fbpx

Bobnarjeva pravi, da vsi migranti, ki bežijo, iščejo varen dom – dejstva govorijo nasprotno

Foto: družbena omrežja

“Policijska” ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar ob svetovnem dnevu beguncev sledi retoriki skrajne Levice, rekoč da vsak, ki beži, le iše nov in varen dom. Odgovoril ji je poslanec Branko Grims.

Spomnimo – ministrica se je podpisala pod odločitev o odstranitvi ograje z južne meje, ki nas je zadnja leta vsaj delno varovala pred vedno novimi vali migrantov. Očitno bo njeno vodenje ministrstva potekalo po diktatu radikalne stranke Levica, ki se že leta bori, da bi mejo nezakonito prestopilo čim več njenih novih volivcev iz držav tretjega sveta, predvsem iz muslimanskih držav. S tem je prevzela tudi politično odgovornost za vse morebitne nadaljnje napade na državljane obmejnih krajev s strani migrantov. Leta 2019 sta dva Alžirca in Maročan ugrabila 79-letnega Belokranjca, ki so ga domači socialisti celo obtoževali, da si je zgodbo izmislil – vse dokler trije nepridipravi niso prišli v roke organom pregona in ugrabitev priznali.

Preberite še: V švedskih mestih kriminalne združbe sestavljajo skoraj izključno migranti – posel se prenaša v družini

 

Poročali so o številnih primerih, vključno s primerom Abdela Majida Touila, ki je bil odgovoren za napad na muzej Bardo v Tuniziji 18. marca 2015, v katerem je bilo ubitih 21 turistov. Februarja 2015 so ga opazili na migrantski ladji na Siciliji in ga pozneje aretirali v Milanu. Drug tak primer je Mehdi Ben Nasr, ki je bil leta 2008 aretiran v Italiji, ker je bil vodja teroristične celice, povezane z Al Kaido. Obsojen je bil na sedem let zapora, nato pa izročen Tuniziji, njegovi izvorni državi. Oktobra 2015 se je z ladjo za migrante vrnil v Evropo, češ da je prosilec za azil. V zadnjem pariškem napadu 13. novembra so v bližini trupla enega od napadalcev našli sirski potni list. Sedem teroristov, ki so zakrivili doslej najhujši pokol na evropskih tleh v dvorani Bataclan, ko je umrlo 130 ljudi, je prišlo v EU skozi migrantske žepe na Balkanu – tudi čez Slovenijo.

Tunizijski nelegalni migrant Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, ki je v Franciji nezakonito živel od leta 2005, je s tovornjakom v Nici pokosil 85 nedolžnih žrtev. Tunizijski prosilec za azil Anis Amri je v Berlinu s tovornjakom najprej ubil šoferja, nato še 12 obiskovalcev božičnega sejma. Francoski Le Parisien je poročal, da so nemške oblasti od takrat pa do leta 2020 preprečile še ducat takih napadov, kjer so podobne pokole načrtovali nezakoniti migranti z zavrnjenimi prošnjami za azil. Še več takšnih policijskih akcij je bilo v Franciji, kjer so protiteroristične enote praktično v polni bojni pripravljenosti vse od napadov na karikaturiste satirične revije Charlie Hebdo. Policija zaradi varnostnih razlogov o vsaki uspešni preprečitvi teroristov iz varnostnih razlogov ne poroča.

Zaskrbljujoče je, da slovenska ministrica, zadolžena za varnost državljanov, jemlje problematiko nezakonitih migracij podobno kot stranka Levica. Ne pozabimo, da tako INTERPOL, EUROPOL kot varnostno-obveščevalne službe nacionalnih držav EU vidijo migracije kot hudo potencialno grožnjo za varnost evropskih državljanov. Ministrica pa nam razlaga, da so klavci iz Bataclana želeli le varen dom.

Andrej Žitnik