Protest zaradi vremena: Poglejte, kako iniciativa izrablja naivne dijake za svoje bizarne zahteve!

(vir: twitter)

Iniciativa Mladi za podnebno pravičnost (MPP) je za petek, 15. marca 2019, pozvala mlade, naj se ji pridružijo na protestu za “podnebno pravičnost”, ki se bo istočasno odvijal v Ljubljani, Mariboru, Kopru in nekaterih drugih krajih v Sloveniji.

“V luči okoljske krize in protestov, ki se odvijajo po vsem svetu, so tudi mladi v Sloveniji stopili skupaj in se organizirali kot iniciativa Mladi za podnebno pravičnost. Kot pravijo v iniciativi, so izjemno veseli, da je želja po skupnem boju za čisto prihodnost med mladimi tako velika in da lahko končno pokažejo in dokažejo, da so tudi mladi pomemben in aktiven del družbe,” so zapisali na spletnem portalu Mlad.si.

Da mislijo resno, so pokazali tudi z oblikovanjem svojih lastnih zahtev, ki jih bodo v petek na svojem podnebnem protestu “naslovili na odločevalce”. Mi pa se za začetek sprašujemo, kaj sploh je podnebna pravičnost. V normalnem svetu namreč sama pravičnost nima predznaka. A očitno tem “mladim” taka pravičnost iz nekega neznanega vzroka ne ustreza.

Za kakšno propagando gre pri vsem tem, dokazuje tudi poster, ki ga promovira Mladina, naslovljen z “Vsi smo Greta”. Kot so zapisali: “Navdahnjeni z aktivizmom mlade Švedinje Grete Thunberg so se v preteklih mesecih po svetu množili podnebni protesti šolarjev, dijakov in študentov, tokrat pa mladi prvič združujejo moči po vsem svetu in organizirajo globalni podnebni štrajk. Pričakuje se stotine protestov v več kot 50 državah sveta.” Ob tem nekako ne uide opazka, da je bila Greta ob svojem protestu 15-letna dijakinja, na posterju pa je prikazana kot da bi bila še otrok.

Kaj je podnebna pravičnost?
Očitno tudi sami organizatorji protesta pri iniciativi mladih ne vedo, kaj ta sploh je. Tako lahko celo najdemo njihov lasten esej “Kaj je to podnebna pravičnost?”, v katerem nikoli ne odgovorijo na zastavljeno vprašanje. Najbolj so se odgovoru na zastavljeno vprašanje približali s trditvijo, da “medtem ko ima Slovenija, ena bolj razvitih držav sveta, sredstva za relativno dobro spopadanje s sušo, so kmetje v Bangladešu in Indiji prepuščeni sami sebi – na milost in nemilost podnebnih sprememb, za katere niso sami prav nič krivi”.

(Vir: Iniciativa mladih za podnebno pravičnost)

Iz danega bi bilo sklepati, da se po svetu godi krivica, ki jo je potrebno odpraviti. Ene države se nahajajo na geografski lokaciji, ki ima boljše pogoje za življenje od drugih, in po mnenju MPP je to krivično. Kdo je kriv? Kdo povzroča to “krivico”, da je v Sloveniji blago podnebje z rodovitno zemljo, medtem ko v Sahari pripeka sonce in vlada suša? Odgovor, ki ga ponuja MPP, so seveda klimatske spremembe, globalno segrevanje, globalno ohlajanje, toplogredni plini in vse ostale modne muhe  “okoljevarstvene” industrije te dni.

S takim načinom razmišljanja lahko sprožijo tudi naslednjo iniciativo mladih za višinsko pravičnost. Vsem manjšim od 180 cm se namreč godi izjemna krivica, ker so prikrajšani tako za razgled kot za boljši zrak, ki ga vdihujejo visokorasli posamezniki. Majhni ljudje konec koncev niso sami krivi, da so ostali majhni in niso nikoli zrasli.

Vrnitev v predindustrijsko dobo
“Borimo se za podnebno pravičnost. To pomeni pravico do dostojnega življenja na čistem planetu za vse ljudi. Podnebne spremembe in druge okoljske probleme namreč v največji meri povzročajo najrazvitejše države globalnega severa in najbogatejši prebivalci sveta, medtem ko več milijard najrevnejših nima nobenega resnejšega vpliva na podnebje,” je za Radio Študent povedala dijakinja in članica MPP Aja Vrenjak.

(Vir: Iniciativa mladih za podnebno pravičnost)

Ti mladi bodo tako veselo skandirali za reševanje planeta, ko pa se je gradila Magna na vodovarstvenem območju, pa je bilo vse tiho. Tu se vidi, koliko jim je dejansko do okolja, v katerem živijo. Mladim, sploh dijakom, je malo mar za proteste. Kar njim pomeni največ, je imeti priročen izgovor, ki ga lahko navedejo kot opravičilo, zakaj jih ni bilo v šolo. To se dogaja že več let, šole to dopuščajo.

