Hrvatica je pred vrata nalašč nastavljala hrano za mačke, da je bilo povsod polno iztrebkov – Ko je Slovenka hrano odnesla v smeti, sta ji Hrvata zadala prek 100 udarcev

Foto: Facebook

Potem ko smo včeraj poročali o incidentu v kraju Draga Bašćanska na otoku Krku, v katerem se je hrvaški par, moški in ženska, brutalno fizično znesel nad Slovenko, na dan prihajajo nove podrobnosti o razlogih za takšno okrutno dejanje, ki sta ga na lastne oči videla tudi mladoletna otroka pretepene Slovenke. 43-letnica je spregovorila o obeh nasilnežih, ki sta ji skupaj zadala približno 100 udarcev, povedala je, da gre za problematičen zakonski par, ki je v sporu z vsemi v vasi, prav tako pa tudi s svojimi družinskimi člani. 

Slovenka je za portal 24ur povedala, da sta problematična zakonca prva njihova soseda, v Dragi Bašćanski pa imajo počitniško hišico že več kot 40 let. Če so se doslej uspešno izogibali sporu z zakoncema, ki tam živita že deset let, pa je bila v ponedeljek zvečer povsem drugačna zgodba.

Razlog za napad je bilo po besedah pretepene ženske hranjenje mačk v vasi. Neznane osebe so mačkam pod njihovo hišo nastavile hrano, te pa so pričele za seboj puščati iztrebke. Ko je iztrebke pospravila, je napisala list, da naj tisti, ki je mačke hranil, to počne raje pri sebi. Ženska, ki je mačke hranila, pa se je na poziv odzvala tako, da je prinesla kup hrane. Ko je napadena to videla, je hrano odnesla proti smetem. Ko se je vračala, jo je ženska napadla.

Foto: Twitter

Vse skupaj na lastne oči opazovala dva desetletnika
Ženska je Slovenko fizično napadla, ne da bi jo ta kakorkoli užalila, pri tem pa ji je pomagal še njen mož. Ker sta se oba zakonca brutalno znesla nad njo in ji skupaj zadala približno 100 udarcev, je po napadu poklicala policijo. Mlada policista, ki sta se na klic odzvala, pa sta nato pričela prepričevati Slovenko in njene družinske člane, da naj ne vložijo prijave, ker so kazni na Hrvaškem nizke. Napadena je povedala, da sta bila policista zelo vztrajna, zato je morala dlje vztrajati, da je na koncu vložila prijavo. Na srečo so ob napadu prihiteli oče, brat in dva soseda, a dogodku sta prisostvovala tudi dečka, stara komaj 10 let, eden od njiju je bil njen sin. Dogodek ju je vidno razburil, zato sta nemudoma stekla v hišo in na pomoč poklicala policijo. Sina je seveda napad še posebej razburil, saj so mu pred očmi pretepali njegovo mater. Zaradi tega si sploh ne želi več ostati v počitniški hiški.

Po fizičnem pretepu se je morala trojica zglasiti na Policijski postaji na Krku, saj je bil zoper vse sprožen prekrškovni postopek. Napadena Slovenka je povedala, da je sodnica za prekrške nanjo pritiskala, da naj prizna svojo soodgovornost. Ob tem je napadena dodala, da se temu ne čudi, saj sta problematična zakonca manipulativna in sta za dejanje okrivila kar Slovenko. Seveda je to napadeno razjezilo, glede na to, da je od obeh manjša za dvajset do 30 centimetrov in se kot taka po nobeni logiki seveda ne bi mogla znesti nad dvema osebama.

Izdana je bila prepoved približevanja
V napadu je Slovenka skupila lažje telesne poškodbe. Približno 100 udarcev od obeh zakoncev in vlečenje za lase v obe smeri, ki ga je izvajal mož nasilne Hrvatice, je povzročilo velike bolečine. Utrpela je bolečine hrbtenice, predvsem jo boli vratni del. Ob tem je povedala, da upa, da ne bo večjih posledic, je pa poudarila, da je najbolj v ospredju psihični moment, ko te je vseskozi strah. Napadena je povedala, da nikakor ne misli priznati soodgovornosti, saj ni naredila ničesar narobe. Sodnica je sicer izdala prepoved približevanja, a je ob tem napadena povedala, da se je težko drug drugemu izogibati, glede na to, da gre za strnjeno naselje.

