Afganistanska ilegalka na Hrvaškem videla medveda in iz strahu doživela spontani splav: Amnesty International pa za dogodek krivi hrvaške policiste

Migranti v Bihaću (vir: Facebook)

Pri Amnesty International so objavili poročilo o domnevnem policijskem nasilju nad ilegalnimi migranti in vseh preostalih domnevnih krivicah in težkih razmerah, v katerih so prisiljeni živeti, ker so zapustili svojo domovino in se odpravili v Evropo.

Hrvaško “notranje ministrstvo je ob več priložnostih skušalo diskreditirati nevladne organizacije z obtožbami, da podpirajo ilegalne migracije”, so v svojem poročilu O nasilju in zlorabah beguncev in migrantov na balkanski poti zapisali pri Amnesty International. Zanimiv izraz, ta diskreditacija, kajti vse te nevladne organizacije bodo težko zanikale, da ne podpirajo ilegalnih migracij. Zato je reči, da jih Hrvati poskušajo diskreditirati, naravnost zavajajoče. Hrvaško notranje ministrstvo je zgolj povedalo resnico.

Ko pa smo ravno pri tem, lahko povemo še kako resnico o Amnesty International. Na primer, njihove podpornike, ki donirajo za tak ali drugačen namen, bo najbrž zelo zanimalo, da njihov denar na koncu ne gre tja, kamor so ga namenili. AI namreč sam odreja, za kaj bodo namenili denar, ki so ga posamezniki donirali za lačne v Afriki ali za preprečevanje nasilja nad ženskami. Če AI presodi, da je denar trenutno veliko bolj potreben za financiranje podvigov z migranti, bo denar, ki ste ga donirali za lačne v Afriki, šel za ilegalne migrante v Evropi. Tu ni pomembno, če želite podpirati konec nasilja nad ženskami ali ustaviti lakoto v Afriki oziroma če nasprotujete migracijam. Vaše mnenje pri AI na koncu koncev ne šteje, šteje samo denar, ki ste ga že darovali.

Kako deluje AI v resnici
AI moti, da evropske vlade “mejnemu nadzoru dajejo prednost pred spoštovanjem mednarodnega prava“. Ob tem pa naj bi evropske vlade še spodbujale “vedno večjo humanitarno krizo na robu EU”, saj naj bi EU – po izračunih AI – več denarja namenila za varovanje meje kot pa finančnemu prispevku za humanitarno pomoč. “Da bi razumeli, kaj so prednostne naloge evropskih vlad, moramo le slediti denarju. Njihov finančni prispevek za humanitarno pomoč je neprimerljivo nižji kot sredstva, ki jih dajejo za varovanje meja, kar vključuje opremljanje hrvaške mejne policije in celo plačevanje njihovih plač,” je povedal direktor za raziskave evropskega oddelka AI Massimo Moratti.

Massimo Moratti (Vir: Twitter)

AI obtožuje hrvaške oblasti, da ljudi, “ki bežijo pred vojnami in preganjanjem, pretepajo, jim kradejo, jih nasilno potiskajo nazaj v pravno negotovost ter prepuščajo na milost in nemilost propadajočemu azilnemu sistemu Bosne in Hercegovine”. Obtožbe so osnovane na izpovedih ilegalnih migrantov. Spomnimo, da je ena od takih izpovedi ilegalnega migranta na Hrvaškem sprožila iskanje neobstoječe deklice, saj se je “oče” zlagal, da je hčer izgubil, ko ga je prijela hrvaška policija.

Obtožbe migrantov so se v preteklosti že izkazale za lažne
V AI gredo še korak dlje in skušajo krivdo za vse nesreče in smrti, ki se dogajajo ilegalnim migrantom, ki so se sami podali na to pot, zvaliti na varnostne organe ali celo na same države v Evropi. To je naravnost absurdno. Tako skušajo celo opravičevati ilegalno prečkanje meje migrantov, ki jim je v Bosni in Hercegovini težko. Lahko bi ostali doma, pa jim ne bi bilo težko v neživljenjskih pogojih, ki jih imajo v BiH v obliki “birokratskih ovir, nezadostne pravne pomoči in omejene upravne zmogljivosti”.