Vseeno so objavili seznam zahtev za dosego “podnebne pravičnosti”. Te so tako smešne, da lahko konkurirajo tako imenovanemu “Zelenemu novemu predlogu” mlade ameriške kongresnice Alexandrie Ocasio-Cortez, v katerem se je med drugim zavzela za odpravo prdečih krav. Da, prav ste prebrali. Če na taki mladini svet stoji, potem smo obsojeni na propad. Za dosego “podnebne pravičnosti” zahtevajo “takojšnje razogličenje Slovenije v skladu z omejitvijo rasti globalne temperature na največ 1,5 °C glede na predindustrijsko dobo.” V uredništvu se že veselimo, ko jim bo nekdo povedal, da to zahteva, da se odpovedo privilegiju rabe pametnih telefonov, ki jih poganja električna energija, pridobljena iz umazanih termoelektrarn.

Zelena energija je v resnici bolj črna od črne
Zahtevajo tudi “ukrepe za zmanjševanje porabe energije in takojšen pravičen prehod na nizkoogljične vire energije”, “dostopen, učinkovit in zelen javni prevoz ter spodbujanje kolesarjenja in pešačenja” in seveda ne gre brez obvezne indoktrinacije, zaradi česar zahtevajo tudi “vključitev celostne obravnave okoljskih tematik v učne načrte na vseh ravneh izobraževanja”. 

(Vir: Iniciativa mladih za podnebno pravičnost)

Pri prehodu na nizkoogljične vire energije vse lepo in prav, a kaj, ko se nam že kar dozdeva, da bodo ravno tako nasprotovali predlogu za gradnjo nove nuklearne elektrarne. Tako ostanejo zgolj obnovljivi viri, ki pa so se v primeru Nemčije dokazljivo izkazali kot večji bruto onesnaževalci okolja in so zgolj doprinesli k zvišanju cen elektrike zaradi svoje nezanesljivosti. Da uničevanja ogromnih površin naravnih habitatov niti ne omenjamo.

Ivan Šokić

 • Peter

  Jaz nisem nobena Greta, no.

  • O’Brien

   Transfob!

 • rubec

  A ta dekleta če prav berem, zahtevajo razdevičenje in to danes, ko sem na službeni poti v tujini? A za jutri še velja?

  • Peter

   Si pa na hitro bral.
   Pa pasoša ne pozabi, no.

  • stane

   Ne. Bos prepozen,oz.si ze. Haaahaahaà……

 • freedomfighter

  Drugace ne vem kaj se vam zdi tako smesen podatek da je zivinoreja eden vecjih onesnazevalcev okolja…da ne govorimo o tem da se vecino pridelkov nameni zivinoreji

  • šrauf

   “Ljudoreja” je eden vecjih onesnazevalcev okolja…da ne govorimo o tem da se vecino pridelkov nameni ljudoreji

   planetarni samomor-zemlja nuca gnoj press

   • freedomfighter

    No tudi to je res ja…pa jaz ne govorim da je potrebno kaj spremeniti jaz samo trdim da je zivinoreja velik onesnazevalec ampak imam pac rad meso.in jebi ga…eni se bojijo migrantov pa nic ne naredijo drugi se pa podnevnih sprememb pa nic ne naredijo…clovestvo pac dela na principu da je pomembno kako zivis danes in ne kako bos jutri….kaj sele razmisljanje o nasih potomcih…ceprav je zanimivo tisti ki se tako bojijo migrantov zaradi potomcev da ne bodo muslimani se prav nic ne sekirajo kaksno okolje bodo pustili svojim otrokom…skratka eni se bojijo da bodo njihovi otroci muslimani ne bojijo se pa da bodo brez vode..

 • freedomfighter

  No tu se delno strinjam…tudi jaz mislim da je jedrska energija najpametnejsi nacin za prehodno obdobje dokler zelena energija ne postane bolj ucinkovita

  • ZatonMesecnikov

   enako tudi ti. Eksponentna rast prebivalstva v tretjem svetu je naravna danost in se moramo Slovenci z njo sprijazniti, ali kaj?

   • freedomfighter

    Ce jim religijske avtoritete dovolijo kontracepcijo in splav bo rodnost hitro padla…pa tudi razvoj sam zniza rodnost…poglej kako je padla rodnost v zdruzenih arabskih emiratih odkar je narastel standard in od kar je dovoljena kontracepcija…ubistvu poglej katerokoli drzavo kjer je standard v zadnjih 50 letih obcutno narastel pa bos videl kako pade rodnost…industrija se pa iz azije ze pocasi seli proti afriki ker azija ni vec tako ugodna kot je bila…

    • ZatonMesecnikov

     #Ce jim religijske avtoritete dovolijo kontracepcijo in splav bo rodnost hitro padla…#

     Daj ne seri. V 80tih letih je v Jugoslaviji potekala široka akcija znižanja rodnosti na Kosovu. Religijske avtoritete so pozivale, talali so se kondomi, imami so sodelovali, hoteli ali ne, novinarji so skakali pa poučevali ljudi.

     pa ni nič pomagalo. Za znižanje rodnosti je potreben en pogoj. Oziroma sta dve možnosti;

     Dvig enakopravnosti žensk in njihova beseda pri odločanju o rojstvih. (evolucijsko v Europi in razvitem svetu)

     Prisilno znižanje rojstev, kot je storila Kitajska.

