fbpx

Bo Franjo Bobinac za “zasluge” ob izčrpavanju Gorenja postal član Rockefellerjeve Trilateralne komisije?

Foto: Nova24TV.

Predsednik uprave Gorenja, Franjo Bobinac, že zdaj zaseda številne ugledne funkcije, a mu to ni dovolj, da ne bi skušal priti še precej dlje; če gre verjeti navedbam Bojana Požarja na njegovem blogu o političnem zakulisju Slovenije, se zdaj želi preriniti še v Trilateralno komisijo, t. i. zasebno organizacijo, ki je bila ustanovljena julija leta 1973 na pobudo zdaj že pokojnega ameriškega milijarderja Davida Rockefellerja. Komisijo sicer sestavlja približno 350 zasebnikov iz Evrope, Oceanije in Severne Amerike, njen edini predstavnik iz Slovenije pa je trenutno Marko Voljč. Ker se v Mehiki živeča zakonca Marko Voljč in Romana Voljč Kovacs umikata iz te famozne organizacije, želita za svojega naslednika v Trilateralni komisiji videti prav Bobinca. Šlo naj bi za protiuslugo, ker Bobinac že vrsto let dovoljuje njuno izčrpavanje Gorenja, kar učinkovito posredno počneta prek svoje avstrijske kadrovske agencije Dr. Pendl & Dr. Piswanger, poroča Požareport. 

Spomnimo. Zasebna organizacija Trilateralna komisija ima že od začetka uradni namen podpiranja in medsebojnega sodelovanja na področju politike in gospodarstva v smeri globalizacije. Franjo Bobinac bi z mestom v tako vplivni svetovni gospodarski organizaciji še povečal svojo politično in kadrovsko moč v Sloveniji, ni pa »trilateralka« njegov edini cilj v prihodnjih mesecih, razkriva Bojan Požar. Potegoval naj bi se namreč tudi za prestižni stolček častnega konzula kneževine Monako v Sloveniji, prav tako naj bi že lobiral za izvolitev na položaj predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, ko se izteče prvi mandat Bogdanu Gabrovcu.

Da Franjo Bobinac res “hrepeni” po funkcijah, pa Bojan Požar obrazloži s tem, da je glavni (in edini) kandidat za mesto predsednika nove “superzveze”, ki naj bi povezovala večje slovenske športne zveze (od Nogometne zveze Slovenija do Smučarske zveze Slovenija). Bobinca so za ta položaj pripravljali že več let, pobudo je namreč prvi obelodanil predsednik Hokejske zveze Slovenija Matjaž Rakovec, a je razvoj projekta dolgo časa učinkovito blokiral Janez Kocijančič.

Kot še razkriva Požareport pa je Franjo Bobinac za dosego svojih ciljev pripravljen iti tudi “prek trupel”. Izpostavlja namreč bitko za častnega konzula Kneževine Monako med Bobincem in njegovo protikandidatko Nevenko Črešnar Pergar, kjer Bobinčevi lobisti delujejo za njenim hrbtom, saj naj bi celo prepričali ministra za zunanje zadeve, Karla Erjavca, da je svojemu veleposlaniku v Parizu, Andreju Slapničarju, ki je pristojen tudi za Monako, naročil, naj v kneževino pošlje posebno pismo.

Vsebina naj bi se nanašala na občutljive teme o imenovanju častnega konzula, za katerega bi Slovenija raje videla, da postane Bobinac, kot pa Črešnar Pergarjeva. Kot še dodaja Požareport, takšen način pošiljanja pisem velja za redkega, prav tako naj bi šlo za zelo neprijetno, če ne že kar nizkotno diplomatsko opravljanje dela.

T. F.