

Foto: iStock

Prostovoljci na stojnicah so bili deležni verbalnih napadov
Spomnimo na desant poslancev iz vladne SMC na prostovoljce, ki sodelujejo pri zbiranju podpisov za referendum o drugem tiru. Ti so bili namreč v prejšnjem tednu priča verbalnim napadom poslancev ter funkcionarjev, Jani Möderndorfer je s kolegom Simonom Zajcem in sekretarjem Lebnom rovaril na stojnicah v Ljubljani, Janja Sluga pa v Celju. Načrtna in koordinirana akcija stranke SMC priča o tem, da ustavna demokracija, za katero se v Sloveniji borijo običajni ljudje, ki jim ni vseeno, kako se porablja davkoplačevalski denar ter kako se vodi investicija za drugi tir, ne deluje in da še vedno velja zelena luč korupcijskemu primeru TEŠ 6.

(Foto: Twitter/@PrCogito)

Mi prisiljeni v varčevanje, oblast pa razmetava z našim denarjem
V primeru, da bomo le pasivno opazovali forsiranje “zlatega tira”, se ne moremo pritoževati, če se bodo ogromne količine evrov usmerjale na račune novih gradbenih baronov in tajkunov, namesto da bi prepotreben denar porabili za naše pokojnine, zdravstvo in vsesplošni razvoj naše države Slovenije. Glede na to, da vedno, ko gremo v trgovino, preverimo koliko določen izdelek stane, je prav, da to storimo tudi v tem primeru. Je mar pošteno do nas, da se oblast negospodarno igra z našim denarjem, medtem, ko smo mi prisiljeni v varčevanje?

Foto: Arhiv Nova24TV/iStock

Napotki za oddajo podpisa
Zdaj imate priložnost, da se uprete zakonitemu ropu stoletja, in sicer tako, da s podpisom obrazca daste podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma PROTI DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR. Obrazec, ki si ga lahko natisnete sami (tukaj) ali ga dobite na stojnici ali upravni enoti/krajevnem uradu, izpolnite in podpišete pred uradno osebo, ki bo istovetnost vašega podpisa potrdila z žigom in podpisom. Pomembno pa je, da nato overjen obrazec oddate prostovoljcem na stojnici ali ga pošljete na enega izmed naslednjih naslovov: REFERENDUM DRUGI TIR, p. p. 122, 1000 Ljubljana ali na Vili Kovačič, Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana ali na sedež ene od strank ali organizacij, ki podpirajo ta referendum.

Pozor: Ni dovolj, da le potrdite obrazec, nujno je, da ga oddate tudi v fizični obliki, saj drugače ta ne bo štel v nabor podpisov, ki bodo zadoščali za razpis referenduma.

Obrazec se lahko odda tudi elektronsko, z e-podpisom (oddaja s kvalificiranim digitalnim potrdilom SIGEN-CA). Povezava do obrazca je tukaj. V primeru, da boste podpis oddali elektronsko, natisnjeni izvod prav tako pošljite na enega izmed zgoraj navedenih naslovov. 

N. Ž.