Beograd leta 1988? Ne, to je Kontičevo Velenje, ki se je ustavilo v svinčenih časih …

Foto: Nova24TV

Nekdanje Titovo Velenje očitno kar ne more iz okov ujetosti v svojo komunistično preteklost. Za slednje vseskozi skrbi predvsem tamkajšnji župan Bojan Kontič, ki se zavestno trudi za to, da celotna občina Velenje postaja vedno bolj jugonostalgična. Poleg ohranjanja komunističnega videza kraja k temu zagotovo pripomorejo koncerti različnih balkanskih turbofolk zvezd ter dogodki s preživeto komunistično vsebino. K udeležbi na omenjenih dogodkih vseskozi pozivajo reklamni plakati po vsem Velenju. 

Občina Velenje se pod vodstvom tamkajšnjega župana Bojana Kontiča spreminja v pravi jugonostalgični otok sredi Slovenije. S pomočjo občinske zveze borcev namreč Kontič vseskozi skrbi za to, da Velenje ne izgubi videza prave komunistične trdnjave. V mestu tako na primer najdemo Rdečo dvorano, največji spomenik Josipa Broza Tita v Sloveniji ter kip Edvarda Kardelja. Ob že omenjenem se številnim drugim spomenikom dodajajo rdeče zvezde, ki so tudi v številnih logotipih tamkajšnjih kavarn. V Velenju je na primer mogoče tudi poskusiti sladoled Titovo Velenje ter se odpraviti na pionirski pohod po Titovem Velenju.

K ohranjanju komunistične doktrine kraja veliko pripomorejo tudi dogodki s preživeto komunistično vsebino, na katerih je tudi v 21. stoletju na vsakem koraku možno videti totalitarni simbol rdeče zvezde. Med omenjenimi dogodki velja omeniti koncert Nosil bom rdečo zvezdo, ki ga je 9. maja 2019 v Domu kulture Velenje organizirala Svetlana Makarovič, znana predvsem po svojih vulgarizmih ter nestrpnosti do vseh, ki se ne strinjajo z njenimi radikalnimi levičarskimi idejami. Na omenjenem dogodku seveda ni manjkalo jugonostalgikov, ki se podobno kot Makarovičeva nikakor ne morejo sprijazniti z osamosvojitvijo Slovenije in s slovenskimi nacionalnimi simboli.

Foto: Nova24TV

Namesto da bi krepil slovensko nacionalno zavest, Kontič vseskozi odločno skrbi tudi za ohranjanje jugoslovanske identitete Velenja, ki je že samo po sebi znano po številnih priseljencih z območja nekdanje skupne države. V mestu se nenehno vrstijo koncerti različnih turbofolk zvezd s celotnega Balkana. Najaktualnejši tovrstni koncert se je zgodil 18. maja 2019, ko je v Rdeči dvorani nastopila srbska turbofolk pevka Dragana Mirković z gostom Robertom Bijelićem. V tednih pred omenjenim dogodkom je bilo Velenje, kot se po Kontičevo spodobi, seveda popolnoma preplavljeno z reklamnimi plakati, ki so vabili na ta koncert.

Foto: Facebook/DK

Žalostno je torej, da Velenje stremi v povsem napačno, totalitarno smer, namesto da bi sledilo evropski poti. Slednje bi bilo edino pravilno, sploh glede na to, da je Slovenija že 15 let polnopravna država članica Evropske unije, v kateri varovanje človekovih pravic, ki jih je komunizem vztrajno kratil, predstavlja eno glavnih vrednot.

Foto: YouTube

M. D.

 • PLavi-mil

  Prazaprav nič čudnega, v Velenju je SLOVENCEV samo še za vzorec, vse ostalo z županom na čelu je ČEFURJAT:

  • Jože Hribar

   To ne drži. Slovencev je veliko a res, da jih je več kot polovica jugo usmerjenih

   • Poserjemsenavse

    Kaj je vzrok?nostalgija?

 • Povprečen Državljan

  Predlagam zakonsko prepoved gostovanja vseh tujih pevcev, glasbenikov, umetnikov, dirigentov v SLO.Vse, brez izjema, zavrniti že na meji in jim ne dovoliti vstopa, še posebej če prihajajo iz bivše juge…ali, bog ne daj, izven Evrope.Takoj zapreti pivovarno Laško in vsa piva, ki imajo na nalepki rdečo zvezdo, komisijsko uničiti.

  • Claudio Moro

   Razen Stonsov,itd seveda.

  • slosin

   ne bluzi….ti bi dopustil samo tisto, kar prihaja z balkana…

   • Povprečen Državljan

    Si iz Velenja?Preberi, se enkrat, lepo počasi, kaj sem napisal.Morda bos potem razumel.
    Predlagam prepoved nastopanja.

  • Lustrator

   Zakaj se delaš še manj razumnega kot dejansko si? Sploh veš kaj se je dogajalo s Slovenci in slovenstvom od leta 1941 do leta 1991 in kaj se je takrat zgodilo? Sploh veš na kakšnih vrednotah, na kakšni ustavi je ustanovljena naša država? Če ne, kaj potem še delaš tu?

   • Povprečen Državljan

    Od 41 do 45.ega je bila vojna proti okupatorju in narodnim izdajalcem.Zmagovalci pišejo zgodovino.Če bi zmagali beli, bi bilo v jamah 5x več rdečih kosti, kot jih je na žalost, belih.91.tega je bilo preveč lepo, da bi dolgo trajalo.Zgodovino pišete na novo in razdvajate SLO narod.Sveča je bila prižgana v Kočevju, država in Cerkev,pa ste jo hitro ugasnili in poteptali.Od takrat naprej imamo žal dve državi…In ne nehate prekopavati in razdvajati.

    • Drago

     Povprečen Državljan, leta 1990 / 91, so zmagali “beli”, kot jih ti imenuješ. Koliko komunistov in drugače mislečih je bilo pobitih in zmetanih v kraška brezna,? niti eden, niti enemu se ni skrivil en sam las.

     • Povprečen Državljan

      Niti slučajno nisem napisal, da so 90/91 zmagali beli.Niti slučajno.Zmagal je Slovenski narod, ki se je odločil za edino pravo pot,za svojo državo.Prelepo je bilo, da bi enotnost Slovencev dolgo trahala.Pravoverni delite to ljubo deželo, jo razdvajate, pišete novo zgodovino in zaničujete in sovražize vse, ki se ne strinjajo z vami.

     • Drago

      Povprečen Državljan, to kar očitate levičarji desnici, imate sami največ. Predvsem ste poznani po nedemokratičnosti in velikemu egoizmu. Pa še kaj bi se našlo, pa naj bo za enkrat dovolj.

    • Lustrator

     1. “Od 41 do 45.ega je bila vojna proti okupatorju in narodnim izdajalcem”

     Definiraj okupatorja in narodnega izdajalca. Komunisti niso imeli s strani NARODA prav nikakršnega mandata za svojo vojaško organiziranje – vaške stažarje, četnike in domobrance pa je podpirala več ali manj celotna od naroda izvoljena politika, torej NAROD. Če temu DEJSTVU dodam še dejstvo, da so partizani vse resnične uporanike proti okupatorju označili kot IZDAJALCE in dejstvo, da so komiji pobili več neoboroženih Slovencev, kot pa oboroženih Nemcev (skoraj 100x več), je zelo jasno kdo je bil tu okupator in narodni izdajalec hkrati.

     2. “Zmagovalci pišejo zgodovino.”