     • freedomfighter

      Ja saj kaj pa je pravica zenska da odloca drugega kot pravica do splava…pa nobene stvari se ne resi z samo enim ukrepom…najprej jim dovolis da se splav in kontracepcijo ob tem se tja seli industrija kar pomaga pri razvoju itd. Ce se ne strinjas z mojimi nacini mi pa razlozi zakaj je v zdruzenih arabskih emiratih tako nizka rodnost 1.7…ali pa katar ki jo ima 1.9…zenske tam nimajo dosti vec pravic kot drugje v islamskem svetu razen pravice do kontracepcije v obliki tabletke…imajo pa dosti visji standard

     • ZatonMesecnikov

      #Ce se ne strinjas z mojimi nacini mi pa razlozi zakaj je v zdruzenih
      arabskih emiratih tako nizka rodnost 1.7…ali pa katar ki jo ima 1.9.#

      Saj sem ti odgovoril že prej, le razumeš ne. zaradi zaposlitvenih možnosti in standarda žensk v UAE. Ko vagaš v življenju med dobrim avtom, ali kopico otrok. Verjetno pa tam statistika vključuje tudi Indijke, ki pa si ne upajo imeti tam otrok, zaradi izgube službe…

     • freedomfighter

      Ja no potem sem imel prav…zaradi visjega standarda imajo tudi zenske vec pravic ker druzba izobilja se liberalizira kar prinese tudi izbiro o zanositvi in splavu…o tem ves cas govorim…ko ne potrebujes vec otrok za delavno silo in ko imas drugo zabavo v zivljenju kot samo razmnozevanje rodnost pade…trikrat si mi odgovoril da nimam prav potem si pa napisal isto kot jaz le da ti mislis da nekateri stvari niso povezane…kpt napr bogatejsa ko je druzba lazje jo liberaliziras ze zaradi tega ker je.liberalizem super za potrosnjo…na primer zenske so velike potrosnive in ce polovici prebivalstva vzames pravico do voznje avtomobila pomeni da bo manj ljudi vozilo avto kar je na koncu slabo drzavo…denar zrusi vse neme tradicije in zaviralce razvoja…v saudski arabiji gres v zapor ce te vidijo s krizem v uae pa gradijo nove cerkve…skratka z dvigom standarda se druzba normalizira oz liberalizira…

     • ZatonMesecnikov

      .#ko ne potrebujes vec otrok za delavno silo in ko imas drugo zabavo v zivljenju kot samo razmnozevanje rodnost pade.#

      V principu ja, vendar ne vem, kako bi 500 milijonov ljudi zagotovilo 7 milijardam enak standard, kot ga imajo oni? 12x bolj trdo delalo kot sicer.

      Boš ti prijel za kramp? In zapustil udobno javno filozofsko pisarnico?

     • freedomfighter

      500 miljonov ljudi na zahodu ima tako visoko kupno moc da cel svet zivi od proizvodnje za nas…na kitajskem imajo sicer 200 miljonski srednji razred vendar pa ta ne trosi niti priblizno toliko kot mi…in nikoli ne bo cel svet na enakem standardu to je pac nemogoce…bo pa nekoc tudi v afriki bolje kot je danes…pred tednom sem.bral clanek.o eni afriski drzavi ne morem se spomniti kateri…no bistvo v tej drzavi je srednji razred od leta 2000 narastel iz deset procentov na vec kot trideset…vedno bodo pa.problematicne drzave kjer bodo zaostajali…poglej recimo balkan ki ni v afriki ampak je sosed evrope pa.se na.kosovu recimo zivi slabse kot v vecini afrike

     • ZatonMesecnikov

      #icer 200 miljonski srednji razred vendar pa ta ne trosi niti priblizno toliko kot mi..#

      definitivno toliko kot mi. Oziroma za manj denarja dobijo enako količino.

      Nekateri narodi pač niso sposobni urediti družb po vzoru zahodnih. če aboridžini niso 70.000 let izumili ničesar, pa afričani, potem bo tako še nadaljnih 100.000 let. zato tvoje teorije o enakomernem razvoju sveta odpadejo.

      Lahko jih samo živiš, oni se pa razplojujejo. Tako kot sedaj.

     • freedomfighter

      Oh joj daj poglej si statistike…ze pri hrani koliko manj porabi kitajec iz srednjega razreda in koliko evropejec…zakaj aboridzini niso nic izumili sva pa ze enkrat govorila…ziveli so na otoku odrezani od ostalega sveta in brez potrebe po izumljanji ker se imeli tako velik teritorij samo zase…podobno kot indijanci severne amerike…pa jaz ne govorim o enakomernem.razvoju…mi bomo vedno pred afriko azija bo pa po vsej verjetnosti prehitela nas zaradi stevila prebivalstva in pa tudi kulture…pa ne vem zakaj bi mogli koga prezivljati…samo njihove izdelke pustimo na trg pa je…pac postopek je isti kot v azijo…a mislis da se je jv azija razvila sama…ne mi smo kupovali njihove izdelke oni so pa s tem denarjem gradili drzave…podobno kot kolonializem le da dobijo rahlo bolj posteno placilo za svoje delo…skratka cista simbioza…mi dobimo ogromno izdelkov po dokaj ugodnih cenah oni dobijo pa sluzbe v proizvodnji ki jih mi nocemo….pa ti ves cas govoris kako je bilo jaz ti pa govorim kako je…afrika se razvija…ubistvu se cel svet razvija le z rahlo drzgo hitrostjo…

