Bo Zorana Jankovića v najnovejšem primeru ponovno rešila okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar?

Zoran Janković in Blanka Žgajnar (Foto: STA)

Tožilstvo bo v prihodnjih dneh vložilo novo obtožnico zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića zaradi afere Stožice. Kot kaže, pa je že vnaprej jasno, da bo tudi ta primer padel. Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar je namreč v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile prav Jankoviću.

Tožilstvo bo v prihodnjih dneh vložilo novo obtožnico zoper župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Primer se nanaša na hladilno strojnico v Stožicah, ki naj bi jo po Jankovićevem posredovanju Energetika Ljubljana leta 2010 za 3 milijone evrov kupila od graditelja športnega centra Stožice, Grepa, čeprav ta sploh ni bil njen lastnik, ampak je imel le stavbno pravico. Po poročanju spletnega portala Požareport iz omenjene obtožnice najverjetneje ne bo ničesar, saj je okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar, ki vodi tudi ta primer, v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile prav Jankoviću.

Žgajnarjeva Jankovića rešila že v aferi “farmacevtka”
Za Žgajnarjevo s specializiranega državnega tožilstva Janković pogosto trdi, da ga ne mara, a dejstva kažejo drugače. Kot primer navedimo afero, poimenovano “farmacevtka”, pri kateri je Žgajnarjeva zamudila rok za vložitev obtožnice, zaradi česar je prišlo do razvpitega sodnega uničenja policijskih prisluhov, ki so Jankovića bremenili, da naj bi v zameno za redno službo v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana od farmacevtke zahteval spolne usluge.

Bežigrajska vila na Staničevi 20
Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve pa je, kot kaže, še veliko večja, pri čemer po poročanju spletnega portala Požareport vse sledi vodijo do ljubljanske vile za Bežigradom na Staničevi 20. Tam Žgajnarjeva stanuje skupaj s svojim možem Janezom Žgajnarjem, ljubljanskim onkologom, zaposlenim na Onkološkem inštitutu Ljubljana, ki ima na tem naslovu prijavljen tudi status samostojnega podjetnika za področje zdravstva. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je Žgajnar tudi lastnik dveh stanovanj na omenjenem naslovu. Poleg Žgajnarjevih ima na Staničevi 20 svoje stalno bivališče prijavljen tudi odvetnik Grega Peljhan, partner v ljubljanski odvetniški družbi Rojs, Peljhan in Prelesnik, ki je poročen z Veroniko Peljhan, sestro prej omenjenega Žgajnarja, sicer pa sodnico na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, imata tudi zakonca Peljhan na tem naslovu dve stanovanji.

Janez Žgajnar (Foto: STA)

Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve preko odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik
Povezanost Jankovića ter odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik je očitna, saj gre za hišno odvetniško pisarno Mestne občine Ljubljana. Tam so v zadnjih letih zaslužili več kot 780 tisoč evrov. Še bolj šokantno pa je dejstvo, da je ravno ta odvetniška pisarna, ki je družinsko povezana z Žgajnarjevo, spisala kazensko ovadbo zoper Igorja Bavčarja. Govorimo o tisti ovadbi, ki jo je proti Bavčarju vložil prav Janković in ki sta ji med sodnim postopkom zoper Bavčarja potem sledila državno tožilstvo in sodišče.

Grega Peljhan (Foto: Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji)

Jankovića lahko obremeni Draškovič
Glede na opisane povezave je najverjetneje, da lahko Jankovića v primeru najnovejše obtožnice obremeni le še Hrvoje Draškovič, nekdanji direktor Energetike Ljubljana, dolgoletni član stranke SD in mož Helene Draškovič, večinske lastnice družbe Magistrat International (Emporium). O tem, da bi utegnil spregovoriti, se namreč po poročanju spletnega portala Požareport govori že dlje časa: “Češ, že nekaj let upokojeni Draškovič pa že ne bo šel v zapor zaradi – Zorana Jankovića …?!

Hrvoje Draškovič (Foto: STA)

M. D.

 • cosmosjasnovidec

  Ja normalno.Pa tudi,če jo odstavijo je že v naprej pripravljena njena rezerva v prid copatarskemu čefutarskemu lopovu tovarišu “jankoviću”.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Nata

   Ko si ta pravi, si pač ta pravi. . . . do smrti ! Vrag ga pocitraj !

 • francelj3

  Hrvoje Drašković, dolgoletni prebivalec Ljubljane in nekdanji direktor Energetike Ljubljana, ne zna slovensko in je v javnosti še pred nekaj leti (dvomim, da je zdaj drugače) za komuniciranje uporabljal srbščino. Zato mislim, da ni lepo, če že ne naravnost zahrbtno, da o njem pišete v slovenščini, saj revež ne razume, za kaj gre pri vaših očitkih. Kar se nanaša nanj, naj bo v srbščini, po možnosti v ćirilici. V primerjavi z njim je opankar naravnost doktor slovenskih znanosti.