     Samo v ljudožerskih državah. Zmagovalci že zaradi svoje neposredne vpletenosti ne morejo in ne smejo pisati nikakršne zgodovine, kvečjemu basni in mitološke pripovedke. Zgodovina je ZNANOST, ki mora biti napisana na podlagi NEPRISTRANSKIH DOKAZOV, ne pa političnega pedigreja. kako totalitarno deformiran moraš biti, da ti ni to samoumevno?

     3. “Če bi zmagali beli, bi bilo v jamah 5x več rdečih kosti, kot jih je na žalost, belih.”

     BI? Na podlagi česa sklepaš? Povej mi en sam indic, ki nakazuje na kaj takega. Domobranci so se tekom vojne držali vojnega prava, partizani pa so neprestano hodili po ilegalnih in najtemnejših plateh zverinske narave. Prizanašano ni bilo ne otrokom, ženskam, starcem, celo lastnim soborcem – zverinsko so mučili in klali dobesedno VSE kar so sluitili kot potencialne nasprotnike stalinizma. Niti enega samega dokaza ni o vsaj približno podobnih dejanjih s strani domobrancev. DOMO – BRANCEV: sploh razumeš pomen teh besed?

     4. “Zgodovino pišete na novo in razdvajate SLO narod.”

     Zgodovina ped letom 91 dejansko sploh še ni bila napisana – učbenike so pisali (in jih še vedno pišejo) polpismeni partijski komisarji, ki so vsako knjigo pred izdajo morali poslati še partijski cenzuri v pregled. Slovenski narod pa JE ŽE razdvojen in prav je tako – na Slovenske domoljubne demokrate in jugoslovenske internacionalistične komuniste. Ne, ne sodimo skupaj, uzato je skrajni čas, da tisti katerih svetovni nazori so v nasprotju s slovensko ustavo, zapustite našo domovino in se preselite tja kjer boste s svojimi zločinskimi totalitarnimi idejami dobrodošli.

     5. Sveča sprave praviš da je bila prižgana? zanimivo, nisem vedel, da obstaja sprava ne da bi krvnik žrtvi javno priznal svoj greh, se zanj pokesal in se skušal zanj odkupiti. V Sloveniji do danes ni bil dosmrtno zaprt niti en sam klavec, niti en udbovec, niti en partijec, ki je s svojim delovanjem zaznamoval usodo milijonov Slovencev v treh zaporednih generacijah. O spravi se bomo pogovarjali takrat, ko bomo živeli v pravni državi za vse, torej takrat ko bo več stotisoč podpornikov rdeče zvezde in srpo-kladiva razmišljalo o svojih dejanjih v zapornih, ne pa na vrhu bank, državnih podjetij, parlamenta, sindikatov, civilnih iniciativ, medijskih trobil in ostalih podsistemih ugrabljene države.

  • pajot

   Ti si otročji. Ni za zamerit.

 • Claudio Moro

  KOMUNISTI PRASCI!!!!

 • Vera

  Pred kratkim je nekje pisalo , da Bojan Kontič izstopa iz članstva v SD-ju , ter, da ne bo več župan,zaradi bolezni . Mogoče bi bilo dobro zanj, da spregleda in naredi Velenje v ” slovensko mesto Velenje ” .Juge ni več in je nikdar več ne sme biti na naših Slovenskih tleh.

  • Artur

   Čefur se do takrat ne spreobrne dokler se v jamo ne zvrne.

   • Darth Vader

    vse te ljudi, ki izkrivljajo realnost z lažjo, prevaro in manipulacijami……čaka prezgodna smrt zaradi težkih bolezni……ker življenje ima v sebi mehanizme, tako da ne ostaneš dolžan nikomur nič…..si povzročal trpljenje ljudem iz nekih psihopatskih razlogov…..si lahko skoraj 100%, da boš umiral v hudem trpljenju……..si eksekutiral neki materi otroka (recimo v povojnih pobojih) nikoli v življenju ne boš doživel družinske sreče, če pa se boš že razmnožil, te bo bolelo, ker boš doživel isto nesrečo na svojih otrocih…….si pobijal nedolžne? najkasneje v roku 10 let boš zblaznel…..nihče ni večji od življenja, sploh pa ne neka klošarska ideologija tipa SD

  • totex39

   Član bo še vedno, samo odstopa od raznih funkcij in tudi kot župan ne opravlja dela. Sedaj ko mu peša zdravje bi se lahko tovariš zamislil svojih napak, ki jo je povzročil v Velenju z noro idejo o jugo nostalgiji.

 • Darth Vader

  to da se uporablja davkoplačevalski denar za promocijo komunizma je popolnoma isto, kot če bi se uporabljal za financiranje terorizma……ni pomembno ali si po političnem prepričanju bolj levi ali bolj desni…..če ne znaš jasno obsoditi vseh totalitarizmov – fašizma, komunizma, radikalnega islama, pač ne sodiš v demokratično družbo in ker ne sodiš v to družbo, je najboljše, kar lahko storiš to, da se preseliš bodisi v eno od hardcore totalitarnih držav tipa Severna Koreja ali pa v kakšno Saudovo Arabijo, zato da si med enako mislečimi ter da dokažeš, da nimaš duševne motnje hipokrizije, torej pretvarjanja da si nekaj, kar nisi……tam bodo ljudi, ki imajo radi totalitarne sisteme, sprejeli z odprtimi rokami…..

  • Ava

   Se strinjam!

 • Artur

  “Rakasta tvorba” na telesu slovenskega naroda metastaze se širijo tudi v parlament.

 • me

  ČIFURIJAT.
  ŠE BEGUNCE NAGONIT TJA . V ŠIRIJATSKI ČEFUTARJAT RDEČUKOV

 • janko

  Res je, kar piše v prispevku, ampak ta nostalgični naboj bo kmalu izvodenel. Kmalu se bo vse ustavilo in se začelo premikati v obratno smer.

  • Lustrator

   Po čem slutiš? To naj bi se zgodilo že leta 1991, kot v vseh ostalih državah železne zavese, pa poglej kje smo zdaj. Tako globoko v rdeči jugi kot smo Slovenci danes, pravzaprav sploh še nismo bili.

   • janko

    Tako sklepam predvsem po ljudeh in frekvenci časa.

  • Slovenka

   Upam, da imaš prav. Optimizem je zavednim Slovencem v tem trenutku krvavo potreben.

 • Minovak

  Če imajo tako radi Yugo, naj se vrnejo tja – če morejo!

  • Slovenka

   Pa še naše lopove naj vzamejo s sabo.

 • Common Sense

  Volite SD in dobili boste še več tega.

 • Peter

  U rdećoj dvorani pjeva Dragana.

 • antimur

  Kontiču s čefursko golaznijo ter ogromnim spomenikom zločincu Titu, bo potrebno malo podkuriti pod ritmi, da bo banda dojela, da je tukaj suverena Slovenija, s svojo Ustavo in obeležji. Enostavno je potrebno te antislovence, tiste, ki ne sprejemajo vrednot samostojne Slovenije, ki niso integrirani, razgnati v njihov čefurland, kjer jih bo pa kmalu minilo veselje do rdečezvezdaštva.

 • holzer

  Lažje je menda poslat nekaj teh jugonostalgističnih rdečih kre#enov s Kontičem na čelu na Balkan kot da oni posiljujejo celo Slovenijo s tem bluzenjem in jokanjem o jugovini.

  • Darth Vader

   noben kurac na hrvaškem, bosni, srbiji, albaniji in črni gori noče več sprejemat slovenskih duševno motenih jugonostalgikov, ker jim gre na bruhanje ob besedah komjunare, jugovina i tito…..zato pa so lahko samo v titovem Velenju…..