     • freedomfighter

      Nikogar ni potrebno ziveti…oni proizvajajo mi pa kupimo…pac postena trgovina…z njo se pa izmenjajo se znanje…pa v afriki jim ni potrebno izumljati novih stvari…kaj a naj izumijo nov apple…ne oni ga raje izdelujejo…zaradi svetovne.trgovine svet zivi v simbiozi…vsaj velik del…izjeme bodo pa vedno…in ti se vedno govoris o afriki kot da tam zivijo v jamah pa ni prav tako…ok darfur sudan in podobni ja drugace je pa v zahodnji afriki recimo…o razmnozevanju sem ti ze lepo povedal kako zmanjsas stopnjo rodnosti oz kako se sama zniza z visanjem standarda in sirjenjem pravic…enakomerno se svet nikoli ni razvijal in nikoli se ne bo ker to ni potrebno…znanje se je vcasih siril z vzhoda proti zahodu mimo afrike potem se je malo zamenjalo je zahod zacel izvazati znanje proti vzhodu mimo afrike sedaj je pa spet vzhod zacel prehitevati nas pa to ne pomeni da pri nas pada standard ali kaj pdobnega le njihov raste dosti hitrejse…pa kitajci so se odlocili civilizirati afriko…ves kaksne investicije imajo tam…pa jih nihce ne sili…afrika se bo razvila zato ker bo to dobro za nas…razen ce mislis da se kitajci dejansko ukvarjajo z izboljsevanjem zivljenja africanov…nam pa.tudi pride prav da lahko svoje znanje prodajamo.njim…ves koliko.denarja se zasluzi ko z arabskimi drzavami menjamo znanje za nafto…spet primer ciste simbioze…zdruzeni arabski emirati so primer kako se da liberalizirati se najbolj radikalne druzbe ce je le nek profit v tem in dvigniti afriko je dobro za nas in njih…oni nam izelke mi njim storitve in znanje…simbioza

 • ZatonMesecnikov

  Mladinci, potem pa naprej v boj s sloganom;

  zahtevamo takoj razogleničenje Indije in Kitajske v skladu z omejitvijo rasti globalne temperature…..

 • ZatonMesecnikov

  Baronček, tvoja predpostavka o energiji prihodnosti podrazumeva eksponentno rast prebivalstva v tretjem svetu na destine milijard in njihovo potreboi po energiji.

  zakaj ne bi vzel primer Norveške, ki ima zadostne čiste vire za svoje potrebe?

 • Peter

  Zahtevamo TEŠ6 v vsako slovensko vas.

 • RATATA

  Men se zdi zelo škoda, da se je Karantanski Panter zaradi ohlajanja odselil v toplejše kraje, tako da so mi ostali samo tisti na obesku verižice, našiti na bluzi, na jakni, na kapi in vtetoviran na roki.

 • Van Der Waals

  SPET SOCIALISTI ORGANIZIRANO PRANJE MOŽGANOV ZA PODNEBNO PRAVIČNOST!!! MORAŠ BIT PA RES OVCA DA TEMU NASEDAŠ!! KDAJ BODO ORGANIZIRALI BRANJE MARKSIZMA NA PROSTEM RECIMO NA KONGRESNEM TRGU!!! SAMO ŠE TO ČAKAM!!!

 • Anton

  glejte preprosto, božji ljudje, ne gre za to da bi te nevladne organizacije verjele v svoj prav besede, dejanja ki jih širijo, so azto ker so mastno plačan od mecenov, ki si želijo kaos v družbenem redu, ker s kaosom, z razprtijo med ljudmi lažje vzpostaviš manipulacijo. povsod je logika,svet temelji na psihologiji.

  sarkazem press

  • stane

   Tudi kradejo lazje!

 • rabbit

  Jaz bi pa to detece nekaj vprašala: Prvič ali uporablja računalnik in pametni telefon , veš deklica koliko časa se razgrajujejo baterije v teh dveh napravah, zakaj se ji ne odrečeš? Drugič zakaj kupuješ tekstil v HM in podobnih trgovinah zakaj ne kupiš ene kvalitetne obleke pri naših šivilijah, a zato, ker stanejo, zakaj kupuješ čevlje za 20 evrov, pojdi k čevljarju in kupi čevlje za 200 evrov pa ti jih potem ne bo potrebno kupiti 10 let. Zakaj se voziš z avtom, busom, hodi peš ali s kolesom. Ko boš deklica to naredila pa pametuj drugim.

  • if

   Bravo, rabbit.

  • Iztok Pušnik

   Imam tri sinove, hčer, tri vnukinje in vnuka… Podobnim vprašanjem se izogibam. Zakaj?? Ker se mi pač zdijo butasta. Zakaj??? Tega pa si ne znam pojasnit. Kdo ve?

   • O’Brien

    To niso butasta vprašanja, če nanje ne znaš odgovoriti.

    • stane

     Temu se rece,pomanjkanje inteligence!!

     • Iztok Pušnik

      Inteligentnemu je težko odgovorit na butasto vprašanje, saj se s tem izpostavi nevarnosti, da se spusti na nižjo raven. Na nižji ravni pa nima možnosti v tekmovanju z butcem, saj ima butec na svoji ravni neprimerno več izkušenj. Spomnim se svoje mladosti, ko sem, kakor večina mladih, sledil modi.

