fbpx

Bo Katja Šeruga s propagandnega glasila stranke SD prevzela vodstvo TV Slovenija?

Znana slovenska novinarka Katja Šeruga, v preteklosti zaposlena na Svetu na Kanalu A. (Foto: STA)

V medijih so se pojavila poročanja, da je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc programskemu svetu RTV Slovenija podal predlog za soglasje k imenovanju zdajšnje svetovalke direktorja mariborskega Večera in nekdanje odgovorne urednice, Katje Šeruga, za direktorico TV SlovenijaVečer je sicer v javnosti znan kot propagandno glasilo Socialnih demokratov, ki več kot očitno želijo okrepiti svoj vpliv tudi na RTV Slovenija.

Kot poroča STA, so se na razpis za direktorja TV Slovenija prijavili štirje kandidati, poleg Katje Šeruga še voditeljica Miša Molk, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser s Koroškega Uroš Zavodnik. Direktorja televizije generalni direktor lahko imenuje po pridobitvi soglasja programskega sveta, za kar je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore. Nadzorni svet RTV Slovenija naj bi Igorja Kadunca prijavil komisiji za preprečevanje korupcije zaradi suma morebitnega nasprotja interesov, zaradi konflikta interesov pri vplivanju na filmski razpis v korist podjetja Arsmedia.

Večer propagandno glasilo stranke SD, bodo pod Šerugovo šle stvari na TV Slovenija le še na slabše?
Večer, kjer je bila Katja Šeruga, preden je zasedla mesto svetovalke direktorja družbe, še odgovorna urednica, je sicer široko znan kot propagandno glasilo Socialnih demokratov, saj nekritično poroča o dogajanju v državi, neusmiljeno pa napada in blati politične nasprotnike stranke SD. Večer je sicer v lasti rdečega tajkuna Uroša Hakla.

Daleč od tega pa razen svetlih izjem trenutno ni niti TV Slovenija s propagandnimi oddajami, kot je StudioCity, kjer je 10. septembra pri levičarskem voditelju Marcelu Štefančiču gostoval predsednik SD Dejan Židan. Takrat smo bili lahko priča nekritičnemu zavajanju javnosti o “družbenem eksperimentu”, kot je Židan poimenoval koalicijsko povezavo z Levico, o kateri sicer kljub mnenju pravne službe državnega zbora vztrajno prepričujejo javnost, da naj bi bila “opozicija”. Ker pa utegne takšno “eksperimentiranje” davkoplačevalce drago stati, se lahko vprašamo, ali bo za spremembo razmer na TV Slovenija res potrebno to, da državljanom zmanjka denarja za RTV-prispevek?! Glede na to ni za pričakovati, da se bodo razmere na TV Slovenija v primeru imenovanja Katje Šeruge izboljšale.

J. Ž.