 • Amerikanc

  Prebivalci kitajske četrti (Šoštanja in Titejevega Veleja), bojo v naslednjem letu, dobili vsak dan en liter elektrike in 300 g riža. Po vzoru S. Koreje.

 • Peter

  Najbolje, da jim podelimo status SAO, ogradimo in tja napotimo še vse ostale jugonostalgike. Za vožnjo po ključu par-nepar in na bencinske bone dobijo Zastave in FAPe, za jest Eurokrem, makedonski riž sa dosta kamena, ulje bo samo enu flašu na mesac, cukar bo al pa ne bo, itd, po jugoslovansko, skratka. Po kavo, kavbjoke, prašek, plenice, banane i tehniku ipd pa bodo lahko enkrat na leto organizirano s skupinskim pasošem obiskali Maribor.
  Upam, da bodo zelo zadovoljni, ker bo vsakih 14 jih posjetila Ceca Makarović sa svojim programom Crvene zvezde.

  • Slovenka

   Na kaj tako vizionarskega, kot je ta tvoj zapis, že dolgo nisem naletela. Dodaj še usmerjeno izobraževanje in nedostopnost inozemske literature, ko smo bili zaprti v državi, odklopi jim še internet in komunistični raj bo popoln.

 • trumpet2018

  to je tako, kot bi žaloval za bivšo, ki je ravnala s teboj , kot s kupom dreka. res pravi fuknjeni leftardi, pogrešajo markovičevo hiperinflacijo, pogrešajo par nepar, pogrešajo drakonsko kontrolo na meji, kjer so ti včasih ves prtljažnik zmetali ven, pogrešajo da si npr za citroen ki so ga izdelovali v Kopru , čakal cca 2 leti. naj še fujonki postavijo spomenik – 5 metrski

 • Sonce

  “Poleg ohranjanja komunističnega videza kraja k temu zagotovo pripomorejo koncerti različnih balkanskih turbofolk zvezd..”

  To nas seveda moti, logično, ne moti nas balkanski Thompson, on je vredu.

  • Peter

   Ja, sonce, zadel si v bistvo.
   Si se dolgo trudil?

   • Sonce

    Eh, balkanski Thompson je bil vedno zakon, balkanski turbiči, balkanski rokerji, balkanski jazzisti, pa noben nikoli.
    Balkanski Thompson je tisto pravo za slovensko domoljubje.

    • Peter

     Bo že držalo, če ti tako praviš, no.

     btw, kraval okoli thopsona ni bil okoli kvalitete njegove muzike ampak okoli prepovedovanja stvari, ki niso po volji oblasti.

     • Sonce

      Ne prepoznajo kvalitet balkanskega Thompsona, amaterji pač.

     • Peter

      Hm, bom počasi pisal.
      Ni bilo spora okoli kvalitete, ampak okoli prepovedovanja. Ja?

     • Sonce

      Prepovedali so ga ravno zato ker ne prepoznajo njegovih kvalitet, tako glasbenih kot ne ostalih.

     • Peter

      Hm, ena od kvalitet dobrega komentatorja je, da ve, kdaj je dobro nehati.
      Uči se.

     • Sonce

      Očitno ti manjka, te kvalitete, in domoljubja.

 • Ava

  Razviti svet gre naprej…
  ….
  ….
  le Slovenija v čase pred leseno žlico.

  • Slovenka

   Če nam bodo le lesene žlice ostale, da ne bomo prisiljeni juh jesti s prsti.

 • if

  Na slikah so “izbrisani”, ki so bili proti osamosvojitvi Slovenije, danes so proti samostojni Sloveniji, oziroma ves čas zoper slovenstvo!

 • Peter

  Pa najbrž greš mimo kar nekaj Osnovnih šol, poimenovanih po narodnih herojih…

  • trumpet2018

   socialistično usmerjeno izobraževanje jim je tako izpralo in poškodovalo možgane, da jim je pustilo trajne posledice.

 • Peter

  Ne verjamem, da jim dajo ravno te kritike krila. V bistvu so zabubljeni v nekem davnem času, za katerega se jim zdi, da so se imeli lepo, ker so bili mladi. Ne kapne pa jim, da bi se imeli lepše, če ne bi živeli za pločevinasto zaveso takratne mehke diktature, no.
  Tako pač je. In če jim še tako dopoveduješ, da so večino denarja v Dolini pokradli ravno ti isti, ki so bili takrat na oblasti in ki jih zdaj spet častijo, bolj bodo gonili da je Tito krao al je i nama dao…
  Meni so smešni.

 • Peter

  Tudi jaz se spomnim, da smo se imeli fino, ko smo šli v Gorico po kavbojke in LPje. Smo se zbrali štirje prijatelji, smo se imeli super, malo smo cvikali, a nam bodo cariniki kaj zarubili, in smo bili ful veseli, ker nam niso. Smo se ustavili še v Sivem čavnu in pojedli nekaj malega. In smo imeli lep izlet.
  Ja, pa zato ne jokam za Jugoslavijo, niti za mladostjo ne. Je pač mimo.

 • tramal

  Saj ni čudno ,ko pa je kontič isti pritepenec z balkana.Velenje že davno ni več Slovensko.

 • Sonce

  Morali bi sprejet zakon s katerim bi prepovedali nastope vsem tujim glasbenim skupinam, pod nujno.

  • Peter

   Hm, zanimiv pristop. En redkih z leve strani…
   Bo še kaj iz tebe, no.

   • Sonce

    Pa zid postavit okoli Slovenije in vsem tujcem preprečit vstop, vse ki so pa tu pa izgnat. Vse, od turistov do poslovnežev.
    To bi bilo domoljubno.

  • Anton

   Samo Thompsonu….

 • Peter

  Aja? Ta je bil potem še taprav upornik proti okupaciji. Škoda, da so jih dobili….

 • Olga101

  Zaradi propagiranja zločinskega totalitarnega komunističnega režima in s tem posmehovanja vsem žrtvam, bi v vsaki normalni državi sodil za zapahe! Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem!

 • Peter

  btw, nikjer nisem zasledil, koliko obiskovalcev je bilo na cecinem Nosila bom smrdečo zvezdo hepeningu, no.

  • šmentanamuha

   Pusti paciente, naj se zabavajo.

   • Peter

    Saj jih pustim, samo zanima me, koliko jih je bilo.

    • šmentanamuha

     Vsak pacient je preveč, ampak ne moreš nič, dokler ne ozdravi.

 • šmentanamuha

  Titovo Velenje bi bilo treba zaščititi pri UNESCU kot nekakšen ostanek arhaične družbe sredi civilizacije 21. stoletja, kot recimo kakšno pleme, ki so ga našli sredi Amazonije.

  • Anton

   Komunistični rezervat Veleje. Turistični ogledi enkrat na dan v Landcruserju z možnostjo odstrela pizdontarjev (please don’t).

   • šmentanamuha

    E, tako, komunistični rezervat … to mi je všeč. Dobro se sliši in navsezadnje moramo imeti tudi kakšen dokaz o njihovem obstoju, sicer bodo čez nekaj časa njihovi potomci trdili, da ni res. Tako kot so dolgo časa trdili, da povojnih pobojev sploh ni bilo..