     • O’Brien

      Tudi prav.

 • soc

  Agresivni ekologi, vegani, kolesarji…

  V zadnjih 50 letih umetno ustvarjene ciljne populacije kulturnega marksizma, ki v njihovem načrtu razsutja Človeka in krščanske zgodovine čudovito dopolnjujejo spolno izrojene, islamske socialne turiste in klasično marksistično levico.

  Tik, tak, tik, tak… Ura bije nam, pasivni, zdolgočaseni in / ali naivni večini. Prave žrtve bodo naši otroci in vnuki.

 • Andrej

  Dobro, to so zahteve. Nikjer pa ne zasledim, kaj konkretnega so ti otroci sami pripravljeni narediti. Vse je na temo: mi zahtevamo, vi pa delajte. Pa standard se nam mora povečati. Otroci.

  • O’Brien

   Ja, otroci v krempljih lgbt+p ideologije.

   • Andrej

    Tako je, če starši ne opravijo svoje naloge.

 • Boco

  Čisto v stilu parole: “Prosveta naša je osveta” zastrupljajo mladino.
  Eden od soustanoviteljev Greenpeace organizacije je le to zapustil, ker naj bi to organizacijo prevzeli radikalni marxisti. Evo, pa imamo še eno svetovno laž in zavajanje ljudi.

 • rabbit

  Bi bilo dobro tole pogledati:https://www.youtube.com/watch?v=9Vqlq3wsWrI

 • Franjo Trojner

  Vsi mladi podnebni protestniki bodo takoj odvrgli svoje dragocene mobitele in jih poslali v reciklažo, saj ne dopustijo, da bi proizvodnja mobitelov še naprej uničeva naše podnebje.

 • Artur

  Nevladne organizacije podkupljene s strani globalističnih centrov moči (ti imajo namreč v rokah vso to “umazano ogljično” industrijo v rokah da ne omenjam strupenega zapraševanja našega ozračja in namerno zastrupljene hrane, vakcinacije itd. in ta gamad hkrati mastno odira cel svet z njihove strani skomandiranega davka na ogljik) se gredo nategovanje nepoučenih naivnih blesavih ovc blesve ovce pa nasedajo na nategovanje njihove zdrave pameti in na posiljevanje s takšnimi nebulozami . Zavedene budale bi potem takem morale protestirati tudi za tisočletja, stotisočletja, milijone let za nazaj proti neandertalcem nekoč ker barabe niso dovolj budno pazile na količino ogljika v zraku, ko je bila klima v naravnih ciklusih zaradi sončne aktivnosti povečane ali zmanjšane z nekajkrato povečanostjo ogljika v ozračju kot zdaj in še mnogo bolj vroča ali pa ko so se vrstile ledene dobe .

 • Olga101

  Dragi mladi! Vse to boste dobili, ko boste pod levičarsko vlado lahko na soncu mulili travo in pili vodo, ki jo je onesnažila Jankovićevi kanalizacija! “Krožili” boste lahko peš, saj denarja za gorivo ne bo!

 • Artur

  Zblojena manipulatorska Iniciativa Mladi -za podnebno pravičnost ????????!!!!- (MPP) je za petek 15. marca 2019 pozvala mlade, naj se jim pridružijo na pranju možganov, ki se bo istočasno odvijalo v Ljubljani, Mariboru, Kopru in nekaterih drugih krajih v Sloveniji.

  Velika prevara globalnega segrevanja s slovenskimi podnapisi
  https://www.youtube.com/watch?v=brRtr_VpecM
  Globalno segrevanje – nateg stoletja ali uvod v ledeno dobo?
  https://www.finance.si/257612?cctest&&cookietime=1552481841

 • Vera

  ” Ko butci zahtevajo nemogoče ” ! Kdo se največ vozi že pri 18 tih letih ? Frkolini,ki jim starši kupijo avto .

  Samo : ” ZAHTEVAMO” ! Kaj bodo pa sami naredili za lepši , boljši, normalen svet ? ? ? Delat naj gredo !

 • Govekar

  Še en poizkus Nova24 biti alt-right fake news, na terenu so pa naši SDSjevci prvi proti napredku. Blokirajo obvozne ceste, industrijske cone, železnice, nesrečnega Joca Pečečnika… kmetavzarska mentaliteta proti napredku, sploh ker imamo 5% rast z levosredinskimi vladami … Znajo pa zato zastrupljat podtalnico s svojimi škropivi in gnojevko, so že popolnoma podrekali nesrečno Slovenijo in njene podzemne vode.

  • if

   Ste mislili na “podtalnica Slovenije je obremnjena s trohnjejem trupel ležečih po komunističnih moriščih Slovenije”?

   • Govekar

    To je že davno razpadlo, si lahko pomirjen, ali je bilo dodatno gnojilo za vrtičakrje pred mnogimi desetletji.

    • if

     Še razpada, sicer posledic zločina ne bi odkrivali.
     Vedno bolj je razpad viden v obliki “razsežne pohabljenosti”, ki jo je komunistični zločin povzročil slovenskemu življu.

     • Govekar

      A še, no potem pa lahko pridobivamo metan in bio plin.

