[VIDEO] Bodimo ponosni na domovino: Z dnevom suverenosti obeležujemo odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije

Foto: Printscreen

Iz koprskega pristanišča je pred 26 leti iz noči s 25. na 26. oktober izplula ladja z zadnjimi vojaki Jugoslovanske ljudske armade (JLA). Ta dan se je v zgodovino zapisal kot sklepno dejanje nastajanja slovenske države. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve poudarja, da odhod zadnjega vojaka JLA predstavlja sklepno dejanje slovenske osamosvojitve ter dokončen prelom z nekdanjo totalitarno državo in njenimi simboli. 

Z dnevom suverenosti se spominjamo dogodkov izpred 26 let, ko je v noči na 26. oktober 1991 ozemlje Slovenije zapustil še zadnji vojak JLA. Sicer se je pričela vojska agresorja iz pristanišča v Kopru umikati že 20. oktobra, 25. oktober pa je bil določen kot zadnji dan za umik. Vojaška ladja Galeb je 21. oktobra priplula v Luko Koper, na njo pa se je vkrcalo več kot 1000 vojakov JLA. V roku nekaj dni sta pripluli tudi dve vojaški transportni ladji, poleg pa še trajekt Sveti Štefan iz Črne gore.

Foto: Printsreen

Foto: Printscreen

Slovenske teritorialne vode so zapustili 26. oktobra
Zadnji vojaki so se na ladji pod tujima zastavama Venus in PO-9 vkrcali 25. oktobra 1991 in ob 23.45 zapustili Slovenijo. Poslanec največje opozicijske stranke SDS Franc Breznik, ki se je leta 1991 priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah pri uporu proti JLA, je izpostavil, da so zadnji vojaki slovenske teritorialne vode zapustili 5 do 10 minut pred eno uro zjutraj. Ne glede na to pa državni praznik dan suverenosti, ki sicer ni dela prost dan, praznujemo na današnji dan od leta 2015, saj je predlagatelj po besedah Breznika predlagal 25. in ne 26. oktober.

Foto: SDS

Po koncu slovenske osamosvojitvene vojne leta 1991 so sledila pogajanja na Brionih med Slovenijo, Jugoslavijo in Hrvaško, ki so se končala s podpisom t. i. brionske deklaracije 7. julija 1991, s katero so bila osamosvojitvena dejanja v Sloveniji zamrznjena za tri mesece. Do izteka moratorija so takratne jugoslovanske oblasti spoznale, da Slovenije ne bo mogoče zadržati v Jugoslaviji, zato so sledili pogovori o odhodu JLA s slovenskega ozemlja.

26. obletnico odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije so obeležili z osrednjo slovesnostjo v Pivki, predsednik republike Borut Pahor pa je v predsedniški palači pripravil dan odprtih vrat. Prav tako bo mogoče pred predsedniško palačo videti postroj častne straže Slovenske vojske. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, katerega predsednik je nekdanji minister za obrambo, bo v četrtek, 26. oktobra 2017, torej na dan, ko so zadnji vojaki JLA resnično zapustili slovenske teritorialne vode, priredilo pogovorno omizje ob 26. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Na pogovornem omizju, ki bo potekalo ob 18. uri v Motelu BIO v Kopru, bosta sodelovala aktivna udeleženca tedanjih dogodkov: Franci Matoz, komandir oddelka posebne enote policije, in Denis Zobarič, pripadnik posebne enote policije.

Foto: VSO

N. Ž.

 • Osti jarej

  .kapitalizem in demokracija….kako gre to skupaj ,smo skusili in zdaj živimo v rupetini vukojebinastan…na eni strani ,z vsemi pravnimi sredstvi ,zaščiten pokradeni kapital,na drugi raja,ki jo lupijo…jp,kramola,je dobra ideja in najbrž edina opcija…a kaj,ko morajo najprej ljudem pobrati še gate z riti….dobesedno…

  res huda fora…zdaj nam lajf diktira hitlerjeva hči in nato yebe,ter ostala hudičeva stvorenja

  • FUCK COMMUNISM

   Hitlerjeva hci!?!? Kaj ti pa je!? Ker je Nemka, se ne pomeni, da je Hitlerjeva hci. Ta kanclerska pizda ni Hitlerjeva hci niti slucajno!!! V Hitlerjevem casu bi bila ona Hitlerjeva sovraznica! Ce je ta podgana hci kogarkoli, je lahko edino hci izdajalskih levuharjev Rose Luxemburg in Karla Liebknechta, ker je bila komunajzarka!