    • Peter

     Ja, in kot sem že rekel, vzel bi jim vse kapitalistične pridobitve (avtomobile, tvje, markete…vse) in jim dal samo tisto, kar je bilo v Jugi. Da se v nulo ohrani avtentičnost in da bi zares lahko uživali v svoji idealni skupnosti. Za povrh jim damo pa še Godnića za Maršala.
     Pa še mlade bi vodili na ekskurzije, da bi si lahko v živo ogledali, kako super je bilo v jugi, no.

     • šmentanamuha

      Dvakrat ja, seveda. Naj drajsajo stoenko in fičota.

     • Peter

      Pa bone pa par-nepar. Če se gremo, se pejmo, no.

     • Slovenka

      Pozabil si na Jovanko. Bi lahko v tej vlogi uporabili Mišo Molk?

   • Slovenka

    In ogledi pod strogim policijski nadzorom, da se ne bi kakšen nostalgičen element odtihotapil v Slovenijo in tam delal zgago.

  • Peter

   Se bojim, da bodo vso Slovenijo zaščitili kot zadnji rdeči otok v Evropi…

   • šmentanamuha

    Pol smo ga najebal. Tko da če že mora biti, naj bo sam Titovo Veleje.

 • Sonce

  Tudi vse posameznike iz tujine ki se ukvarjajo z glasbo prepovedati.
  To bi bilo domoljubno.

  Samo harmonika in balkanski Thompson, drugega nič.

 • Peter

  Ja, to bi bil pravi Dan upora.

 • šmentanamuha

  Samo pripomba: ne bojte se te presnete rdeče zvezde, ker ji tako samo dajte moč, njim pa veselje. Tudi na psihiatriji se lahko igra vsak s svojo igračko.

 • šmentanamuha

  Pa nehaj no s takimi. Mislim, da je Janša že prerasel igračke.

 • Peter

  Madona, a bo peu dilajlo? pa seksbomb? bojo protiteroristični polcaji pustil pet o bombah, no?

 • Peter

  A tam je doma? A ni v trenti?

 • šmentanamuha

  Uredu:)

 • šmentanamuha

  komu?

  • Anton

   To vejo samo lewaki.

   • šmentanamuha

    Sej počas ga bomo vsi rabli. DOM se zavzema za pravico do nošenja orožja, da se bomo lahko branili.

 • Artur
 • Peter

  Ja, mal ga pohvališ, pa ne zna nehat pol….se bo že naučil, no.

 • Peter

  Saj se ni dal kupovat…btw, veš koliko levih je kupilo na obali za đabe nezazidljive parcele? In kaj je zdaj tam? Graščine socjalističnih kulakov so zrasle. pa nikome ništa, problem je ena bajta sesuta v trenti.
  In to, vidiš jovo, to gre men na jetra.

 • Valter BraniSlav

  …”Nekdanje Titovo Velenje očitno kar ne more iz okov ujetosti v svojo komunistično preteklost”…
  PRAV TSKO KOT CLANI SDS KI ZIVIJO V POVOJNIH POBOJIH IN KI – NAMESTO DA BI DELALI – UGOTAVLJAJO DA JE ZA VSE.NJIHOVE NEUSPEHE KRIV ZVEPLENI 171CM!!!

  • Peter

   O, Valter. Danes ne braniš Sarajeva?

 • Sonce

  Balkanec Gibonni bo nastopal na festivalu Lent, in sploh veliko tujih glasbenih skupin in posameznikov. To bi morali prepovedati.
  Balkanski Thompson je vredu, njega na glavni oder, ostale tuje glasbenike pa izgnat, še bolje, prepovedat jim vstop v državo.

  • šmentanamuha

   Js tega lenta ne jebem že nekaj let. Zabava za lumpenproletarce in jugonostalgike.

 • črnaovca

  Tukaj se spotikate ob Kontiča na drugi strani pa podpirate vse kar si zmisli, najprej je vaš minister Vizjak podpisal prvo pogodbo za gradnjo TEŠ 6 in potem ste bili ves čas tiho, še Golobiča imate v želodcu čeprav je bil on in njegovi edini odločno proti. Sedaj mirno gledate izsiljevanje velejskega lobija na čelu s Kontičem pri gradnji avtoceste na Koroško, namerno zavirajo gradnjo od Velenja proti Koroški kjer so vsi pogji za gradnjo. Oni na vsak način hočejo najprej cesto čez Savinsko dolino do Velenja, preko območja kjer se rudari in bo gradnja obupno draga za naprej jim je malo mar. Ko bo cesta zgrajena in znana cena boste glasni ali pa ne ker vam ne bo dovoljeno saj se bo po njej vozil Janez.

  • šmentanamuha

   Mi tu smo samo komentatorji, vsaj jaz in pri takšnih ali drugačnih odločitvah nimamo vpliva.

   • Peter

    Ja, črnaovca zmeraj pizdi na vse. Kot da sva ti in jaz in še kdo, ki se javlja sem odločala o TEš in da odločamo o trasi ceste.
    Saj ima velikokrat prav, tale črnaovca, samo pristop ima nekolido čuden, no.

    • šmentanamuha

     Ja, nej mu en pove, da je sam glih tolk kriv kot midva, a ne.

     • Peter

      Če bi bil tolk brihten, kolkr se dela da je, bi že sam to vedel, no.

     • črnaovca

      Ne volim onih a ne

 • Anton

  pour moi la vie va commencer, quand les gauchistes sont quitte la Slovenie

  sarkazem press

  • Peter

   Vule vu kuše avek mua…

   • Anton

    Pouffiasse!

    sarkazem press

    • Peter

     Ah, ne. To je bil hit od Labelle, tam v disko časih.
     Nisem pa francosko govoreč, na žalost, imam pa izjemno rad Pariz, no.

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev , čas je za muziko,Vaš Marjan Kralj

  https://www.youtube.com/watch?v=6kVKXux97CA

  sarkazem press

 • šmentanamuha

  Sej vam privoščimo, da se zabavate, nč bat.

 • freedomfighter

  Najbolj vas pa najbrz boli ker so koncerti balkanskih turbo folk pevcev obiskani dosti bolje od vecine ostalih koncertov…dvomim da vabili te skupine ce nebi zasluzili z obiskom

  • Peter

   Rajtam, da še nisi bil na nobeni vaški veselici. Saj ne, da bi se hvalil s tem, vendar velika večina mladine v dolini je na goveji muzki. Samo vi u lublan mate raj balkansko muziko, no.
   Taki ste. Prodančki.

   • RATATA
   • freedomfighter

    Oh sem bil ze na vseh moznih veselicah ampak jaz glasbe ne ocenjujem po kraju izvora ampak po tem katera je boljsa…zato poslusam pink floyd…domaca glasba in balkanjade so za zabave…prodancek nisem jaz ampak ti ker povsot vsiljujes politiko…tudi v glasbo ceprav je njen namen zabava populacije…in ce nekdo bolj uziva v balkanski glasbi od slovenske ga to ne naredi ne.slabega cloveka ne nezavednega slovenca…tisti ki balkanske glasbe nocejo poslusati iz principa so pa sprani bedaki

    • Peter

     Shine On You, Crazy Diamond.

     • freedomfighter

      I see you know good music…pac moje mnenje pa nocem nikogar zalit je da cefurjade in pa nasa domaca glasba niso ravno za neko meditacijo ali pa uzivanje ko si sam…pa imamo ogromno zelo lepih domacih pesmi in dosti balkanskih…od glasbe s podrocja bivse juge je meni najljubsa dalmatinska glasba…imam pac rad zene more i vino…tri stvari ki jih opeva dalmatinska glasba

     • Peter

      Eh, pokvaril si vse…sovražim dalmatinski melos… Vino na usnama…bljak…jeftino. Vse te tri stvari imaš lahko rad brez plehkega nabijanja tamburic…

     • Peter

      Še boljša je Echoes..pa Atom Heart Mother..pa Cymbaline, pa If, pa Summer 68, pa Narrow Way, pa Granchester Meadows, pa eh.