     • freedomfighter

      Hahah lepa

  • xtc

   Glej kmetavz-zelena energija je v redkih primerih zelena-razen vetrne in plime vse ostale za sabo vlečejo ogromno onesnaževanje ob sami izdelavi in nato ob razgradnji.
   Preden pišeš neumnosti raje se tehnološko poduči nato pa kozlaj neumnosti.

   • Govekar

    Saj pravim, ta država bi bila veliko bolj razvita če bi lokalnim SDSjevcem pregazili vrtičke in na njih postavili vitalno infrastrukturo in industrijske cone. Pogledaš, kje imajo probleme s 3. razvojno osjo, običine kjer vladajo pomladni kmetavzarji, Joceva investicija v Ljubljani 180-200 mio, blokira jo SDS klub solataric, drugi tir 1,1 mrd investicija, SDS parainiciativa.

    • xtc

     Ja samo Kučanovo tolpo je treba spraviti kje bi npr normalno v ZDA že bila po arestuh.
     Nisem pa vedel ,da so Zidar,kučan,Rigelnik in Golobič SDS ovci -to je nekaj novega.

  • stajerc5

   Ti si pa res govedo, Kitajska pada v totalno paniko pri samo 6% rasti, ti pa blodis o 5% in to brez, da bi omenil za koliko smo se ze v prvih treh mesecih zapufali! No, vseznalec, poisci vse posrane menice, ki smo jih ze do sedaj vrgli na trg, no, bo kaj!??? Kristus Jezus, saj ni cudno, da gre vse k vragu, ker imamo se vedno goveda, ki razmisljajo namesto ljudi!

   • Govekar

    Neokomunistični analfabet, z menicami in trenutnim zadolževanjem po negativni in 1% obrestni meri (10y) se refinancira pretekle dolgove po višjih obrestnih merah.

    MF risk management je v letu 2017 dobil mednarodno nagrado za upravljanje dolga in to dolga, ki ga je s 6% obrestnimi merami nasrala Janševa vlada in predala sranje s klicanjem troike Alenki.

    https://www.risk.net/awards/2479838/sovereign-risk-manager-year-treasury-directorate-slovenia

    Kmetavzar medtem žali najboljšo ekipo.

    • stajerc5

     Ja-ja, vidim, da smo najboljsi, hehe. Torej, po tvoje se vsako leto zadolzimo za 2-4 milijarde vec, da pridemo na boljsi rezultat. No ja, ce ti tako mislis?
     Pozdravi tistega nasega naj-najboljsega ekonomista, ki je na dan napovedal financni zlom USA in je bil verjetno tudi tvoj mentor…

     • Govekar

      Aha, vidiš kako težko je bilo Ivanovo knalizacijo spravit v red, da si mojstri zaslužijo nagrade. Ko zapade glavnica pri obveznici, gre država po nov denar, da refinancira staro obveznico. In tako se stvari refinancirajo za 10-20 let v naprej. Trenutno ne kopičimo dodatnega novega dolga, imamo lepo presežke in so planirani tudi v bližnji prihodnosti, na veliko žalost SDS neokomunistov. Sam pozdravljaj koga imaš za pozdravit, ne bit sramežljiv.

    • rabbit

     Prej se prepričaj potem pa piši poglej pa se čudi zakaj se dolg povečuje in ne zmanjšuje: /www.debtclocks.eu/public-debt-and-budget-deficit-of-slovenia.html

     • Govekar

      Bo treba počas spremenit funkcijo, država je bila leta 2017 dolžna 31,8591 mrd eur, v letu 2018 pa je dolg zmanjšala za 537 mio eur. Tako hitro se stanje izboljšuje da raznorazne second hand strani niti ne sledijo dogajanju.

     • rabbit

      Raje verjamem tujim inštitucijam kot pa raznim tipom, ki so imeli v srednji šoli 6 popravcev. Na današnji dan je dolg 32.363 211 180 E (0b 7:34) in dolg se bo vsako sekundo povečal za 13,32 evra.

     • Govekar

      Sej to je tvoj problem, da verjameš, namesto da bi pogledal prave vire.

     • Govekar

      Že to ti pove, kak debilček si, NLB je bila prodana oktobra, tale urca pa je bila nazadne nastavljena junija 2018. Očitno je izpustila pol milijarde priliva in tretje četrtletje z največjim proračunskim presežkom. Važno, da debilčki verjamete :)

     • rabbit

      Denar , ki smo ga zmetali v NLB ste že zdavnaj požrli tako da je bilo tistih par evrov le kapljica v morje dolga. Ti kar verjemi Šarcu ki te farba zakaj pa te ker n znaš razmišljati s svojo glavo. Zakaj pa če imamo take uspehe potem ne ukinejo 22 odstotnega DDV in ga vrnejo na 20 kot je bil pred krizo. In tistega iz 10 na 8. Zakaj se pa vse draži od zdravstva, do hrane. Če smo pa tako dobri. Ne nismo. Včeraj je VW napovedal da bo odpustil 7000 delavcev še enkrat toliko jih bo pa mehko upokojil. Koliko slovenskega gospodarstva je odvisno od nemške avtomobilske industrije. Že govorijo o vsaj 20% zmanjšanju naročil vlada pa koritnikom zvišuje prihodke.

 • if

  Avtorji zlorabe pameti naj v vseh hišah vseh slovenskih krajev uredijo takojšnjo ugasnitev kurišč na drva, pelete, premog, nafto, plin. Zgled naj dajo z ukrepanjem v svojih hišah.

