fbpx

Aleksandra Pivec: “Deležna sem groženj samo zato, ker smo pristopili k desnosredinski koaliciji”

Podpredsednica vlade, kmetijska ministrica in vodja Desus, Aleksandra Pivec (vir: RTV Slovenija)

V tokratni oddaji Odkrito je bila povabljena ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki je tudi podpredsednica vlade, kjer ni želela komentirati postopkov ali se vanje vmešavati, pravi pa da je deležna številnih pritiskov javnosti in medijev z vnaprej izrečenimi obtožbami in napovedmi, da bodo postali predmet preiskav, pravi pa da je zelo zanimivo kako hitro se stvari odvijajo. Prisega na neodvisnost preiskovalnih uradov, prav tako tudi NPU in v senco dvoma mečejo pritiske, še preden so preiskave izvedene. Z vlado in predsednikom vlade pravi, da sodeluje korektni in sodelovalno in je usmerjena v uresničitev koalicijskih zavez.

Medtem ko je bila kriza huda, so se javljali zdravniki, katerim je primanjkovalo zaščitne opreme, ker je tudi sama dobila ponudbe, ki jih posredovala naprej. “Sama nimam pri tem slabe vesti in občutka krivde. Mislim, da smo takrat vsi delovali z željo pomagati, in pri tem ni šlo za nobene nepravilnosti. Če je šlo, pa bodo to ugotavljale pristojne službe,” še dodaja. Poudarja, da je stranko prevzela s poštenimi in iskrenimi in ji dati novo energijo ter zagon.

Pravi da težko komentira postopke, zaradi katerih je deležna neprestanih napadov. V vsaki izmed prejšnjih vlad je čutila delovanje med koalicijo in opozicijo, tudi v smislu opozarjanja opozicijskih strank na ravnanje koalicije, a to kar se dogaja v tej vladi še ni pomnila.

Deležna groženj zaradi pristopa k desnosredinski koaliciji

Kot še dodaja, gre za obtoževanja in žalitve, ki so pogosto zelo neokusne in neprimerne. “Deležna sem groženj samo zato, ker smo pristopili k desnosredinski koaliciji z namenom uresničitve zadanih programskih ciljev.” Ravnanje predsednika vlade vidi kot korekten odnos v smislu enakopravnosti in enakovrednosti pri soodločanju, česar se iz preteklosti ne spomni.

Pivčeva se je ravno tako dotaknila petkovih protestov proti vladi. Zmerjanje in izžvižgavanje garde Slovenske vojske je označila za obsodbe vredno. “Odraz vsake zrele demokracije je, da sprejme vlado, ki je legitimno formirana, ji pusti, da se pokaže s svojim delom, in ko pride čas ocenjevanja, na volitvah odloči, ali bomo vladi zaupali še naprej.”

Očitke o diktaturi v Sloveniji je Pivčeva označila za popolnoma neutemeljene. “Neprimerno je izražati izrazito ideološko pripadnost na kateri koli strani, če seveda obstaja interes voditi državo na način, ki ga bodo sprejemali vsi državljani. Veliko več pozornosti je treba posvetiti delu, se pravi izpolnjevanju vsebinskih zavez, ki smo si jih zadali.”

 

Sara Kovač