  • Peter

   Ja, če bi to delali na desni (vabili nekvalitetne muzkontarje zaradi zaslužka), bi zagotovpo zganjali kraval. Smešni ste.
   Zakaj? Ker vidite napake samo na nasprotni strani, na svoji pa ne. Pa srečno hodi, borec za svobodo, no.

  • Big Bird-Veliki Tič

   SDS-ovci in ostala desničarska zabita falanga hodi na koncerte ustaša Thompsona!!!

 • Peter

  Nikjer ni nobenega podatka niti slik s koncerta naše Cece v Veleju, ups, Titovem Veleju.
  Čudno, če bi jih bilo veliko, bi se s tem verjetno pohvalili…
  Ali pa ima kdo link do množice razigranih jugonostalgikov, ki rajajo ob cecinih domislicah v Titovem Veleju?

  • Luiggi

   Ma to ni vec titovo,to je Konticevo Velenje!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Jaz s ponosom nosim RDEČO ZVEZDO!!!…To je simbol ki je osvobodil Slovenijo izpod nacističnega jarma. Danes jo spet potrebujemo, da zaustavimo pohod janšizma. Kontič, hvala ti !… Titovo Velenje, hvala ti !… Rdeča zvezda, hvala ti !!!

  • antimur

   Po slovenski Ustavi si ti najmanj kar ti pripada izdajalcem, to je za težko robijo. Malo še zdrži, da bo naša ustava zopet Ustava in zakoni zopet zakoni.

  • totex39

   Kdo pa je Slovenijo rešil izpod nacističnega jarma, a misliš na gošarje z rdečo zvezdo, pa tebi se totalka blede.

  • Foglof Tunek

   Ti si sramota za Slovence, capiš.

 • antimur

  Zdavnaj bi že rešili probleme z rdečezvezaškimi čefurji in migranti, če ne bi bilo v opoziciji toliko izdajalcev ter podrepnikov Kučana, kot je NSi z Novačko, Toninom, Peterletom, tudi Ušajeva je zahrbtna ogabnica. Pravkar sem prebiral Reporter, kjer Novačka ter Ušajeva gobcajo nesmisle in laži, kar lahko pride samo iz izdajalskega gobca. Ušajeva vseskozi torpedira SDS in ji očita napade na Dom, odvratna baba naj pogleda kakšne laži je izvrgla iz svojega gobca, Novačka je pa tako že prispodoba za izdajalko in zahrbtnico. Reporter je v zadnjih letih postal slabši kot nekdanji Komunist, oziroma, kot da bi mu članke pisal sam zločinec Kučan in njegova rdeča crkovina.

  • Peter

   Sejanje razdora med različne frakcije na desni prinaša plus levici.
   Kdo seje?

   • antimur

    Če spremljaš dogajanja, lahko odgovor najdeš v mojem komentarju.

    • Peter

     Spremljam.

     Zakaj na desni ne bi bilo več strank, ki bi lahko sestavile koalicijo? Zakaj mora biti samo ena, ki ji nikoli ne bo uspelo dobiti večine?
     Zakaj na nož z vsakim, ki je na desni strani, pa ni SDS?
     Kdo seje?

     • antimur

      Na nož gredo tvoje, Novačka in Ušajeva, one skačejo v hrbet, kot se pač za izdajalce spodobi.

     • Peter

      Moje?
      Zakaj si dovoliš tako stigmatiziranje?
      Zakj so one moje?

     • Slovenka

      Ljudmila je že znana tica, Ušajka pa je zadnje čase tudi znorela. To, da da intervju za Reporter, ki dnevno pljuva po Janši, in tudi sama blati SDS, je sporno. Po drugi strani pa ni narobe, da nastane še kakšna stranka na desnici, glede tega imaš prav. Problem je, da vse desne stranke takoj začnejo gristi SDS, namesto da bi pridobivale neopredeljene ali razočarane desne volivce, ki jih SDS iz raznih razlogov ne more doseči.

  • Slovenka

   SDS se lahko Bogu zahvali, da se je otresla te babure. SDS ima neverjetno srečo, neprestano se čisti, na vsake toliko časa izloči kak sluz, stranka pa dobiva vedno nove člane. NSl besni od zavisti.

  • abc

   hahahahaha Tipično za nestrpne neodesnjakarje. Kolker si prvo riti ližejo, tolk se na kraju zmerjajo in osirajo. Sramota HAHAHAHA!!!

   • antimur

    Kučanistični podrepnik, si ne bi ogledal raje dogajanja v vaših levofašističnih strankah. Tam je skoraj tako kot med Stalinovimi čistkami. Kreten!!!

 • Peter

  O, veliki tić..kje imaš pa Alot Ofpussy?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, meni rdeča zvezda ne pomeni simbola totalitarizma, temveč simbol združevanja, svobode in upora. V svojem času je rdeča zvezda veljala za simbol napredne misli.

 • Foglof Tunek

  Dol z rdečo zvezdo, Svetlano in Kučanom !!!,

 • Peter

  tumpek, ti si stoposto bil na koncertu Cece u Veleju.
  Maš kašne slike? Da se vidi, kolk vas je blo…

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte…a ste vedeli, da se je zamisel za koncertno prireditev Nosil bom rdečo zvezdo porodila Makarovičevi pred nekaj leti, ko je SDS in njen Firer-Princ Teme v državnem zboru predlagala, da se simbol rdeče zvezde prepove, ker da simbolizira totalitarni režim bivše Jugoslavije. Ko je predlog padel, je Svetlana rdečo zvezdo prišila na belo zastavo ter izobesila čez balkon stanovanja v Trnovem… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • šmentanamuha

   Stara zmešana kokoš polna sovraštva Svetlana Makarovič je gurujka levičarjev ali vsaj Tunekova muza … mater ste (si) bogi.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, RDEČA ZVEZDA zame ne pomeni Severne Koreje ali Udbe, ampak simbol svobode, enotnosti, bratstva, upora proti zlu, fašizmu, sovraštvu, proti ščuvanju ljudstva proti vsemu drugačnemu, kot so trenutno begunci. V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska.

  PS: Rdeča zvezda je tudi simbol upora proti janšizmu in ostali ekstremni desnici !!!

  • šmentanamuha

   Čuj, ptič, nobenih beguncof ni nikjer, samo socialni turisti, ki jih na veliko sponzoriramo, o čem ti to?

  • Luiggi

   S tem postom si dokazal,da si totalni pohabljenec,tudi nornhouse te ne sprejme vec,tolk si nor!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, kupi kdo srp in kladivo…tisti ki ste fizikalci?

  • janko

   Potem bi pa bilo treba delati. Zato NE, hvala:)

 • Peter

  tumpek ma slike?
  Daj, da vidmo.
  Maš selfi s Ceco?

 • skorpijon93

  dobrodošli v Sloveniji, državi kjer se še leta 2019 v 21. stoletju klanjaju sovražnemu in uničujočemu komunizmu, tega ni v nobeni drugi vzhodnoevropski držav, sram me je kjer sem se rodil in kjer živim, raje bi bil Čeh, Slovak, Poljak ali Madžarr, Sploh pa Češka je daleč pred SLovenijo in daleč pred zahodno evropo, kjer si naseljujejo muslimane in delavce spreminjajo v sužnje 21. stoletja !

