8. marec za ambasadorja “proti sovraštvu” nastavil širitelja sovražnega govora

Svetlana Makarovič in Tomaž Mihelič (Foto: FB)

Feministka Nika Kovač, prvi obraz zloglasnega Inštituta 8. marec in članica združenja Ona ve, se v javnosti predstavlja kot velika zagovornica žensk in njihovega pomena v družbi. Samooklicala se je za nekoga, ki z “besedo vrača glas ženskam”, vendar so to res le besede in črke na papirju, ker Kovačeva v realnem svetu za ženske v stiski dejansko ne stori nič. To smo videli pri primeru afere Smodej in to dokazuje tudi ironično dejstvo, da je za ambasadorja kampanje “Samo ljubezen” postavila prav nekoga, ki je v preteklosti skušal z lažmi uničiti sloves ene od žensk, ki naj bi jih članice združenja Ona ve zagovarjale.

Od tolikšnih družbeno pomembnih zadev, za katero bi lahko samooklicane “borke za ljudi” ustvarile in organizirale kampanje, najdejo zato tisoč drugih nerelevatnih razlogov. Tako so se lotile kvaziprojekta Samo ljubezen,” kampanje proti sovraštvu in neenakosti” (tako imajo zapisano na spletni strani), za ambasadorja kampanje pa so postavile Tomaža Miheliča, nekoga, ki je iz lastne koristi širil laži in obrekovanja proti Melaniji Trump, Slovenki, poročeni z nekdanjim predsednikom ZDA Donaldom Trumpom. Ta ga je za to tožila, kar naredi zadevo še bolj absurdno, pa je, da je bila njena zastopnica v tem primeru prav Nataša Pirc Musar, še ena samooklicana feministka iz združenja Ona ve.

“Veseli smo, da je Tomaž Mihelič ambasador kampanje Samo ljubezen. Kampanje, ki vzpostavlja majhna dejanja solidarnosti proti sovraštvu”, so zapisali na Facebooku Inštituta 8. marec. Govorimo o istem Tomažu Miheliču, ki ga je Melanija Trump tožila zaradi obrekovanja ter lažnih in nepreverjenih izjav, ki so bile objavljene v opravljivi reviji Suzy, enem prvih projektov, ki so nastali, ko je časopisno hišo Delo kupil Stojan Petrič. Sodeč po zapisih, ki jih objavljajo od leta 2016, je revija namenjena širjenju nepreverjenih in neresničnih informacij in diskreditacijam na osebni ravni.

“I8m pa ima ravno zlate rokice pri izbiri ambasadorjev akcije #SamoLjubezen. Tomaž Mihelič je 2016 po medijih (anonimno) namigoval, da naj bi Melanija Trump delovala kot plačana spremljevalka. #SamoLjubezen Za kar ga je tudi tožila.” je zapisal eden od uporabnikov na Twitterju.

Prva dama ZDA Melania Trump se z lažmi na svoj račun ni sprijaznila. Dosegla je opravičilo in odškodnino. V reviji Suzy so objavili tudi opravičilo, ki sta ga podpisala Mihelič in “uredništvo”. Uredništvo oziroma urednica Suzy je Barbara Jermann; ta je v Petričev imperij prinesla koncept osladnega rumenega časopisa, ki diskreditira “nesimpatične”, za slednje pa se je izpopolnila v reviji Lady, ki je bila v lasti danes že obsojenega medijskega tajkuna Mateja Raščana.

Da je vse skupaj še bolj smešno, je Trumpovo v zadevi z Miheličem zastopala prav nihče drug kot še ena “strokovnjakinja” iz združenja Ona ve Nataša Pirc Musar, s katero sta si s Kovačevo tudi precej naklonjeni. Njuna “borba” za spoštovanje, enakost in nasprotovanje sovražnemu govoru ostajajo le zapisi na papirju, saj, kot vidimo, govorita eno, delata pa čisto nasprotno. Da je Mihelič popolnoma neprimerna izbira, dokazuje poleg zapisanega tudi dejstvo, da se niti malo ni zadrževal, ko je v svoji kolumni, ki jo objavljajo Slovenske novice, po zobeh vlačil tudi evropsko poslanko Romano Tomc. “Tomaž Mihelič, članica skupine *Sestre* je pri I8m novi ambasador #SamoLjubezen!  Ok, razen za  @RomanaTomc. Po njej pa udri sovražni govor!” je hinavščino 8. marca komentiral uporabnik Twitterja.

https://twitter.com/brutus91101394/status/1645425612994035713?s=20

Pa vendar je morda za levičarje ravno to prava izbira – sovražni govor zanje je sovražni le takrat, ko je uperjen proti njim. Objektivnost jim je namreč tuja.

Ana Horvat