fbpx

Tudi Borut Pahor je delal selfije z radikalcem Crnkovičem, ki je grozil Logarju s smrtjo in se pri tem veselo zabaval!

Mitja Crnkovič in Borut Pahor.

Pred nekaj dnevi je javnost razburila grožnja radikalca in člana stranke SD Mitje Crnkoviča proti poslancu in glavnemu preiskovalcu bančne luknje. Dr. Anžetu Logarju je grozil s smrtjo, prav tako njegovim staršem. Prav s tem nasilnežem pa je predsedniški kandidat Borut Pahor naredil selfi – z nasmeškom!

Pred nekaj dnevi je javnost razburil zapis člana SD na Twitterju, ki je presegel vse meje dobrega okusa. Očitno nekateri menijo, da lahko tistim, ki jih ne maramo in ne spoštujemo njihovega truda za odkrivanje bančnih zlorab, javno grozimo s smrtjo. Še toliko bolj skrb vzbujajoče pa je, če gre za člana pomembne stranke, ki je del koalicije. Njegov zapis se je glasil: “Ata in mama Logar, a se bosta sama ubila, ali vaju je treba ubit zaradi spočetja in rojenja tega sprevrženega stvorenja?” 

Pisec grozilnega tvita je Mitja Crnkovič, sicer iz občinske uprave Puconci in član stranke SD, kar je razvidno tudi s fotografij, ki jih lahko najdemo na spletu. Med drugim na eni izmed njih Crnkovič v majici SD prejema priznanje stranke. Čeprav Crnkovič ob grozilnem tvitu Logarju nikoli ni pojasnil, kaj ga je privedlo do takšnega grozljivega zapisa, lahko sklepamo, da mu morda ni všeč razkrivanje podrobnosti v zvezi s pranjem denarja prek NLB, ki se je dogajalo prav v času, ko je bila na oblasti SD s Pahorjem na čelu. Tokrat smo našli tudi fotografijo, oziroma selfi, ki ga je posnel s predsedniškim kandidatom Borutom Pahorjem.

Crnkovič prejema priznanje od vidnih predstavnikov stranke Andrejem Horvatom in Patrickom Vlačičem.

Predsednik mora predstavljati moralno avtoriteto
Vprašanja smo med drugim poslali tudi aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju in ga povprašali, kako komentira sovražne besede člana stranke, ki ga podpira pri njegovi ponovni kandidaturi. Iz urada predsednika so nam odgovorili: “Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ostro zavrača in obsoja vsakršna dejanja nestrpnosti in sovražnega govora, ne glede na to, kdo jih izreka. To velja tudi za navedeni primer, še posebej, ker gre za nedopustno grožnjo fizičnega nasilja in smrti. Gospod Logar, ki ga predsednik zelo spoštuje, opravlja težko in nehvaležno delo in si zato zasluži razumevanje in podporo, ne pa groženj ali drugih oblik nestrpnosti.”
Glede sporne fotografije oz. selfija pa so iz kabineta predsednika republike pojasnili: “Predsednik republike Borut Pahor se fotografira z vsakomer, ki ga za to zaprosi. Ne spominja se, kdaj  je bila fotografija, ki ste nam jo poslali, posneta.”
C. Š.