Ali sodnica Mojca Kocjančič, ki je rešila Jankovića, s svojo hčerko uživa na rajskem otoku Zanzibar?

Foto: Facebook

V Uredništvo Nove24TV smo dobili informacijo o tem, da naj bi sodnica Mojca Kocjančič, ki je rešila ljubljanskega župana Zorana Jankovića, od torka dalje uživala dopust s svojo hčerko Nežo na rajskem otoku Zanzibar v Tanzaniji, v Afriki.

Glede na to, da nam je vir zaupal, da naj bi sodnica imela obrok kredita za hišo in avtomobil, skupaj v znesku okoli 1000 evrov mesečno, naj bi se zlobni jeziki po sodišču spraševali, od kje ji denar oz. kdo ji je plačal dopust. Da gre Kocjančičeva v eksotične kraje, naj ne bi povedala nikomur, čeprav naj bi podobne “zadeve” doslej rada delila z drugimi. Glede na to, da je hčerka Kocjančičeve na družbenem omrežju Facebook (v torek, 21. 11. 2017) objavila fotografijo, posneto v Zanzibarju, se človek vpraša, ali je šla tja sama ali z materjo?

Kocjančičeva zahtevala izločitev dokazov, pridobljenih s prisluhi
Julija letos je odjeknila novica o tem, da je sodišče izločilo dokaze zoper Zorana Jankovića v zadevi domnevnega prejemanja podkupnin v zvezi s posli ljubljanskega komunalnega podjetja in izsiljevanja spolnih odnosov od farmacevtke, ki ji je Janković uredil stalno zaposlitev v Ljubljanskih lekarnah. Tožilka Blanka Žgajnar je zamudila dvoletni rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo, zato je preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič zahtevala izločitev vseh dokazov, pridobljenih s prisluhi policije Jankoviću.

Foto: YouTube. Zoran Janković.

Poslanec največje opozicijske stranke SDS dr. Vinko Gorenak je izpostavil, da se je vse “vsulo” po tožilki Blanki Žgajnar. “Ne le, da so jo mrcvarili mediji, nekateri komentatorji so jo celo zmerjali z udbovko, češ da je povezana z Jankovićem in je zato namerno zamudila rok in še kaj. Toda nihče se ni vprašal, ali je napako (nenamerno ali namerno) naredila sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Med njo in slovensko politično levico, ki še vedno prisega na udbovska izročila, bi gotovo našli več stičnih točk, kot pa bi jih našli pri Blanki Žgajnar, hčerki moje nekdanje sodelavke, ki se je celo življenje ukvarjala z mladoletniško kriminaliteto.”

Eno je igra za javnost, drugo je očitno realnost in nagrada za opravljeno delo, zato ni čudno, da imamo v naši državi prvorazredne in drugorazredne državljanke in državljane.

H. M.