  Potem naj stopijo ven iz hiš uživati okolico čistega zraka. Protesniška glava bo takoj občutila posledice svojega ukrepa, pretežna Slovenija bo takoj dihala čist zrak, ne da bi nadlegovali umazane kapitaliste, imeprialiste …

  Ko bo protestniško telo začelo mrazno drgetati, naj telovadi in posledično znotraj telesa generira toploto, kot jo toplotni stroj z notranjim izgorevanjem, ki sicer ogljično smeti.

  Ko tudi to ne bo zadoščalo (utrujenost), naj protestniška glava razmisli o toplotnem stroju imenovanem toplotna črpalka, ki mu bo omogočila z eno kWh električne energije v svoj hišo potisniti vsaj 3kWh gratis toplotne energije iz okolice.

  Zaradi ničnega zgorevanja bo zrak takoj in vsak dan čist, gozd bo rastel, posledično bo zrak vedno bolj čist, v mladozelenih pljučih Slovenije bo tekla čista voda in prala snovno in nesnovno nesnago Slovenije, Slovenija bo vedno bolj zelena, brezogljična …

  • Artur

   Štos je v temu kar pa jim nikakor ne kapne v njihove leve možgane, da bujna vegatacija ne more uspevat brez optimalne količine Co2-ja, veliko bolj nevarni so izpusti raznih kemikalij, težkih kovin itd. pri strupenem zapraševanju našega ozračja na to so pa gluhi in slepi.

   • rabbit

    Niso imeli ne kemije, ne biologije.

  • rabbit

   Bravo.

 • xtc

  Samo tole za tele male mlade ekosocialistične fašistčne debile.
  Strinjam se brez ogljična družba,elekrike samo toliko kot jo je iz obnovljivih virov,adijo toplotne črpalke,e avti,telefoni,prenosniki, in druge aparature ,ki žrejo ogromno toka,nič več tramvaja,električnih vlakov,skuterjev,koles,rolerjev nič več goriva samo peš in na nožni pogon.

 • Miccy

  Bedno! Nova24TV očitno obračunava z vegani, vegetarijanci kot tudi borci proti podnebnim spemembam… Mimogrede, ko se je gradila Magna, se tudi nam ljuba SDS ni pretirano angažirala in protestirala. Istočasno pa avtor očita otrokom, da so bili tiho ter da bodo šli na proteste, da se izognejo šoli?

  https://media0.giphy.com/media/3o7527pa7qs9kCG78A/giphy-downsized-medium.gif

  • if

   SDS se je ustrezno odzivala zoper zadevo Magna, zoper “vladni drugi tir”, zoper pranje denarja IranNLBgate …
   Nova24TV poudarja aktualna dejstva, vi poudarjate svoje neumnosti!

   • Iztok Pušnik

    Ja. Ustrezno. Za Magno je svoj čas kakor prvi lobiral in se hvalil naokrog, nihče drug, kakor Franc Breznik.

    • if

     Poslanci SDS:

     “Državni zbor Republike Slovenije priporoča Vladi Republike Slovenije, da prouči še druge razpoložljive lokacije za izvedbo projekta Magna, pri čemer naj imajo prednost pri izboru že za industrijsko rabo uporabljene, a trenutno opuščene lokacije.”
     http://cdn.kme.si/public/files/2017/06/14/5941396e95d45.pdf

     • stajerc5

      Kidricevo so se barabe izgibale na vse pretege, ker je bila zemlja prevec “okostenela” !!!

     • Hunyađi

      A je pognojena s slabim materialom?

     • Iztok Pušnik

      Tanka plast rodovitne zemlje na območju, kjer danes stoji Magna in tudi tista, kjer je “Kidričevo”, je slabe kakovosti in danes prekomerno onesnažena s pesticidi. Zato so se Nemci odločili leta 1942 postaviti današnji Talum, ker s tem ne bi povzročili škode kmetijstvu, ki je bilo in je še vedno Nemcem, važna panoga.

     • Hunyađi

      Se mi je zdel da janševistični sektaši nimajo pojma o kmetovanju.

     • Iztok Pušnik

      Ja. Sem bral zanimive dokumente, kako so se Nemci odločili za postavitev tovarne aluminija. Sploh ni bilo enostavno izbrati lokacije. In ta lokacija je bila izbrana tudi zaradi nekvalitetne zemlje. Torej, je to, kar se zemlje tiče, bilo znano že daleč nazaj. Danes pa naši politiki odkrivajo toplo vodo, da se repenčijo zdaj eni, zdaj drugi…

     • Hunyađi

      Oni odkrivajo mars kej..samo, da koristi njim in drugo politično opcijo onemogočjo. Politika je obrt prostitutk.

     • rabbit

      Res je SDS je predlagala Kidričevo in ne Hoče.

  • stajerc5

   Pusti vse ostalo, ker je najbolj vazno, da se borimo proti Rdecim Mickam! Rdece Micke in Miceki in ostali vegansko nedolocljivi onegi so nasa najvecja tegoba in strah!
   Upam, da bo novi zupan Kopra hitro naredil tisti umetni otok, da vas lahko deportiramo v vegansko, nespolno okolje.

