fbpx

Ali v PU Maribor, od koder prihaja razvpiti kriminalist Munda, odločitve generalne direktorice policije Tatjane Bobnar ne veljajo?

Policijska uprava Maribor je očitno trdnjava znotraj policije, kjer odločitve generalne direktorice policije Tatjane Bobnar nimajo kakšne velike teže …

Čeprav je šefa lokalnih kriminalistov Roberta Mundo zamenjala že pred več kot mesecem dni, potem pa pred slabim tednom še šefa policijske uprave Danijela Lorbka, sta bila v sredo na spletni strani policije oba še trdno v sedlu.

Posnetek strani PU Maribor na spletni strani policija.si, ki je nastal 5. junija 2019 ob 20.03. Torej slab teden po tistem, ko Lorbek ni bil več šef policijske uprave, in več kot mesec po tem, ko je Munda po odločitvi Bobnarjeve odletel z vrha mariborske kriminalistične policije.

Posli so smrdeli do neba, Lorbek pa nič …
Policijska uprava Maribor, ki je postala razvpita zlasti okoli letošnjega kulturnega praznika, ko je tamkajšnji takratni šef kriminalistov Munda pod vplivom alkohola sedel za volan in (k sreči) padel v policijsko kontrolo prometnih policistov iz Policijske postaje Rače ter po trditvah našega zanesljivega vira skušal policistom pobegniti, kar so sicer skušali pomesti pod preprogo, dokler nismo dogajanja ekskluzivno razkrili na našem portalu, je očitno za prvo žensko šefico policije Tatjano Bobnar velik in zaenkrat ne povsem obvladljiv zalogaj.

Robert Munda. Foto: arhiv

Po Mundovi pijanščini za volanom se znotraj PU Maribor pod vodstvom Danijela Lorbka ni zgodilo nič. V medijskih pojasnilih so poskus pobega najprej ignorirali in ga sploh niso komentirali, po nekaj dnevih pa so ga pričeli zanikati, hkrati pa se je pričel pritisk na prometnike, ki so ustavili šefa lokalnih kriminalistov Mundo in ugotovili, da je “pod gasom”, o čemer smo pisali tukaj. Najbolj bizarno pri vsem skupaj pa je, da Lorbek, šef Policijske uprave Maribor, zoper Mundo sploh ni ukrepal.

Kakor tudi nikoli prej, ko so se Mundovi zasebni posli prepletali s policijskimi, ko je denimo sina zaposlil v lokalnem podjetju, kjer so zaradi sumljivih pogodb kriminalisti sicer izvajali preiskavo, a bili po pompozni preiskavi brez kakšnih pompoznih zaključkov. Je pa Munda pred zaposlitvijo sina obiskal prav to podjetje, o čemer smo pisali na povezavi.

Pijan vozil 8. februarja, odletel maja
Stvari so se pričele odvijati 1. maja, ko poteze ni potegnil Lorbek, ampak kar Bobnarjeva, ki je odločila, da s 1. majem Munda, ki so ga pijanega za volanom ujeli 8. februarja, ne bo več šef mariborskih kriminalistov. 3. maja so iz PU Maribor poslali javnosti sporočilo: “Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor (SKP PU) od 1. maja 2019, po pooblastilu generalne direktorice policije mag. Tatjane Bobnar, vodi Andrej Kolbl, višji kriminalistični inšpektor – specialist SKP I. Robert Munda, dosedanji vodja SKP PU Maribor, od 1. maja 2019 naprej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja – specialista SKP I v vodstvu SKP PU Maribor.

Nov prelom je sledil mesec dni pozneje, ko je Bobnarjeva pred dnevi zamenjala tudi Lorbka.

Obvestilo, ki je bilo na spletni strani policija.si objavljeno 3. junija in sporoča, da Lorbek ni več šef PU Maribor.

A kot rečeno, če boste na spletni strani mariborske policije preverjali, kdo je kdo, sta Lorbek in Munda še vedno glavna.

Andraž Žitnik