[VIDEO] Ali novinarka RTV Tanja Gobec pijana napoveduje poročila? Poglejte, kako se ji je “ponesrečil” sredin napovednik za Odmeve!

Foto: YouTube. Tanja Gobec.

Ali voditeljica Televizije Slovenija Tanja Gobec, ki je po Dnevniku v napovedniku za večerno oddajo Odmevi ob 22. uri napovedala večerne teme, pije? To se bržkone sprašuje marsikateri slovenski gledalec, ki je v času poročil sedel pred televizijskim sprejemnikom in imel na zaslonu prvi program Televizije Slovenije. Gobčeva namreč v tem napovedniku (neki gledalec ga je posnel, da je že zaokrožil po družbenih omrežjih) deluje zelo neprepričljivo; pri govoru se ji zatika, njena dikcija je nenavadna, govori zelo počasi. Težave z bobnom, boste rekli. No, če boste Gobčevo v tem posnetku, ki ga objavljamo spodaj, pozorno opazovali, boste lahko slišali, da besede izgovarja nepravilno, zamenjuje ljudi in se rahlo ziblje. Z drugimi besedami, v tvitosferi je završalo; nekaj je Gobčeva že morala popiti, da se ji je nastop pred kamero tako ponesrečil. Kakorkoli, očitno se je do Odmevov, ki jih je potem vodila, že streznila, saj je bila znova bolj prepričljiva, pa čeprav še vedno videti nekoliko utrujena.

Tako je govorila Tanja Gobec v svojem napovedniku za večerna poročila: “Prva tema bo, kaj so danes sklenili na seji Odbora za obrambo, zaprto seveda, je bil, naš gost pa bo predsednik tega odbora gospod Jožef Horvat!” Kakšen Jožef Horvat? Mar ni predsednik Odbora za obrambo Žan Mahnič? No, kot se je pozneje izkazalo v Odmevih, je šlo za Odbor za zunanjo politiko.

Gobčeva nadaljuje: “In nato Gregory H. Watson, bo naš gost, danes je predaval na Bledu (vzame si velik premor), na kongresu o kakovosti v podjetništvu (premor in zajame sapo), vprašali ga bomo (premor), kaj pravzaprav misli o tem, kaj je kakovost v podjetništvu. V Odmevih tudi pogovor našega dopisnika Janka Petrovca z letošnjo Nobelovo nagrajenko za mir in še v osrčju polotoka Jukatana slovenski arheolog Ivan Šprajc že dobri dve desetletji raziskuje kulturo Majev. Več seveda v Odmevih ob 22.”

Foto: YouTube.

Koliko davkoplačevalskega denarja so na RTV porabili za takšen “hik” napovednik?
Na Twitterju je sicer bizaren posnetek prvi objavil uporabnik Sašo in se ob tem vprašal: “Na nacionalki so ga mal pil?” Komentarji njegovih sledilcev pa so pričakovano zelo pikri do novinarke Televizije Slovenija. Ivana Oreallyanska‏ je zapisala: “Zgleda, k da ji mal na Bobovnika vleče!” Sašo jo je hudomušno pobaral: “Po dikciji ali pitju?” Uporabnik Patrik V.‏ pa je zapisal: “No, RTV Slovenija, koliko plačate takle hik Tanja Gobec napovednik z našim denarjem? #sramota #javnahiša!”

Foto: YouTube. Gobčeva se je vendarle zbrala za Odmeve, kjer ji je šlo nekoliko bolje od rok.

Odgovora na to vprašanje verjetno ne bomo dobili, saj na Televiziji Slovenija spretno ščitijo svoje novinarje, ki že tradicionalno radi pregloboko pogledajo v kozarec. Takšen sloves se drži predvsem športnih novinarjev, med katerimi je glavna zvezda dr. Andrej Stare, ki se je pred leti ob prenašanju hokejske tekme slovenske reprezentance iz Estonije tako napil, da je v prvi tretjini kvasil neumnosti in so ga morali med prvim odmorom zamenjati. Zaradi “tehničnih težav” se je iz ljubljanskega studia za drugo tretjino namreč javil Zoran Radisavljević.

Kako je blestela Tanja Gobec, preverite sami na spodnji povezavi.

https://twitter.com/JsSmRenton/status/918176219811713025

T. F.