  • Peter

   Če se pogovarjaš s kom iz Estonije, Litve ali Latvije…ne razumejo, kako je lahko še kdo tako utrgan na komunizem, rusijo in rdečo zvezdo, kot so naši jugonostalgiki….

 • Peter

  Na žalost smo Dragano Mirković i specijalnog gosta Roberta Bijelića zamudili.
  Zagotovo pa tega izjemnega glasbenega dohodka nista zamudila sonce in borec za svobodo.
  Kako je bilo, no?

 • skorpijon93

  še v socialističnih časih je bilo priseljencev in muslimanov v Sloveniji zanemarljivo malo proti temu kar imamo danes, levičarji so kuga in škoda tega življenja !

 • skorpijon93

  Češka Republika je daleč pred zahodno evropo, avstrija, nemčija, švedska in vse se lahko skrijejo pred Čehi

 • skorpijon93

  kaj je bubi ? si jezen, te resnica boli ? revček ti, šarca pokliči na pomoč

 • skorpijon93

  levičarska politika ki vodi Slovenijo 22 let od 28 let samostojnosti temelji na komunistični doktrini, kar je enako islamu

 • skorpijon93

  razlika med češkimi, slovaškimi levičarji in slovenskimi levičarji je da so drugi veliki zagovorniki priseljevanja, muslimanstva, visokih davkov, revščine, zategovanja, birokracije, na Češkem gre to drugače ! vse je obrnjeno, ZAKAJ PRIMERJAVA ? Zato ker imamo politično usmerjene enake vlade in pod enako politično skupni ALDE pripadajo , a razlika med prvimi in drugimi je v vesti in pametni, ja učite se slovenci

  • Big Bird-Veliki Tič

   Kaj si ti morda pofu*** čeh… Jebem ti pas mater… kapish?

   • šmentanamuha

    Kaj imaš ti proti Čehom? Dali so nam 10 pik na Evroviziji.

    • Slovenka

     Pred tem pa v zgodovini še marsikatero dobro pobudo.

     • Luiggi

      Pa se kar nekaj industrije,ko smo bili se v pra stari Yugi!

 • Common Sense

  Ne vem, a po tvojem sitnem komentrju sodec tudi ti nisi ravno s presezkom;)

 • skorpijon93

  če misliš da je tako lahko na češko priti in delati si se krepko zmotil, tam si tujec. brez znanja jezika in denarja te nihče ne jebe

 • maksimalno

  In vendar imam občutek, pravzaprav vem ,da o zemljepisu nimaš pojma. Pravzaprav bi lahko ugotovitveno zatrdil, da si expert za ničvedenje.

 • skorpijon93

  kako si lahkomiseln , češka ni avstrija, nemčija ki vsakogar kar sprejme

 • skorpijon93

  javni dolg Češke znaša 32,7 % BDP, se lahko vse zahodne države skrijejo !

  • Peter

   Po uradnih podatkih so nas vse države, ki so vstopile istočasno v EU kot mi, prehitele, razen Cipra, ki je tam nekje.
   Rdeči Balon Smrti zagotovo ve zakaj in nam bo zdaj razložil, da je kriva opozicija, no.

 • maksimalno

  In meni se močno dozdeva, da je tebi eden tisto malenkost možgančkov ukradel.. Sicer ne vem točno v kakšen namen mu bodo. Pa vendar imam misel da ga je verjetno vodila misel da bi se to stvar dalo uspešno kompostira, oziroma uporabite za podstat komposta.

 • slosin

  vau, a tud goveda popizdijo, ko jim pokažeš rdečo zvezdo…..ja, vsi jo imajo že poln qrac, razen mentalno omejenih levosučnežev…. in kako odreagirajo goveda, ko zagledajo tvoj rdeč balon?

 • skorpijon93

  BDP glede na kupno moč Češke dosega 90 % povprečja EU , po lanskih podatkih, kaj pa ti pove BDP na prebivalca ? praktično nič, ker ne veš kako je porazdeljen, je pa zato stopnja tveganja revščine na Češkem najnižja med vsemi državami EU in znaša 9 %, v zgoraj omenjeni Norveški je stopnja revščine 12,3 % in Švedska 15,8 %, seveda pa je življenje v teh državah zelo drago, zato je tudi višji prag revščine, boljše je seveda na Češkem, seveda pa ne za socialne turiste

  • Peter

   Uradni podatki pravijo, da so nas vsi prehiteli. Rdeči Balon Smrti pač ne pozna uradnih podatkov. Ker je rdeči balon smrti….ke škifeca, ej.

 • Big Bird-Veliki Tič

  9. maja 1945 Ljubljane in te države niso osvobodili ne domobranski kolaboranti in ne nacisti, ampak partizanske enote z rdečo zvezdo in trobojnico. Če temu ne bi bilo tako, bi vi desničarji govorili italijansko, nemško ali madžarsko…Titovo Velenje je simbol tega!!!

  • skorpijon93

   če nebi bilo g Janše bi še danes govorili srbohrvaško , hvala g JANŠA za osvoboditev ! Slovenijo Slovencem, Slovenci po DNK nismo sorodni z južnimi narodi , tako pravijo uradni rezultati, da smo bližje Slovakom, Poljakom , Čehom

  • slosin

   ….Zorangutan te ma rad….kako bi pa govorili vi levosučni pravljičarji?

   • Peter

    Lublana je nalepš mest na svet, de.

  • šmentanamuha

   Kjer danes govorijo večinoma šiptarsko in bosansko.

  • Luiggi

   Ti cvekas v plekscini,bolje bi blo,da cvekas v Madjarscini!

 • skorpijon93

  stopnja tveganja revščine je v EU najniža na ČEŠKEM znaša 9 %, na Švedskem 15,8 %,

 • Peter

  Hehe, res je, tumpek.
  In začela se je pot nazaj.
  Lepo, da si ponosen na zmago. S katero novodobni levičarji sicer nimate nič, ampak drugega nimate,da bi se hvalili. Življenje z boni, golim otokom, izleti v tujino za nakup banan in praška…res, tudi s tem se lahko pohvalite…
  Da ste zafurali dve državi? Ja, konec koncev ste edini, lahko bi se hvalili tudi s tem, no.

 • skorpijon93

  podatki so iz evropskega statističnega urada, izvoli, da ti bo lažje
  https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=t2020_52&language=en

  • Peter

   Še na hanzi tv so v nekem obskurnem članku, ki ga zdaj ne najdem, uspeli prizanti, da so nas prehiteli vsi, ki so vstopili v EU istočasno z nami.
   Slovenija, zemljo mog sna…Buldožer.

   • Perkele

    Sprega SDS+SD politik je Sloveniji naredila izgubljeno desetletje. Neokomunisti eni in drugi, ki zavlačujejo z ukrepanjem in nas jebejo z referendumi. EU 11 nas niso še prehiteli, dohiteli pač z minimalno razliko.