   • Osti jarej

    …..dej,ne sračkaj….samo idioti ne vedo tega

    • Noble Goblin

     Bolj natancno Hitler in Honecker sta jo skupaj zaplodila. Vsak je dal po pol sperme. lol

 • FORT WORTH

  Danes leta 2017 Drzavo Slovenijo vodijo izdajalci in yugokolaboranti.
  Mi smo svetovni UNIKUM !

 • montyamp

  Kako je pa kaj z odhodom murglosrbskih informbirojevcev ki delujejo v Sloveniji kot udbopartijska teroristična celica in to danes .
  Podpisniki likvidacij za CK-KPS , žvepleni pritlikavec halbmadžarskega rodovnika , šef zdravstvene korupcije , …………………………… , bodo za svoja zlodela morali odgovarjati .
  Mogoče pa Nemci polovijo te preklete bandite .

 • rrrrr

  Zgodovina ne pozna nobene države razen Slovenije, ki bi po vojaški zmagi nad okupatorjem navadne vojake nagnala, odkoder so prišli, njihove oficirje pa s pokojninami, odpravninami in bonitetami zadržala prav tam, kjer so zmagovalce veselo pobijali.

  • Soave

   Hudir !!! Unikum smo v prav vseh neumnostih ! Seveda na škodo drugorazrednih državljanov in države !!

 • montyamp

  Kje so pa tisti ljudje ki so morali med in po WW2 pustiti svoje premoženje Stalinovi glistavosti ki veriži z bankroti kot Nemci z denarjem ???
  Ko nihče več ni dal denarja je TITOBANDITO YUCRKOVINA razpadla , kot bo Slovenija , če se narod ne spoka na volitve in deratizira podganjega gnezda ki je nastalo z razmnoževanjem zazidarjev , morilcev in ovaduhov .

  • Vera

   V nedeljo 22.10. bi morali izvoliti žensko za predsednico , ker so nam možakarji Slovenijo zapravili !

   • pupa

    +++++++++++++++++++++++++++++++

 • Caetano

  Zmaga nad JLA, osamosvojitev, demokratična ustava vse to je bila tudi zmaga nad komunizmom. Vodilni generali JLA so namreč obnovili ZKJ, ki je že razpadla zaradi sporov med republiškimi partijami.

  • montyamp

   Podgane so se odcepile , še vedno velja , volk dlako menja , čudi nikoli .
   Morilci in banditi za predsednike , to gre samo v vukojebini slovenistan .

   • Caetano

    Odcepile proti svoji volji oz. po sili razmer zaradi uspešne obrambe.

    • montyamp

     Odcepile navidezno .
     https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg
     Te prasice še imajo danes glave skupaj , tam pri Putinu imajo cca. 100 000 miljonov (100 miljrd ) EUR-ov SLO-HR-SRB denarja .
     Poglej Mercator-.udbovsko pralnico denarja , si ga podajajo kot svinje svinjski meh .
     Butasti slovenistanci pa niti na volitve ne gredo .

     • Caetano

      Previdno! Ta ”antikorupcijska liga” je gotovo usmerjana od udbomafije, ker meša Kučana in Janšo.Načrt Kučana je bil osamosvojitev preprečiti pri tem pa je sklenil dogovore tako z Markovičem, kot pomagal JLA/KOS-u razorožiti TO in po propadu načrta z Markovičem podprl Čošiču velikosrbske načrte. Vse je dosti bolj zapleteno, čeprav v osnovi drži, da je slo. udbomafija še naprej poslovala z zveznim jugoudbomafijskim Genexom.

 • soc

  Rdeči baroni in njihovi valpti slavijo dan, ko so se oficirji JLA začeli vračati v našo Slovenijo, le kratek čas svobodno.

 • Norm Kinley

  Zvecer sem ze zmenjem s prijatli, da spijemo, nazdravimo predvsem na tiste, ki so dali zivljenje, da smo se teh cifutatskih lopovskih brezdelnih opic znebili! Bravo, novodobni Domobranci, da ste to srbskocifuzarsko drhal sterali iz nase zemlje! Ponosen! Edino dejstvo, ki žre je, zakaj niste vse spucali in zakaj ste jih spustili domov… Ce bi bili takrat dosledni, si noben cefur danrs nr bi tukaj rihtal prebivalisca…. Edino to ste zajebali, ker niste vsega pocistili….