Foto: iStock

Ob tem v AI navajajo, da je v prvih devetih mesecih leta 2018 utonilo 12 ilegalnih migrantov, večina med poskusom prečkanjem meje iz Hrvaške v Slovenijo. Še bolj bizarna je pripoved Afganistanke, ki je AI zaupala, “kako se je mlada ženska, ki je potovala z njimi, ko je na Hrvaškem v gozdu videla medveda, tako prestrašila, da je rodila mrtvorojenega otroka”. Zgodba o izgubi otroka je vsekakor tragična, a kaj naj bi naredil medved? On je bil v svojem domačem okolju, česar ne moremo reči za skupino migrantov, ki ga je srečala.

Organi pregona nad nevladnike
Podobne primere propagandiranja smrti ilegalnih migrantov srečujemo že nekaj let. Najbolj znan je vsem primer “sirskega dečka”, fotografije njegovega naplavljenega trupla so pretresle svet. Da je bila celotna scena pripravljena in so truplo prestavljali kot mrhovinarji in iskali najboljšo pozo za fotografijo, ki bo imela najmočnejši učinek, je dejstvo, ki ga migrantoljubci radi pozabijo.

AI najbolj moti, da se Hrvati ne zmenijo za njihove pripombe ter da se oblasti ne odzivajo na njihova mnenja. Moti jih, da varnostni organi “nadlegujejo prostovoljce” nevladnih organizacij, ki jih pogosto več ur zadržujejo brez kakršnihkoli obtožb. Nekako se nam dozdeva, da hrvaške oblasti teh nevladnikov ne najdejo sredi belega dneva, ko se odpravijo po nakupih, temveč ko so sami v stiku z ilegalnimi migranti. Z drugimi besedami, domnevamo lahko, da jih pridržijo z razlogom in v skladu s hrvaško zakonodajo. AI očitno moti dejstvo, da jim Hrvati preprečujejo stik in nudenje pomoči pri tihotapljenju migrantov skozi državo.

Ivan Šokić

 • samotoje

  Ni kaj razpravljati, medved je fašist, celo klerofašist, islamofob, nacionalist, radikalen desničar in ga je potrebno takojci eliminirati.

  • samsara

   In potem se najdejo eni, ki napredno vlado celo ovirajo pri uzaknitvi in izvedbi odstrela, pardon, odvzema medvedov iz naravnega okolja. Si morš mislt?

   • samotoje

    Nepredstavljivo. Take je tudi treba sanitarno eliminirati.

 • šmentanamuha

  Očitno so hrvaški nevladniki prav tako ubrisani kot slovenski. Tem kriminalcem bo treba stopiti na prste,ker ogrožajo nacionalno varnost in tudi same ilegalce, ki jih vabijo sem.

  • ivan šantl

   Plačanci so povsod enaki.

 • šmentanamuha

  Upam, da be bodo zdaj začeli zaradi migrantov streljati medvede.

  • Na srečo imamo tudi ekologe/zelene, ki se v primeru medvedov obnašajo kot koristni idioti za našo stvar. Predlagam nov slogan: “medvede na meje”!!!!

 • pajac debeli

  Kdo je priden medo, lol. Podpiram splav. Podpiram, da vse liberalke, ciganke in muslimanke naredijo splav in ne ustvarjajo novih generacij idijotov, parazitov in primitivcev.

  • Andrej

   A si nase pozabil? Preimenuj se v “pajac debilni”. Smrt je smrt. In nekomu želeti smrt je že samo po sebi zlo.

  • stane

   Krivi so starsi,ki ze pri 3.letih starosti poneumljajo svoje otroke. Ti otroci nimajo nic drugega,samo sovraznost in zagrenjenost,ubijanje itd..
   Njihova ponarejena vera in izrojenost sta prekleta. Ne morejo se je resiti,ker je primitivnost in vpliv vere prevelik. Mama in brat sta hcer oz.sestro zvezala in jo polila z bencinom zaradi casti. Mores si misliti kako je to nerazgledano. Integracija ni mozna nikjer.