Draga Bašćanska (Foto: Wikipedia)

Edino svetlo luč predstavljal slovenski policist
Slovenka je izpostavila, da je zelo razočarana nad postopanjem hrvaške policije, in ob tem dodala, da je edino svetlo točko predstavljal slovenski policist, ki v času vrhunca turistične sezone pomaga Hrvatom na Krku. Ta je vse skupaj poslušal, sedel poleg, ker ima očitno predvsem vlogo tolmača. Povedala je, da je on edini, ki je sploh izrazil sočutje, vsi drugi pa so se obnašali, kot da je takšno nasilje nekaj vsakdanjega. Nič bolj sočutni niso bili niti do otrok.

Policiste je morala napadena prositi, da naj izjavo vzamejo tudi od tujcev, zaradi katerih je zakonski par prenehal s pretepom; sodnica namreč ni bila pripravljena vzeti izjave, ker sta bila tujca in bi bilo to očitno zanjo prezahtevno. Slovenka upa, da bodo na podlagi izjav spoznali, da je bila 100-odstotna žrtev napada in kot taka nikakor ne more biti soodgovorna.

Hana Murn

 • Andrej

  No, zdaj se vse skupaj predstavlja v precej drugačni luči kot včeraj. Še marsikaj bo prišlo na dan.

  • xtc

   Glej tud ta baba z SLO mora bit žleht kot satan in potem pride kar pride.

   • Andrej

    To ne vem, mnenje si lahko ustvarim le na osnovi tistega, kar piše v članku. Zraven me ni bilo, niti ne poznam koga, ki bi bil zraven niti koga, ki pozna koga…. ki bi bil zraven. Tudi pisca članka ni bilo zraven.

    • Jovo Jamnica

     Kako si drzneš ugovarjat @xtc?? Sledil bode block.

     • bobubob

      hrvaška sodnica: ”zakaj ste krivi da so vas pretepli?”

     • Andrej

      Komot. Niti v jok ne bom šel. Pa na drevo tudi ne.

    • tretjerazredni

     Saj tudi drugače nisi mikjer zraven, pa ne varčuješ besed, hrvaška naveza brezpogojno ščiti svoje.

     • Andrej

      Približno toliko sem zraven kot ti. Hrvati bodo pa glede na super sezono tudi drugače zapeli.

   • ehnaton

    Očitno ima ta “baba” jajca za razliko od večine slovenskih dedcev, ki se ob flaši piva bratijo z vsemi, po spletu pa junačijo in žalijo vse povprek.

 • Claudio Moro

  To je povedala SLovenka. Kaj pa druga plat zgodbe?

 • xtc

  No kot sem že dejal zadeva ni ravno tako čista kot so jo lansirali na Kurah,kar iz čistega miru.
  Že včeraj sem opomnil ,da se verjetno “poznajo”.
  Vzrok pa hranjenje mačk.
  Hm?
  In mačke so vse pos*****.
  No gospej tule ne verjamem,ker mačka redkokdaj s***** kar naokoli ampak navadno svoje iztebke zakoplje-kar ji je prirojeno ,četudi je potepuška.
  Skratka očitno ima zadeva daljšo brado kot se zdi in da pač “uboga” nedolžna nemočna Slovenka pač očitno le ni tako nedolžna kot se zdi,preje enako kriva in konfliktna kot ona dva.

  • bobubob

   in zato ker Slovenka pač očitno ni tako nedolžna jo zlasaš, pretepaš pred sinom…ker si je to zaslužila j*** ji pas mater

   • tretjerazredni

    Nič je ni pretepla, njem mož je držal na tleh nemočno starejšo žensko, podivjana žival jo je pa tolkla in brcala, zaradi nekih usranih mačkov. To je navadno ustaško izživljanje zverindkih strasti in njihova kultura, ne pretep.

    • xtc

     Mislim da je bila starejša ona ,ki naj bi napadla-če?

   • xtc

    Kot sem ti že rekel baba je že sama povedala ,da imajo tam počitniško hiško 40 let,torej ne verjamem ,da so zgolj mačke.

    • Viktorh

     Baba je stara 43 let….

     • xtc

      Baba je stara 55 let in kočo je verjetno poerbala po starih ,no in?

  • Observer

   Doma imam veliko mačk trenutno in ti zagotavljam, da res večinoma zagrebejo svoje iztrebke, včasih pa se zgodi da ne, še posebej mlade mačke so bolj nevestne. In potem naletim tu pa tam na mačji drek, ki ni zakopan. Tako da Slovenki verjamem.

