fbpx

Bo Zorana Jankovića v najnovejšem primeru ponovno rešila okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar?

Zoran Janković in Blanka Žgajnar (Foto: STA)

Tožilstvo bo v prihodnjih dneh vložilo novo obtožnico zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića zaradi afere Stožice. Kot kaže, pa je že vnaprej jasno, da bo tudi ta primer padel. Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar je namreč v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile prav Jankoviću.

Tožilstvo bo v prihodnjih dneh vložilo novo obtožnico zoper župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Primer se nanaša na hladilno strojnico v Stožicah, ki naj bi jo po Jankovićevem posredovanju Energetika Ljubljana leta 2010 za 3 milijone evrov kupila od graditelja športnega centra Stožice, Grepa, čeprav ta sploh ni bil njen lastnik, ampak je imel le stavbno pravico. Po poročanju spletnega portala Požareport iz omenjene obtožnice najverjetneje ne bo ničesar, saj je okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar, ki vodi tudi ta primer, v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile prav Jankoviću.

Žgajnarjeva Jankovića rešila že v aferi “farmacevtka”
Za Žgajnarjevo s specializiranega državnega tožilstva Janković pogosto trdi, da ga ne mara, a dejstva kažejo drugače. Kot primer navedimo afero, poimenovano “farmacevtka”, pri kateri je Žgajnarjeva zamudila rok za vložitev obtožnice, zaradi česar je prišlo do razvpitega sodnega uničenja policijskih prisluhov, ki so Jankovića bremenili, da naj bi v zameno za redno službo v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana od farmacevtke zahteval spolne usluge.

Bežigrajska vila na Staničevi 20
Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve pa je, kot kaže, še veliko večja, pri čemer po poročanju spletnega portala Požareport vse sledi vodijo do ljubljanske vile za Bežigradom na Staničevi 20. Tam Žgajnarjeva stanuje skupaj s svojim možem Janezom Žgajnarjem, ljubljanskim onkologom, zaposlenim na Onkološkem inštitutu Ljubljana, ki ima na tem naslovu prijavljen tudi status samostojnega podjetnika za področje zdravstva. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, je Žgajnar tudi lastnik dveh stanovanj na omenjenem naslovu. Poleg Žgajnarjevih ima na Staničevi 20 svoje stalno bivališče prijavljen tudi odvetnik Grega Peljhan, partner v ljubljanski odvetniški družbi Rojs, Peljhan in Prelesnik, ki je poročen z Veroniko Peljhan, sestro prej omenjenega Žgajnarja, sicer pa sodnico na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, imata tudi zakonca Peljhan na tem naslovu dve stanovanji.

Janez Žgajnar (Foto: STA)

Povezanost Jankovića in Žgajnarjeve preko odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik
Povezanost Jankovića ter odvetniške pisarne Rojs, Peljhan in Prelesnik je očitna, saj gre za hišno odvetniško pisarno Mestne občine Ljubljana. Tam so v zadnjih letih zaslužili več kot 780 tisoč evrov. Še bolj šokantno pa je dejstvo, da je ravno ta odvetniška pisarna, ki je družinsko povezana z Žgajnarjevo, spisala kazensko ovadbo zoper Igorja Bavčarja. Govorimo o tisti ovadbi, ki jo je proti Bavčarju vložil prav Janković in ki sta ji med sodnim postopkom zoper Bavčarja potem sledila državno tožilstvo in sodišče.

Grega Peljhan (Foto: Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji)

Jankovića lahko obremeni Draškovič
Glede na opisane povezave je najverjetneje, da lahko Jankovića v primeru najnovejše obtožnice obremeni le še Hrvoje Draškovič, nekdanji direktor Energetike Ljubljana, dolgoletni član stranke SD in mož Helene Draškovič, večinske lastnice družbe Magistrat International (Emporium). O tem, da bi utegnil spregovoriti, se namreč po poročanju spletnega portala Požareport govori že dlje časa: “Češ, že nekaj let upokojeni Draškovič pa že ne bo šel v zapor zaradi – Zorana Jankovića …?!

Hrvoje Draškovič (Foto: STA)

M. D.