  • FUCK COMMUNISM

   Problem je, da se cefurskih brezdelnih opic zaradi neizvedene lustracije nismo znebili

   • Norm Kinley

    Ja. Ce smo mislili, da te cefutarske drhali ne bo vec, ce smo upali, da teh opic ne bo vec na slovenskih ulicah, po pijanskih pajzlih, po fabrikah, smo bili vsaj nekaj casa optimisticni…..danes pa vemo, kje smo…. Cefurji povsod, agresivni, lopovi, dtogerasi, polcivilizirani nepismrni proletarci…. Spet nam onesnazujejo naso zemljo…. Zato pa pravim, naslednjic resimo to vprasanje enkrat za vselej…. Da niti ena cefurska opica ne bo hodila po slovenski zemlji…

    • denacifikacija

     Pa dopovej si že enkrat,da ni nihče nikogar spucal, spucali bodo edino tebe, če jim boš šel preveč na živce, boš lahko potem povedal kako dober se ti zdi naš narod, ko boš spal po tunelih in bežal pred vaškimi tolpami velikih slovencev, po rodu iz zahodno balkanskih republik in albanije.

  • denacifikacija

   Spucali so samo srbe, ki so z veseljem sami odšli, hrvati, bosanci in albanci pa niso odšli ampak se do danes masovno valijo v Slovenijo, ti pa se jim celo zahvaljuješ, ker so nas praktično že asimilirali.

 • Norm Kinley

  Samo crknjen cefur/komunajz jr dober cefur/komunajz. Amen.

  • garfi

   komunist-leviĆar se spreobrne, ko se v jamo zvrne

   • luckyss

    Da te ne bo JJ slišal…:))

    • garfi

     luckyss-leviĆar se spreobrne, ko se v jamo zvrne

 • Osti jarej

  ..tko fajn so vse skupaj zastavili….na koncu koncev je država v lasti mafije…a katere?…dvakrat lahko ugibate……vaš firer pa še kar preteklo zgodovino trajba….ja,sej je firer geli taglavna…kaj bi pa še rad?!?

  dvomim,da ima slavni axo 500evrov penzije

 • Norm Kinley

  Hvala vam DOMOBRANCI. ce vam 1945 ni uspelo, vam je uspelo takrat! Nagnali ste rdeco zvezdo, bravo, ZA VECNO HVALEZEN! DOL S CEFURJI IN IZDAJALSKO RDECO ZVEZDO.

  • Noble Goblin

   Domobranci???? Ce ne bi bilo seksi Balkank bi blo tud Slovencev manj. :P

 • Osti jarej

  ..ponosnih na “domovino” mafijastan je,z razlogom ,lahko ene 1000 tistih,ki so nemoteno in nekaznovano pokradli vse…še tisto,kar je bilo pribito….za vsaj tri rodove so si zagarantirali ležeren lajf…….

 • Osti jarej

  …a ni dženeral-major ,zvani akso, še kar v mafijastanu

  • Vera

   Če misliš Aksentijevića , ta živi nekje na Gorenjskem v hiši ( kako je prišel do nje ne vem ) . Vprašaj Kučana , Zemljariča in druge samodržsce .

   • Osti jarej

    …kaj boste flancali,ko špicparklja več ne bo??

 • garfi

  komiji so delovali in delujejo proti domovini že 70 let in so veleizdajalci in čisto zlo
  Butalci ne izobešajo zastav in jih podpirajo
  jeb. se jim za domovino, kot so pokazali za referendum in predsedniške volitve
  mislim, da bo podobno tudi za parlamentarne

 • Vera

  Saj so odšli vojaki in oficirji, toda med potjo v Srbijo in v ostale republike so si zapeli pesem : ” Oj zdaj gremo , oj zdaj gremo, nazaj se še vrnemoooo ” . Pa so se vrnili po denar, ki jim nikdar ni pripadal . Dobili so stanovanja , socialno pomoč , otroci zastonj vrtec, študij itd. ” Domobranci ” in tako zvani ” borci ” so mrtvi , zato so nas leta 1991 branili vsi ne glede na strankarsko pripadnost, razen komunisti so zbežali v tujino ,kjer so imeli varno naložen naš denar !