  • Amerikanc

   Tudi Hrvatje na EU se bojo lahko zagovarjali v južnjaščini. Očitno so si vzeli pravico nastopa v maternem jeziku.

  • zokispoki

   Tozilka bi morala ze zdavnaj odstopiti, zaradi nevestnega dela in nepopravljive skode, ki jo je zaradi lastne nemarnosti, verjetno namerno povzrocila. Sami si zabijajo zeblje v krsto ! Ugled, ki bi ga morali imeti, je na nuli, ali se nizje, ga ni. Pravna drzava ocitno ne deluje ! Morala v podnu ! Pozar je odkril zakulisne povezave, skorumpiranost , da se ti zmesa . Ena rokca umije drugo, kenede, kriminalc pa na vecerje , s kom ze ? Sramota !

 • VERZIFIKATOR

  Janči Žganč

  SPET PO ŽGANJE

  Spet zašel je v neprijetno stanje,
  spet župan Butal je na tapeti,
  treba znova nekaj bo podvzeti,
  se odpravil zopet je po žganje.

  Žganje je edina farmacija,
  ki ta hip županu še pomaga,
  da se tista razgradi nesnaga,
  ki kot muho stalno ga ubija.

  Šel po žganje je v žganjarno znano,
  kjer točajka toči mu pritlehno,
  merico kjer bo dobil nenehno,
  tudi če to žganje bo postano.

  Se opija naš župan butalski
  vsakič, ko mu znova trda prede,
  ko efekt začuti tople grede
  in nagon ko se vzbudi živalski.

  Pa ni žganje tisto, ki pomaga,
  vse le od žganjarke je odvisno,
  je tako, kot v steno bi previsno
  se zaplezal, preden tam omaga.

  Žganje je edina farmacija,
  ki drži županova še jetra,
  toda enkrat mu bo dalo vetra,
  stanje bo cirozna polomija.

  Eno šilce žganja zgolj čez mero
  bo dovolj, da vrže ga ciroza,
  njen simptom današnji je nervoza,
  ki ubija pri župančku vero.

  Vero, upanje, da tole žganje
  mu lahko bo večno pomagalo,
  nak, ne bo, nazadnje bo ostalo
  mu le klavrno dejansko stanje.

 • Amerikanc

  Ko gre za milijone, je Zoki čist ko solza. Ko so v igri milijoni, gre vedno za donatorstvo, saj ni toliko pokvarjen, da bi kaj v žep dal.

 • tasilo

  (X) večkrat povlekla poteze

  (>) večkrat potegnila poteze

  Zdaj je pa dovolj, vi čefurizirani pisuniski kmetavzi!

  Slovenščina pri glagolskem vidu za nekatere glagole (in katere se je treba naučiti na pamet!) pozna različni obliki za dovršnoin nedovršno obliko (in velelnik). Strokovno se temu reče, da se pri nekaterih glagolih “vid menja z nadomestnimi osnovami”. Na primer:

  – gledam – vidim
  – mečem – vržem
  – jemljem – vzamem
  – govorim – rečem
  – delam – storim
  – premišljujem – mislim
  – …
  vlečem – potegnem

  Tisti “povlečem” je narejen (in zato tako prekleto razširjen) po južnobalkanskem vzorcu “vući – povući”. Raba je priljubljena med “nižjo izobrazbeno strukturo”, rovtarji in recimo najbolj “omikanimi” športnimi novinarji, komentatorji.

  LP. Hanibal Lector

  • pajot

   Sodnice,tožilke,farmacevtke,tajnice. Sve ima. Nema šta nema.

  • althar

   Čak mal, a to zdaj trdiš, da Blanka ne bo še Zokuna podelala, preden bo šla na dopust?

  • zokispoki

   Jaz bi hudica kljub temu raje povlekel, na primer v pec za recikliranje odpadkov . Ali pa v zivo apno !

  • mona lisa

   Mogoče pa je povlekla pravilno. Nikoli ne veš.

  • tohuvabohu

   “Vidim” je nedovršni glagol. Npr. “gledam, gledam, pa nič ne vidim”.

 • Peter

  Duo Fantastikus.

  • antimur

   Bolj duo Frankenstein.

 • GverilaStyle

  glede na to, da žgajnarjeva vodo na jankovićev mlin zliva…..pa me zanima, a ji je janković službo zrihtal???!!!

  • JANEZ GUS

   Iz farmacevtk se je preselil na tožilke.

   • piko8

    Za žgajnarco je edino še zorangutan dobr!!