   Sicer je pa tole ena psiho Hrvatica in njen psihopatski mož. Da jo prosiš naj mačke hrani pri sebi doma, ona pa zanalašč prinese hrano pred tvoja vrata, potem ko pa hrano odneseš v smeti, te pa še napadeta in pretepeta. In glede na to, da je Slovenka, jih je fasala, še posebej zaradi vsega kar se dogaja glede arbitraže in preteklih zamer. Če bi bila Nemka ali kdo drug, ne verjamem, da bi si Hrvatica in njen psiho mož upala storiti to kar sta. Kaj pa rinejo dol. Jaz ne hodim dol že 10 let. Je pa res, da niso vsi Hrvati takšni psihoti. Bo pa to spet vrglo slabo luč na Hrvaški turizem. Prav jim je.

   • xtc

    Verjetno so bili spori že od prej dvomim da ravno sedaj.

  • tretjerazredni

   Neumnost, hrvaška naveza se bori za svoje ne glede na karkoli, mačke ne morejo zakopati iztrebka v kamen in beton, sploh pa se mački ne igrajo z drekom ampak serejo celo tam kjer spijo, ker to je zver.

 • Aton

  Novi vzorci razmišljanja. Nova in POP TV tekmujeta v onaniranju s hrvaškim turizmom.

 • Claudio Moro

  Kjer so slovenci,so problemi! DEJSTVO!

 • Liberalec

  Fizični napad je kaznivo dejanje. Pika.
  PS: kakšna je Slovenka, je brezpredmetno.

 • Artur

  Kaj je to zadnje čase s Hrčki a se jim je utrgalo? Stekllina?

 • Viktorh

  Lepa vaša, le imejte jo, brez mene.

 • Franc Šink

  Dobro poglejte ko prestopate mejo.tam vlada brezzakonje.In na splošno kaj sploh hodite tja.

  • Janez Korenjak

   … a v tem našem Kradljivistanu pa ne? :-) Še vedno velja tista ponarodela: “…od Vardara pa do Triglava, veliko se sranje odigrava…”

 • Igor Pavlič

  Pa kaj ste sploh resni? A zdaj boste v nadaljevanjih pisarili o nekem konfliktu dveh sosed nekje na Krku, ki sta s esteplo zaradi pasjih drekov ter to povezali s partizani, Piranskim zalivom, Kučanom, Mesecem, Kordišem in NATOM, moge še z Melanijo Trump in seveda ljubiteljicfo mačk Svetlano Makarovič, ne smejo pa manjkati še rdeče zvezde in Thompson. Vse je povezano, pač v službi resnice! To s edogaja zaradi povojnih pobojev in Foruma21 ter Sorosa!

  • tretjerazredni

   Predstavljaj si, da gre za tebe, drago plačaš zanič počitnice, potem te napadejo pa lobotomizirani divjaki in morsš konec dopusta preživeti v bolnici, pa še domov te tuja država ne spusti več, čeprav nisi naredil nič narobe, to je zame pomembn novica.

   • xtc

    Ne vem ,če je drago plačala počitnice-tam imajo počitniško hišico že 40 let.

  • ehnaton

   Vse, kar si napisal očitno obremenjuje edino tebe. Nihče drug tega ni niti omenil. Kako sploh lahko spiš.

   • samotoje

    Težko spi, ampak se potrudi, ker ve, da bo naslednji dan lahko prebral resne stvari (in resnične!!!) v Delu, Novicah in še v Dnevniku.

 • tretjerazredni

  Upam, da jima bo kdo pobil vse tiste mačke. To so pač žleht čjudje, z živaljo lažje vzpostavijo socialne stike kot z inteligentnim človekom. Mačke so pa drek, enih par je mogoče koristnih, cel trop je zagotovo problem zdravstvene inšpekcije in jih bodo morali evtanazirat.

  • xtc

   UPAM ,DA TE BO KDO NAhRVAŠKEM POŠTENO NABIL PO BETICI KO BOŠ SVOJO INTILIGENCO NESEL TJA. in razsvetljeval zaostale Hrčke z njo.

 • tretjerazredni

  Neverjetno, napisal sem samo, da bi bilo treba preveč potepuških mačk evtanizirat, pa so me brisali, pa kaj imate hrvati in mačke skupaj, da ste tako jezni?