 • skorpijon93

  ti prikazuješ podatke o socialni izključenosti, obstajata dve metodi o relativni revščini kar sem povedal jaz in o socialni izključenosti

 • skorpijon93

  med evropskimi državami, pod pragom revščine najmanj prebivalcev živi na češkem 9 % kot kaže evropski statistični urad , Avstrija 14.3 % delež, Nemčija 16.1 % delež
  https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/refreshTableAction.do?tab=table&plugin=1&pcode=t2020_52&language=en

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, če kaj danes predstavlja nevarnost za svobodo in demokracijo, so to ljudje kot ste SDS-ovci, DOM in ostala desničarska gamad!!!. Ljudje z iluzijo moči, ki z grožnjami želijo uravnavati svet po svoji podobi. Ste edini kršitelji dostojanstva Slovenije kot države državljank in državljanov, Slovenk in Slovencev. SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

 • Peter

  tumpek, spat pejt, no.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte desnosučni, četudi boste svoje kvazi patriote pripeljali v vsa slovenska mesta ustrahovati folk, vam zagotavljam, da vas bo vsako mesto v trenutku, ko boste netili sovraštvo, izločilo, osramotilo in obrnilo hrbet. Tako zelo verjamem v plemenitost Slovencev. Dovolj žalostno je in za državo Slovenijo skrajno sramotno, da si izbruhe sovraštva, ne da bi za to bili sankcionirani, dovolite sejati vsak dan. Sram vas bodi. Potem pa se znova in znova sprašujete, zakaj smo vas zmetali v jame!?!?…NO !!!

  • Luiggi

   Ja le kdo seje sovrastvo med Slovenci,bik,osel,pizda ti materina,you son of a bitch,bastard,cock sucker creep!!!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Svoboda moji dragi…svoboda…Katarina Stegnar, avtorica umetniškega plakata: “Moje telo ne pripada narodu. Moja rit ne pripada narodu, ne, moja rit pripada meni in z njo bom počela točno to, kar bom hotela. In če želim, bom tudi občevala. Ali s priseljenci ali z bogataši. To je moja stvar.”

  • šmentanamuha

   Še dobro, da imajo migranti tudi nekaj za občevanje, drgač bi čist popizdli s polnimi jajci in bi naskakovali vse od kraja. Tako da se ji zahvaljujemo za dobo delo. Upam, da bo dobila ustrezno plačilo …

 • Peter

  Tumpek, putiket te bo spet ujel.
  Spat pejt, no.

 • Peter

  tumpek, zakaj se ne preseliš v SAO titovo veleje?
  tam se boste imeli vsi lepo, onanirali boste na Filmske vestnike, pili projo dodajali nićle na bankovce in se imeli fajn.
  Zakaj živiš v Sloveniji, ki jo sovražiš? SAO Titovo Veleje je kraj zate. Doniramo za selitev, no.

 • Tomaz

  Ste vi tud oprani na Novi Dragano Mirkovic veliko simpatizerko ter podpornico FPÖ vi povezujete z komunisti pa Putin je za vas Levičar , Janša pa desni vi bi rabli res eno generalko tam v vasih tintarah da se vam dolocene stvari razlozijo , narisejo pa objasnijo

  • Peter

   Se opravičujem, Dragana Mirković ni naš kap of ti, kot bi rekli angleži. Kaj ona simpatizira in kaj ne, je njena stvar in mene niti namanj ne zanima.
   In to, da jo vabijo v Titovo Veleje meni pove veliko. O muziki pa raje ne bi.
   btw, si bil na koncertu?

 • Branko Jadran

  Vracajo se casi………da je neki napredek, so minulo zimo po nekih delih jugovine pluzili sneg tudi z vprezno zivino, kakor v Sloveniji pred 60.timi leti. Napredek, samo je manjkala zvezda rdeca na lesenem plugu

  • Peter

   Tudi zvezda še pride na pluge…vse za napredek, no.

   • Zgornji

    ;-)

 • piko8

  Pa dejmo tem čefurjem brezpačno vozovnico za JUGOVINO in pika!!!

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Peter

  tumpek, če se še tako repenčiš, tudi s tako pogumnim dejanjem kot je metanje nedolžnih ljudi v jame nimaš nič. Ena usrana trobenta si, ki jaha na tekovinah revolucije, za katero še sam ne veš, kaj naj bi tako revolucionarnega prinesla, razen revščine vsem z izjemo izbranih.
  Skratka, z ničemer se ne moreš pohvaliti, kar bi bil res ti. Bogi si, žalosten primerek zblojenega levičarja, pa čisto nič drugega, no.

  • Valter BraniSlav

   No

 • Peter

  Pred dnevi sem videl podoben plakat (jugonostalgija itd..) v bližini naše vasi. Dva dni zatem sem opazil, da so ga strgali stran. Upam, da to pomeni, da je jugonostalgija vezana na bulano lublano in še kakšno veleje, drugje pa se, upam, zavedamo, da živimo v Sloveniji.

  • Valter BraniSlav

   Oh jaz sem tudi jugonostalgicen, no.
   Ceprav zivim v Miamiju, no.

   • Luiggi

    Tudi jaz sem bil resident of sate of Florida sest let,lastnik hise pa deset let.Bil se independent real estate broker.Navelical sem se tiste vrocine in sopare vkljucno z love bugs,vse sem prodal in jo pobrisal v bolj zivljenju prijazen kraj!Zate je bolje,da ostanes v Miami,tako si blize tvoji obljubljeni dezeli Venezueli!

    • Valter BraniSlav

     Moja obljubljena dezela so ZDA.
     SEVEDA PA UZIVAM PRIVILEGIRAN POLOZAJ V AMERISKI DRUZBI ZATO KER SEM SE RODIL V TITOVI SFRJ. V ZDA sem prisel z dokoncano ekonomsko fakulteto. Ce bi bil rojen v ZDA bi bil danes niko I nista.

     Kje pa zivis danes? NE ali SLO? Meni je v Miamiju super.

     • Iztok Kresnik

      Nehaj govorit traparij ti nisi nobeden milijonar si navaden Luzar

     • Valter BraniSlav

      Luzar = slovenski priimek
      Loser = zguba raka kot si ti Iztok
      Loose = razslampan
      A looser is a loser who can’t spell “loser”.
      Moron: “Hey man, you are teh looser!”
      Guy: “It’s spelled ‘loser’ you uneducated bastard.”

 • xtc

  No ja sej je tud Gorenje obstalo v letu 88 z vodilnimi vred in sedaj luknje flikajo Kitajci,ki pa jih potrpljenje vse bolj mineva.Tudi Gorenje in stanje v njem je odsev tega.

  • šmentanamuha

   Exactly.

  • Peter

   60 + direktorjev so odslovili Kitajci. Vsi jasno, sami strokovnjaki, na delu po kvaliteti, ne po vezah…
   Mama, oj mama…

  • janko

   Seveda, saj je Zemljaričevo!

 • macon

  Na srečo so jim Gorenje prevzeli “socialistični” Kitajci, tako, da bo udbovukojebina dobila svoje od novih gazd kot je treba.

 • Slovenka

  Velenje v časovni kapsuli.

  • Mojca pokraculja

   Ne bo šlo, povsod je Veleje, grta in douta, jugoslavija se je reinkarnirala na našem ozemlju, mi nismo niti avtonomna republika v njej. Pozabi na Evropo.

 • šmentanamuha

  Podatek, ki bo nemara razveselil kakšnega levičarja ali mnogo njih. Kitajci so pred kratkim kupili razpadajoči “kumrovško fakulteto”, kjer so se “šolali” pravoverni socialistični kadri. Nameravajo ga obnoviti, kakšne bodo pa vsebine, pa se pustimo presenetiti.

 • Valter BraniSlav

  JOSIP BROZ LJUBIMO IN CASTIMO TE TVOJI VECNOZVESTI PIONIRJI IN PIONIRKE.

 • Luiggi

  Ce ti jaz pokazem moj kurac bos totalno ponorel,samo pogled nanj,ti bo povzrocil totalni orgazem!