 • KAPIBARA

  Ta žgajnarac, je rdeča nit, reševanja jankoviĆa…

 • sloustava

  In mi, Zgajnarjeva, Tozilstvo, Sodisce, Jankovic, naj verjamemo v postena sojenja, neodvisnost Tozilstva, Sodstva, Jankovica? Ne zalite moje inteligence, inteligence Slovenca in posten ega, delavnega drzavljana te Slovenije! Mar vas ni sram? Imas vest, tozilka?

 • Steiermark

  Ne vem, če bo zopet hotel, da ga “obrani” titova braniteljica, saj se vendar vidi, da ni več tako mlada in zatorej nemore pristati na listi “kandidatk”, na katere je on tako “šarf” in istočasno zelo “razumevajoč”, kot vemo iz primera samohraniteljice, matere dveh otrok,ki je bila , do “srečanja” z opankarjem brez službe in stanovanja……Takšne “imajo prednost” pri opankarju, za drugo pa itak poskrbi njegov kratkonogi, 1,5 m “visok” stric, vse v stilu revolucionarjev!

 • JANEZ GUS

  V Slovenistanu obstaja samo ta prasica kot javna tožilka.Je ona zadolžena za lopova mafjankoviča in njegovo femily.Seveda mafjanković in Šketa ,pa sk upaj harata po ruskih požrtijah.Partizansko krivosodje.Čeferko,je to mogoče že po tvoje sovražni govor.Tega si izpostavil pri barbiki.Prioriteta.

  • Nata

   Moraš razumet, vendar !! Ona ga dobro pozna, saj ženske menda vedo, da on ” nekaj ima “!
   Tisto, kar jaz nimam. . . . . .denar !

 • antimur

  Tako kot kriminalec Janković, bi morala biti v doživljenskem zaporu tudi kučanistična tožilka Žgajnerca. Ta baba, ki se gre tožilko je prava preslikava sodstva v Nemčiji v tridesetih letih.

  • Nata

   Najbolje bi pa seveda bilo, ko bi bil na Dobu glavni Lutkar !!

  • SIMON ROZIC

   V Nemčiji so se časi zjasnili, pri nas pa saaaammaaa megla in kriminal!
   Dan na dan-vsak dan, ene in iste barabe na različnih “rakotvornih”
   funkcijah! S sodstvom vred jih lahko poimenujemo kar SVINJE (v slabšalnem
   pomenu)

 • mona lisa

  Seveda tako se lahko pri nas vsi zločinci, ki imajo polne žepe nakradenega denarja izvlečejo z celo kožo ko pa imamo tako podkupljeno in skorumpirano sodstvo. Samo obtoženi mora imet dovolj pod palcem ali biti kozojebi migrant.

 • piko8

  Ali me lahko nekdo razsvtli: kako je mogoče, da vse primere zorangutana dobi ta nesposobna, lažnjiva tožilka!!!

  • JANEZ GUS

   Partizansko krivosodje,saj vendar,ti si naš.

 • milanček

  g.žgajnar, ene žanske se prodajajo za denar, druge opravljajo posle, da se preživljajo iz mesec v mesec! g. žgajnar, vi pa, ki ste zaprisegli , pa opravljate svinjarije, kriminalna posla, zakar kasirate velike vsote denarja! ste enaka kriminalcem, lopovom in kot taka, sram vas bodi! vprašanje, ali vas je čefur janković že povaljal, kaj drugega že ne more! bruh!

 • SIMON ROZIC

  Kdor kriminalca ne spozna za krivega, je sam kriminalec !

 • Franjo Trojner

  Mafijska država pač!
  Vsi, ki vsak dan zjutraj zgodaj vstajamo, se odpravimo na šiht, ga pošteno oddelamo, se striktno ravnamo po veljavni zakonadaji, skrbno plačujemo vse svoje račune in davke smo res pravi cepci!
  Samo ozrite se okoli sebe in boste videli, da pošteni, delovni državljani v naši državi po večini ne živijo dobro. Država in organizirani kriminal tudi v Sloveniji živita v krvnem sorodstvu, lopovom gre vse, kot po maslu, njih se še sodišča ne lotijo, ker jih ščiti mafija na oblasti.

  • MižekFiga

   Cepci nismo.

   • Franjo Trojner

    Smo, pa še kakšni! Zakaj? Ker po večini nemo, brez upora prenašamo vso to lopovsko oblast, ki nam prazni žepe in vedno znova nalaga vedno težja bremena, da se lahko sama na naš račun brezsramno, nenasitno prenažira.

 • dob

  Po moje bo Blanka zastarala predne bo Janković obsojen.

 • MižekFiga

  Kako bo ime držqvnega dildota tožilke, ko ne bo več župankoviča za njeno ritjo?

 • lokec

  Bo.

 • xtc

  Legalizirana mafija,ki jo odoravi le popravni izpit iz 91.

 • Black_Raven

  Dokler ne bo imelo to čefursko govno luknje v čelu pri nas ne bo pravne države…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!