  • Janez Korenjak

   …mogoče žalostna resnica, da tako res počno na Hrvaškem? Slovenija ima vsaj delno poskrbljeno za kastracijo in sterilizacijo prostiživečih (beri: potepuških) mačk, Hrvaška pa še to vedno realizira “hard-core”: polovijo in nato umorijo (evtanazija ni prava beseda, ker niso terminalno bolne).

  • xtc

   Da si bedak ne dvomim,evtanazija ne prinaša želenega učinka razen obratnega,saj se pritepe še več in še bolj kramežljavih od drugod.
   Najprej si razčisti osnovne pojme o vedenju živali nato kokodakaj.

 • Dragan Krstič

  Če je bil tam trop mačk razumem Slovenko da je ukrepala, zaradi ene ali dveh mačk pa ni potrebno zganjati cirkusa.

 • Jožef Gal

  sigurno desničarka isto kot doma

 • xtc

  Pravilno ,da jih je baba dolgogobčna dobila verjetno ne zastonj je pač našla sebi enakega primitivca v paru.ž
  Sicer pa……… kot sem že trkel Hrčki so vredni svojega denarja,videl pa sem kako jih Slovenci namerno provocirajo in kaj vse so že počeli tam,ko pa so jih fasali je bil pa jok in stok.
  Večina Slovencev se tam obnaša kot ,da so tam doma,da lahko vsakem j**** mater,ker smo pač mi boljši,nedolgo tega sem slišal ,da koliko smo boljši od njih ,ker smo v EU(Hrčki še niso bili) ipd izzivanja.Skratka za prepir in pretep sta vedno potrebna dva in redko kdaj sta oba brez greha.
  Definitivno pa poznam kar nekaj ljudi,ki grenijo sosedom v SLO življenje samo zato ker imaj oni domače živali oni pa jih ne marajo ali nočejo,pa naj se gre za pse,mačke,kureptiče itd.
  Skratka………………..kakor koli še dva hudiča,jezikova župa in nato prepir in še pretep.

 • Spletni Opismenjevalec

  “Slovenka je izpostavila, da je zelo razočarana nad postopanjem hrvaške policije”

  Pravilneje bo:

  Slovenka je izpostavila, da je zelo razočarana nad RAVNANJEM hrvaške policije..

  Očitno jo moti, kako so hrvaški policaji ravnali, in ne, kako so morebiti postopali gor in dol po vasi.

  P.S.
  Če se je ona naselila na Krk med Hrvate in mačke, vam ni treba uporabljati kroatizmov v članku.

  • Felikss_AH

   Ti pa nehaj težit z lektoriranjem če nimaš kaj drugega za povedat

   • Spletni Opismenjevalec

    Jaz rad lektoriram in bom to počel še naprej.

    Tvoje mnenje o tem mojem početju je povsem nepomembno, četudi je zabavno.

    • Felikss_AH

     Mogoče pa ne veš da skoraj nihče živ ne hebe več “strokovnjake” tvojega tipa. Poglej si samo Smart-phone generacije… poskusi malo z njimi

     • Spletni Opismenjevalec

      to so sicer “SMART-phone” in ne “SMERT-phone” generacije. Smert je ruski izraz za smrt. O pomanjkanju jebanja pa midva, cenjeni gospod, ne bova debatirala.

     • Felikss_AH

      5G bi pa res znali postati “smert-phony”… bodo nove frekvence omehčale tudi tvojo zagnanost po lektorstvu… sicer pa “novajlija” si tu… te bo že minilo tudi brez frekvenc

     • Spletni Opismenjevalec

      “phony” je angleški termin za lažno.

      Pri sklanjanju tujih izrazov (kot je na primer “phone”) se ne uporabljajo pravila sklanjanja v slovenskem jeziku.

     • Felikss_AH

      Nisi razumel pomanjševalnico… in še marsikaj ne boš razumel če boš zganjal svojo lektorsko picajzlerijo. Upam da boš znal povedat tudi kaj bolj konkretnega

      Če pa misliš vztrajati na jezikoslovnem čistunstvu boš tu imel dela za 24/7/365. Vprašaj portal če te anagažirajo kot rednega lektor-zateženca… pa nam sporoči…

     • Spletni Opismenjevalec

      Pomešal si pojma pomanjševalnice in slenga, čeprav je v tvojem pisanju šlo bolj za nasilno uporabo angleške besede kot slengovske, čeprav ni takšna.