 • Vlado77

  Velenje postaja še bolj rdeče kot pod diktaturo Tita. Očitno se da zmanipulirati rajo. Kontič, Meh Katič in podobni lahko to počnejo do nezavesti. Sevreda je kar nekaj slovencev ,ki podpira to reinkarnacijo Tita in Jugoslavije in komunizma.Ljudje imajo po navadi kratek spomin in s takimi je lahko manipulirat. Imam idejo ( špekuliram) – naj si uredijo neko svojo državi – NO GO cono kot islamisti. In tam naj kopirajo oblast pred osamosvojitvijo ali bolje tisto ,ki je bila v 50-tih.Naj si postavijo svojega TIT-a (Kontiča) , specijalno policijo (udbo), neko kopijo Golega otoka in naj to kar podpirajo še enkrat probajo za kakšno leto ali dve. Potem šele bi videli koliko podpornikov bi imeli ti levi ekstremisti. Ko bi tisti ,ki ima svojca v zaporu, ker je kritiziral Kontiča ali Tita – verjetno na prisilnem delu. Kaj si bodo ti in svojci še mislili o jugi, komunizmu?

 • JANEZ GUS

  Velenje mesto čefur.

 • me

  kaj če bi vam še plače dali po bratski v dinarjih .
  Golazen levuharska

 • Viktorh

  Skrajnemu levičarju še zameriti ne moreš, ker pomisliš, da…

 • Franc Šink

  Kaj bi dal ,da bi v Velenju zmagal SDS.

  • Viktorh

   Žal, Luka je zagotovil, da je T. Velenje napolnjeno z južnjaki, tradicija je ostala. Rdeči župani so to nadaljevali in iz proračuna je oblast vlagala v razvoj te regije, ki bo prej ali slej bankrotirala zaradi neumnih, skorumpiranih investicij.

 • Drago

  Jugo _ nostalgikom je bilo in je še, bolj všeč pomanjkanje vsega, množični odhodi po nakupih v sosednje države, Avstrijo in Italijo, kot pa sedaj, ko vse dobimo doma. Ti ljudje so cokla v razvoju demokratične Slovenije.

 • Poserjemsenavse

  Žal mi je,da to vidim…lepo mesto drugače

 • diler resnice

  Čudno da ne opazite da je ta retardirani embrij že po psevdonimu in krepki obliki grafične znakovne obdelave nagnjen k hipokriziji ali psihopatskemu zavajanju potreben strokovne obravnave ! Takšnih imamo v Sloveniji kar nekaj, tudi v Veliju, razen LAIBACHA, ki pa je za čuda izplaval iz te komi greznice !?

 • diler resnice

  “Domobranci”?..danes so demokrati, če še ne veste, ker je RS tudi članica EU in živimo v 21stoletju…Čudno da ne opazite da je ta retardirani embrij že po psevdonimu in krepki obliki grafične znakovne obdelave nagnjen k hipokriziji ali psihopatskemu zavajanju potreben strokovne obravnave ! Takšnih imamo v Sloveniji kar nekaj, tudi v Veliju, razen LAIBACHA, ki pa je za čuda izplaval iz te komi greznice !?

 • Andrej

  In kaj je v Ljubljani drugače? Stožice so za Yugo musko razprodane. Samo, da vabijo na tavelikih plakatih.

  • tomnidari

   Danes za Yugo, JUTRI za Alahovo! Poslušajte malo današnjo mladino kake izraze uporablja! Danes se podrejajo balkanščini, jutri se bodo naši vnuki Arabščini!

   • Valter BraniSlav

    Narod hlapcev pac

 • Janez Pavel Kanc

  Pisun M. D. ne ve, ker je polizobražen, da je (Titovo) Velenje Jugoslavija v malem.

  • Lustrator

   Mislim, da je to evidentno prav vsem, še posebno pa piscu. Le da on VE, da je to narobe, tebi pa se očitno zdi nekaj samoumevnega, da neka evropska država nima suverenosti nad celotnim svojim ozemljem in ni problema če recimo 2/3 državljanov na volitvah voli stranke katerih programi in načela temeljijo na nasprotju Sovenske ustave.

   • tomnidari

    Trenutno 30let, se ustava prilagaja trenutnim potrebam

   • Janez Pavel Kanc

    Nisi kriv, če nisi razumel komentarja.
    Drugič, pokaži program stranke, ki je protiustaven.
    Tretjič, ustave niti približno ne poznaš, ker drugače ne bi klobasal neumnosti (2/3, …).

    • Lustrator

     Suverenost, prostotržno gospodarstvo demokracija – ključne točke PROTI katerim se bori celoten vladni šesterček. Nasprotovanje ustavi je (poleg seveda zaprisege Antijanša namesto prisege VSEM državljanom) pravzaprav temelj njihovega programa, ki se le v določenih kozmetičnih detajlih razlikuje od tistega v SFRJ – tiste SFRJ, ki smo ji tudi v ustavi rekli odločen NE.

 • tomnidari

  Menjam SLO nostalgijo za YU nostalgijo, z doplačilom!

 • Simona Onuk

  Kdor se sramuje svoje zgodovine, se sramuje samega sebe … Kdor ima kogarkoli za manjvrednega od samega sebe, se resnično nizko ceni …

  Velenjčanka s ❤️

  • tomnidari

   kATERE ZGODOVINE?

   • Zgornji

    No, saj niti tega ni zmožna dojeti, katero zgodovino imamo potvorjeno !!! ! !!! Baba je baba …

  • tomnidari

   Bit ponosen na potvorjeno zgodovino, pa je grob za narod!

   • Simona Onuk

    Zgodovina je zgodovina, upam, da smo se iz napak kaj naučili. Ni potrebno, da se z njo strinjamo, je pa prav, da jo spoštujemo. Ker smo le zaradi nje, kjer smo. Ni vse črno belo … Se pa tako ali tako vedno vse vrti, da tistih nekaj na vrhu lahko nekako opraviči predvsem svoje interese.

    Ostati ponosna na vse, kar me je zaznamovalo in je bilo zame zgleden del zgodovine, je pa nekaj, kar je v meni, raste z menoj in radostno podelim naprej.

    Parodija na zgodovinsko dogajanje na naših tleh “Moj ata, socialistični kulak”, je vse povedala in prav tako je še dandanes, le na drugačen način … Samo spisati jo še moramo, pa bo še smeha za naše zanamce.

    Medtem, ko levica in desnica takole žonglirata, kot komu prav pride, nasrka v vsakem primeru le narod … Pa ne zaradi levice ali desnice ali obojih, ampak po svoji tupi glavi brez srčne kulture …

    Zato pa, narod si bo vedno sodil sam in še vedno iskal krivca drugje …

    Na zgoraj zapisan članek, pa se kot Velenjčanka lahko samo nasmejim, saj ta, ki ga je spisal in vsakdo, ki mu prikimuje, vse, kar očita nam Velenjčanom z županom na čelu, počne prav sam.

    Moje dete bi na to že v vrtcu reklo: “A ne mami, kdor to reče, tisti to je.”

    Jaz pa pravim še, kdor s prstom kaže na drugega, kaže s štirimi prsti pravzaprav sam nase.

    Kje smo se izgubili …

 • tomnidari

  Allora, ponovim štorijo od anbot! So komunisti pobijali dva bot!

 • KALAMAR

  Tudi Kopar(Koper) ni drugačen!

 • Radolf Mitler

  Čefurske svinje!

  Jebo vam pas mater u dupe! (povzeto po S.M.)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!