fbpx

Biznis z ilegalci očitno cveti, slovenski policisti obravnavali Francoza in Makedonca, ki sta tihotapila ilegalce; ilegalne migrante pa ujeli celo v notranjosti Slovenije!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Migrantov ne ustavi niti mraz, da se ne bi poskusili na vse možne načine pretihotapiti v Slovenijo. Policisti so imeli tudi ta vikend ogromno dela z njimi, poleg tega pa so jih odkrili celo v notranjosti Slovenije! Uspelo se jim je namreč prebiti vse do Kostanjevice na Krki … 

Na področju PU Novo mesto so prijeli sprovajalca in migranta, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Na PU Novo mesto pojasnjujejo, da so brežiški policisti 2. decembra v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Francije, v vozilu prevaža državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na omenjeni policijski upravi pa so zadnji vikend, od petka, 30. novembra, do ponedeljka, 3. decembra, obravnavali tudi poskus izmika mejni kontroli. “Na mejni prehod Obrežje je 30. novembra na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  iz  Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli pet tujcev, ki so se, skriti med tovorom, skušali izogniti mejni kontroli. Državljane Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom,” razkrivajo policisti.

Na podoben primer pa so naleteli tudi dan kasneje: “1. decembra so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom, skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim policistom,” dodajajo.

Poleg tega pa so na PU Novo mesto obravnavali še kup nezakonitih prehodov državne meje. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in celo v notranjosti Slovenije – v Kostanjevici na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki z migranti, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske, še niso zaključeni.

J. G.