Anja Bah Žibert vladi: Avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val – podiranje žičnate ograje pa se nadaljuje

Anja Bah Žibert (Foto: STA)

“Avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val oseb iz tretjega sveta, zato naj vlada RS nemudoma preneha z odstranjevanjem žičnate ograje na meji s Hrvaško,” je opozorila poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje oziroma pobudo.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z odstranjevanjem žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško. Na začetku je zapisala, da se vse od 15. julija številke ilegalnih prehodov slovensko-hrvaške meje samo povečujejo. Tistega dne je aktualna vlada s svojim zavestnim neodgovornim ravnanjem – torej s pričetkom odstranjevanja žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško – ogrozila varnost in imetje preštevilnih slovenskih državljanov. “Kljub vašim izjavam, da temu ni tako, so številke, ki jih na svoji spletni strani objavlja Policija, nedvoumne,” je opozorila Žibertova.

“Policijska poročila prihajajo v času, ko avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val oseb iz tretjega sveta, vi pa kljub temu napovedujete solidarno politiko, ki utegne Slovenijo spremeniti v migrantsko prestolnico Evrope,” je še zapisala poslanka in dodala, da v kolikor ne želijo ali nočejo poslušati sporočil državljanov, jim sama sporoča, da se ponovno množično soočajo s poškodovanjem lastnine s strani ilegalnih migrantov, ter s strahom in negotovostjo, kdo in kdaj bo potrkal in vstopil v njihove domove. “Zato na Vlado RS naslavljam pisno poslansko pobudo, da nemudoma preneha z odstranjevanjem žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško ter ponudi vso potrebno finančno in varnostno podporo slovenskim državljanom, ki so od 15. julija dalje zaradi vašega neodgovornega ravnanja utrpeli materialno in drugo škodo,” je zapisala.

https://twitter.com/PS_SDS/status/1555472781785141249?s=20&t=PAiCoifaxvqwErvfJ6XgAg

Gre za politično odločitev, ki žal ni utemeljena na stroki in je večplastno škodljiva za slovenski narod
“Odstranjevanje ograje po mojem ni nepremišljeno. Ministrstva ne delujejo nepremišljeno. Menim, da gre za politično odločitev, ki žal ni utemeljena na stroki in je večplastno škodljiva za slovenski narod in narode evropskih držav in za to bo moral nekdo prevzeti vso odgovornost,
” pa je na Twitterju komentiral strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik, ki je skoraj istočasno ukinjanje avtocestne policije označil za povedno.

Sara Bertoncelj