fbpx

Aleksander Čeferin poskrbel, da je najbogatejši Kitajec Jack Ma Sloveniji daroval 300 tisoč zaščitnih mask!

Aleksander Čeferin, Jack Ma in Joe Tsai (Foto: UEFA)

Na letališču v belgijskem Liègeu je danes pristalo tovorno letalo s kar 1,5 milijona zaščitnimi maskami, namenjenimi Franciji, Belgiji in Sloveniji. Za donacijo 300 tisoč mask, kolikor jih bomo prejeli, se je s predsednikom Alibabe Jackom Majem dogovoril predsednik UEFA Aleksander Čeferin, za kar se mu je že zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

V sredo, 18. marca je na belgijskem letališču Liège pristalo letalo iz Hangzhoua, ki je v Evropo pripeljalo kar 1,5 milijona zaščitnih mask. Maske je dorovala Jack Ma Foundation, namenjene pa so Franciji, Belgiji in Sloveniji. Kot so napovedali na Twitterju, bodo pošiljke nujno potrebne zaščitne opreme, ki je v Evropi trenutno primanjkuje, še sledile. Pripisali so še: “Moramo biti hitrejši!”

Čeferin posredoval pri najbogatejšem Kitajcu
Kot poroča Delo, se je za donacijo zaščitne opreme z izvršnim predsednikom družbe Alibaba Jackom Majem po telefonu dogovoril predsednik UEFA Aleksander Čeferin, za kar se mu je že zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

“Drži. Po težki situaciji v boju proti zahrbtnemu virusu sem poklical svojega dobrega prijatelja Jacka Maa in ga prosil za pomoč. Takoj se je odzval in v Slovenijo prihaja donacija 300.000 zaščitnih mask in kasneje še druga oprema. Hvaležen sem prijatelju in upam, da zdaj vsi vidimo, da je solidarnost med vsemi ljudmi na svetu ključna za naše preživetje. Vlada je zagotovila logistiko v Belgiji in se odzvala resnično hitro, kar je zelo pohvalno,” je za Delo pojasnil Čeferin.

Foto: UEFA

Jack Ma že daroval maske Belgiji in Španiji
Pred tem je 16. marca v Liègeu že pristalo letalo s 300 tisoč maskami namenjenimi Belgiji, prav tako pa je iz Šanghaja v Zaragozo ta teden že prispelo 500 tisoč mask, namenjenih Španiji. Tudi Španija pričakuje še več pošiljk.

Foto: Twitter

Rok Krajnc