   • Hunyađi

    Tebe bomo jst med prasce zaprl. Potem veš kaj sledi ko boš dobro zrejen s kostno moko.

 • ROMAN Naprudnik

  preveč časa imajo za razmišljanje in nič za delanje.

 • hle

  Najhujši problem je ravno v tem da vsi ti aktivisti mislijo da rešujejo svet in edino orožje proti njim so argumenti in ne zmerjanje

  • rabbit

   A kot tisti Marinček, ki rešuje samo svojo rit in nič drugega.

  • stane

   Argumente levicarji zavracajo. To je za njih strup.
   Mora se jim povedati,kdo so in kam spadajo. Vedno sem uposteval pogojni refleks. Kaj to pomeni,pametni vemo.
   Lp in srecno!
   Ps.
   Neumnosti pa ne mislim preverjati. Skoda mojga casa in zivcev.
   Drugic pa napisi,da si nekje prebral.

   • hle

    To da se jim pove kdo so in kam spadajo ni argument ampak tvoje osebno mnenje in najbolj srečni so če debata poteka na tem nivoju ker znajo biti bolj brezobrazni kot desničarji in jih na ta način ne moreš premagat samo utrjuješ jih v njihovem bolanem prepričanju

 • xtc

  Tipični socialisti-PODNEBNA ENAKOST-a so tile iz umobolnice pobegnil?
  Svet je že od nekdaj PODNEBNO NEENAK in tak mora tudi ostat-ti levi idioti bi še naravo izpridili,če bi imeli to moč.

 • Artur

  Zdravorazumska logika, ki ne vžge pri levih indoktriniranih idiotih.
  https://www.youtube.com/watch?v=lJjrt6TekOQ

 • lojze

  Kdaj bomo protestirali mi, ki hranimo te idiote.

  • Hunyađi

   Kad na vrbi zasvrbi.

 • Osti jarej
 • Artur

  Kaj se je zgodilo z globalnim segrevanjem!?
  https://www.youtube.com/watch?v=a-GwsuEfF3k

 • Artur

  CO2 jih žuli o tem so pa podle prodane nevladniške duše tiho kot mrtvaške riti, ker se v takšno katastrofalno onesnaževanje naravnega okolja po komandi njihovih “delodajalcev” in povzročiteljev tega svinjanja ne smejo spuščat – bilo bi “politično nekorektno” a to se je dogajalo se dogaja in se bo še dogajalo. Ali je lahko kdo še večji poden od njih?

  Top 5 Worst Oil Spills in History
  https://www.youtube.com/watch?v=yz-iVTk54kw

 • šmentanamuha

  Otroci, upokojenci in zdresirani socialisti so orožje levičarjev. Zraven poskušajo pridobiti še ilegalne migrante. Na Švedskem že zahtevajo volilno pravico zanje.

 • Mihilus

  Toliko je dokazanih in jasno vidnih ekoloških problemov in ti idioti se zapičijo v neko norost, ki ne temelji na znanosti ampak politični religiji.

 • šmentanamuha

  Hm, kaj bomo torej naredili z Magno, ki stoji va vodovarstvenem območju in na najboljših kmetijskih površinah, v načrtu pa imajo bojda razširitev še za dve lakirnici. Ajde, mladiči, kateri junak bo zahteval odgovornost od rokovnjačev vlade mira Cerarja?

 • xtc

  Samo tole v razmislek;
  Rabimo brez levoanarhosicialistično liberalnomultikulturno brez politično družbo-pa bo.

 • AIRWAYS

  Mularija bi se mogla učit ne pa da protestira. To je čista zloraba otrok in dijaške organizacije!!!!! #STOPSOROŠ

  • Poupette

   Sorry – ne “mogla” ampak MORALA ucit

 • slosin

  šmrkači, da pridete 15. 3. na proteste vsi peš…..

 • antimur

  Če to propagira Mladina, potem že smrdi do neba. Radoveden sem, koliko teh smrklj in smrkovcev bo imelo na gobcu mobitele, če že ne tablice. Nedorasla mladina verjetno ne ve, da tudi takšna tehnologija zelo škoduje podnebju, že sama izdelava teh naprav, njihovo napajanje ter razgradnja so velik del v onesnaženju.

 • Nata

  Mojstri so. . . . . . .strašni mojstri za izrabljanje človeka. Pri mladih je potrebno začeti , ja !! Te barabe rdeče že vedo , kako se rečem streže !
  Kratko, a jedrnato je na svojem blogu napisal. . .Jin

  https://jinovsvet.blog/2019/03/13/naivni-ples-mladine-za-podnebno-pravicnost/

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  AUSTRALSKI DRŽAVNI DUŽNOSNIK: Klimatske promjene su urota koju vodi UN s ciljem uspostave Novog svjetskog poretka

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2019/02/23/australski-drzavni-duznosnik-klimatske-promjene-su-urota-koju-vodi-un-s-ciljem-uspostave-n

 • Osti jarej

  Požari u Kaliforniji nisu slučajni? Je li prvi put uporabljeno visokoenergetsko oružje? (VIDEO)
  November 24th, 2018 |

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/11/24/pozari-u-kaliforniji-nisu-slucajni-je-li-prvi-put-uporabljeno-visokoenergetsko-oruzje-video/

 • Osti jarej

  ..itd,itd,itd,itd…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!