 • VERRZIFIKATOR

  Samo Medved

  VAROVANJE MEJE

  Samo to je, v hipu me prešine,
  kdo Evropo nam lahko odreši,
  rjavi medved, ki korak pospeši,
  ki povzpne na tace se, v višine.

  Ga zaščititi samo bo treba,
  vsak ulov naj prepove se strogo,
  medved bo igral vodilno vlogo,
  rešena Evrope bo zadrega.

  Na prehodih mejnih in pred njimi
  pred medvedom treba bo svariti,
  kakšnega kdaj na ogled spustiti,
  ga zbuditi kakšenkrat pozimi.

  In če ravno ga ne bo v bližini,
  glas njegov naj redno se predvaja,
  samo to je, to še preostaja,
  za zaščito meje – na višini.

 • Andrej

  AI bi bila kredibilna samo, če bi šla na izvor migracij in tam reševala težavo.

 • to_mi_delaj

  WW3 je čedalje bližje

 • Van Der Waals

  PIC, MIROVNI INŠTITUT, FDV… VSI VLEČEJO DAVKOPLAČEVALSKI DENAR DA DELAJO NERED!!!

 • Franjo Trojner

  Takoj odstraniti nehumano rezilno žico in vso panelno ograjo z meje. Za varovanje naše južne zelene meje je takoj potrebno vpoklicati avtohtone rjave medvede, rekrutirati jih je potrebno in naj začnejo patruljirati ob meji? V vode ob meji pa je potrebno vložiti cirka do 200 tri meterskih bull schark.

  • Matt von Glanz

   Menda ne mislis, da bodo v ta namen odprli delovna mesta!???

   • Franjo Trojner

    Da, za rjave medvede in lepe tri meterske ribice.

    • Matt von Glanz

     Treba jih bo upraviciti z nekim ohranjanjem ekološke blabla, da bo slo skozi drugace ne

     • Franjo Trojner

      OK, gre skozi.

     • Matt von Glanz

      :))))

     • stane

      Ekologija bi bla na visku,ce bi nasi rjavi medvedki naredili na meji ekoloski mir. Popucali divjake.

  • stane

   Postaviti mrhovisca na vsakih 500m. 800 medvedov naj bo bilo v SLO. Meja je v celoti hermeticno zaprta. Samo vladni butelni imajo raje klavce kot pa miroljubne medvedeke.

 • tasilo

  Sem na hitro prebral … Afganistanska ilegalka splavila medveda.

  • dob

   Afganistanski medved se je pomešal med begunce, slovenska policija pa mu je dala pasoš.

   • samsara

    …katerega je pred dnevi odvrgel iranski nezakoniti vandrovec.
    Kdo še rabi potni list ali njegov ekvivalent v Evropi brez meja?
    Aja, Evropejci.

  • samsara

   Res je med muslimani statistično dokazana povečana pojavnost rojstev otrok s prirojenimi defekti, a omenjeni primer bi bržkone bil prvi svoje vrste.

  • samotoje

   Ha, ha, pozdravljen, tasilo. Pogrešal sem tvoje srdite posege v obrambo lepega slovenskega jezika.

 • PLavi-mil

  Te lopove, kateri se gredo humanitarnost po okriljerm AI je treba ukiniti in prepovedati. Vsa čast medvedu za dobro opravljeno delo.

 • antimur

  Da je AI pokvarjena in skorajda kriminalna organizacija, priča dejstvo, da so v Sloveniji včlanjeni praviloma sami levi fašisti.

  • samotoje

   V glavnem nezrela mularija, ki nima pojma o ničemer, ve pa, da mora pod nujno rešiti svet. V glavnem štabu pa sedijo pokvarjeni koristolovci.