      To, da si pri tem nehote napisal povsem drug angleški izraz, pa je, kako naj rečem…češnja na tortici.

     • Lcipher

      Kaze da bos ti tu prej kot neka tortica visoko na cesnji za katero se ponavadi nihce ne meni

     • Felikss_AH

      LOL… No… tak hudo pa menda ni

     • Lcipher

      Zaradi takih prototipov nikoli nisem gledal Slovenskih filmov s sinteticno knjizevnimi dialogi. Tam leta 1990 so bli taki usekani intervencionisti tudi proti anglikanizmom pri poimenovanju firm.

     • Felikss_AH

      Enako… in ja, spomnim se te imbecilne gonje enega ali dveh lojev te vrste

    • Anže

     Da, da bimbo, ti že veš, frajerček…

    • samotoje

     Ti kar daj, me prav veseli, da nisem samo jaz (pardon, tu je še nenadomestljivi tasilo) slabe volje, ko berem tako spakedrano slovenščino, da ni več ničemur podobno.

   • šmentanamuha

    Ne ne, njegove lekture so zelo dragocene, jaz ga podpiram.

 • Felikss_AH

  Zajebanga… in hudo zajebanga folka je povsod… in če te pri tem doleti še Marphy-jeva “zakonodaja”… si pač jebena stranka. V takih primeih, sploh če si na tujem teritoriju je najbolje dvigniti sidro in od tam “odlepršati”. Imel sem prilike spoznati lokalne mentalitete Istrijanov, Hrvaških Promorcev, Dalmatincev in Bodulov po otokih. Če imaš srečo da naletiš na predstavniške “bisere” teh krajev potem bi rekel da znajo biti bolj tečni Istrijani in Kvarnerani… Dalmatinci bi naj bili manj problematični. Govorim seveda izključno o seratorjih… v redu folk pa na srečo le prevladuje povsod. Precej podobno je tudi pri nas

  Zdaj si pa predstavljajte ko se bo tu nagrmadilo kakšnih 100-200 tisoč Marakeshkih Slovenistancev… kar kaže da se bo. Ljubljana je danes bila skorajda preplavljena z Marakeshanci… na kolesarskih stezah pa je čedalje več Črnih kolesarjev. Modeli Somalijskega, Bangladeškega in Pakistanskega tipa pa v sicer manjših skupinah, lepo posedajo po lokalih na pločnikih… po Čopovi, Prešercu… in uživajo kot loji… Slovenistanija bo kmalu njihova… kot je Švedska že.

  Vic pa je v temu da “naši” novi “bratje” ne bodo futrali mačk…

  • Felikss_AH

   NEVREMENSKA NAPOVED

   Marakeshke naplavine bi pa znale sprožiti “klimatske” otoplitve na Trilateralni osi Ljubljana- Zagreb-Beograd… ko bi prvič v skupni zgodovini znali postati iskreni Anti-Marakesh zavezniki… ko bodo prilike to enkrat narekovale

  • mariborčanka

   no, ima pa tudi ta medalja še drugo plat… ker, ko pa opazuješ obnašanje in početje nekaterih vikendaševin turistov – se po tem pa tudi ne smeš čudit, če kateremu domačinu pa poči… in zdaj nisem mislila na obstoječi primer, ker ne poznam pravega začetka tega spora… verjetno pa to ni bil enkratni “sudar”… za nobeno stran…

   • Felikss_AH

    Na žalost je tako…

 • šmentanamuha

  Torej ne gre za to, da je Slovenka, lahko bi bila tudi Hrvatica. Zadnje čase beremo zelo tragične zgodbe s hrvaških otokov, kot je tista o Hrvatu, ki je umoril svoje otroke, ne vem kje točno. Ta dva hrvaška bumbarja ste očitno zelo nezadovoljna s svojim življenjem in ju lahko samo pomilujem.

  • pupa

   Mene pa čudi kako se ljudem da kregat in pretepat v taki vročini.

 • Jožef

  Mačke ne puščajo iztrebkov vse povsot ampak skrbno skrijejo in zakopajo. Slovenka je tam bila v gosteh in domačinom prepovedala hranit mačke v vasi. Nisem za nasilje ampak tukaj so ji razložli, šta tražiš to i dobiješ.