 • montyamp

  Tega medveda je najela CIA , da bodo lahko montirali zgodbice , ki bodo odpirale vrata znanstvanikom in Nobelovcem iz kamenometalskega sveta , v zaostalo , razsvetlenja potrebno EU .

 • Olga101

  Vse “človekoljubne” trgovce z ljudmi postaviti za rešetke in izgnati!

  • stane

   Tocno to! Drugace ne bo miru.
   Pa pravjo,kako so ubogi,ko so sli na dolgo in nevarno pot. Ja madona,kaj smo jih mi silili?kaj smo jih mi klicali ali gnali k nam v Evropo?kako so “ubogi”,polni denarja in privilegijev v Evropi. Kaka je to uboga sirotinja,z najboljso hrano in najvec pravicami,tudi kriminalnimi. GOLAZEN PREKLETA ZAHOJENA,POCRKAJTE DO ZADNJEGAAA!!!!
   VSEM VAM JEBEM INVAZIVNO,KLAVSKO MATER!!!!
   Da mi prides v roke,bos hiter svojga Alaha vidu!

 • dob

  Medvedka je doživela spontani splav, ko je videla afganistanske begunce in koliko smeti, pustijo v gozdu za sabo. Medvedka je še izjavila: bom jaz čistila za njimi?!
  In je še pristavila: takim gobe rastejo v dnevni sobi, pizda jim materina…

  • stane

   Haaahaaahaaahaaaaaaa…………ok!!!

 • Matt von Glanz

  Spontano naredimo splav in jih vse posljimo po Donavi do Črnega m.

 • garfi

  Grims-SDS je napovedal odhod iz “ljudske” stranke,
  če izključijo Orbana in povezovanje z višegrajci
  LUDA-mila-nsi še naprej z več demokracije uničuje desnico po naročilu soros-kućan gLobaListične mafije, ki nam vsiljuje radikalni islam seveda tudi z medijskim molkom
  člani nsi bi morali ukrepati, če se imajo za domoljube

  • Franjo Trojner

   Ludamila je od žveplenega palčka nevesta!

   • garfi

    člani jo morajo končno nogirati kot je ona Hojsa

    • Franjo Trojner

     Člani so isti, kot je ona, volilcem v obraz lažejo.

 • Franjo Trojner

  Vedno sem se spraševal zakaj leve vlade pri nas v Sloveniji tako zagreto dovoljujejo številčen odstrel medvedov, ne pa tudi volkov in šakalov ? Od tega članka dalje mi je kristalno jasno.

 • xtc

  Hm?
  Morda pa bi kazalo ,da medvedje drobnico začasno črtajo s seznama “priljubljeno” in zamenjajo meni,pa še odstrela nebi bilo saj je menaža dnevno pa še deroji bi bili.

  • stane

   Jaz sem ze pred casom , veckrat napisal,da bi blo dobro ob Kolpi na 500 m postaviti mrhovisca izven naselja. V naselje pa policijo. Me zanima kolko divjakov bi prislo v Slovenijo.

 • dob

  Na meji s Hrvaško so naši organi med begunci odkrili medvedko, ki je imela pobrito pizdo. Ko so jo spraševali od kod je, je rekla, da iz Bosne, ampak da bi rada v Nemčijo, ker imajo Bosanci radi pobrite. Najbrž zaradi porničev! Tam majo baje vse pobrite.

  V Nemčiji so pa še stara šola in so jim všeč ta kosmate! Tako kot našim miličnikom! Da se ona ne bo več brila, je rekla, zaradi enih kurčevih bosanskih primitivcev. In zahtevala mednarodno zaščito od naših organov, za njenega (t.j. za njen organ!).

  Ali to, ali pa da jo zaposlijo pri Amnesty International kot prevajalko!

  • Aresnica

   dob – odlično – nisem prepričan, če so ovčke kapirale.(razumele tvoje mišljenje)
   __________
   Lep pozdrav

   • dob

    Medvedka je tudi edina, ki zahteva Ahmad Shamirjevo deportacijo – takoj preczdele!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!