  • garfi

   jna jugoviĆi za prave zločine proti civilistom niso in verjetno ne bodo odgovarjali
   jih ščiti murgelska banda in se norčujejo iz Slovenije in Slovencev

  • denacifikacija

   Ne eno, ne drugo ni res, okoriščali so se samo udbaši in izdajalci, ki niso izvajali povelja vojaškega štaba.

 • majda božnar

  Z naslovom je nekaj narobe – bodimo ponosni na svojo domovino. Saj jo imamo že od prve sv. vojne, res pa je, da je vedno manjša. Pojem država je pa nekaj drugega.

 • Janez

  ISKRENA HVALA !
  VSEM
  PRAVIM OSAMOSVOJITELJEM IN BORCEM ZA NAŠO SAMOSTOJNO
  SLOVENSKO, DOMOLJUBNO, NEKOMUNISTIČNO SLOVENIJO – NAŠO EDINO DOMOVINO.
  JAZ
  SEM TAKRAT
  IMEL VELIKO DELA V KNJIŽNICI. Za dobro naših ljudi.
  Čutil
  sem le,
  da je bilo nevarno. Hvala vsem ! A le neomunističnim osamosvojiteljem. L.r. Janez K. KOMENDA

  • denacifikacija

   Tudi na Japonskem se po gozdovih še vedno skrivajo cesarjevi vojaki, ki ne vedo, da je vojne že zdavnaj konec in je ZDA zmagala.

 • Caetano

  Prijetno si je danes spočiti oči ob pogledu na odhod agresorske jugokomunistične vojske:

  https://www.youtube.com/watch?v=GK7OJL4HTLY

  • Vera

   Kaj nam to pomaga, ko jih imamo spet tukaj toda v civilnih oblekah .

   • Caetano

    Kar nekaj jih je res… samo, če bi bili v vojaški opremi bi streljali po nas. Tako pa je njihov takratni poveljnik umrl na begu pred haaškim sodiščem v Rusiji.

    • stajerc5

     Kaksna skoda, da ni tamalega zadela kap. Proti koncu filma se vidi, da se komaj diha, od same togote in zalosti…..

     • Caetano

      Je pa lepo videt Janšo na koncu, ko deli priznanja…

 • RATATA

  Golazen ćefurska je še radiatorje dol pošraufala
  zdej majo pa penzione!!

  • garfi

   nadaljujejo kar so prekinili za kakšno leto

 • Transformer

  Ne vidim razloga, da bi se moral veseliti dne, ko je razpadla Juogslavija po posredovanju desničarskih NWo organizacij z zahoda, saj so že takrat pripravlajli multikulti Evropo in uničenje nacionalnih držav. Podkupljeni politiki, ki so bili tudi versko indoktrinirani (Izetbegovič-muslimanska bratovščina, Tudjman-krščanska smer) so z našimi politiki spletkarili proti Jugoslaviji, ki je odšla na prafaktorje. Če bi Jugoslavija z vojsko branila meje, potem NIKOLI ne bi bilo balkanske poti, ne bi rabili žice ali ograj, samo “tačnousredčelapress” bi deloval na VSEH mejah.

  • garfi

   ti si smešen oziroma zmešen

   • Transformer

    Ti pa še smešen nisi, samo zmešan, ker ne znaš odgovoriti na nobeno mojo trditev. Če citiram Sokrata: »Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.« Ampak to ne spremeni dejstva, da demokracija NE DELUJE !!!

    • garfi

     od kdaj je nwo desničarska ?
     a ti-to navijaš za zloĆinsko jugoslavijo ?
     odsel se tja kjer demokracija deluje sama od sebe

  • stajerc5

   Jebem ti tvoje “bratsvo i jedinstvo”…Za nas je bila yuga enako stanje(ali sranje) kot je EU z vsemi dvakrat zganimi povrhu!!!

   • Transformer

    Jaz pa tebi tvoj multikulti in LGBT.

    • stajerc5

     Cuj, jaz znam samo na gobec in ne v rito kot vi rdece opeceni!

     • Transformer

      Vidim, da ne spremljaš tega foruma, saj sem že 100x napisal, da sem od katerekoli leve politčne opcije še najbolj oddaljen. Ampak, kometarji na teh straneh me pa silijo, da bom tudi od desne politčne opcije oddaljen. Vidim pa, da si v zadnjem stavku takoj prenesel svoje travmatične izkušnje iz cerkvene dogodivščine, kenede?

  • Caetano

   Izetbegovič je kar lepo zagovarjal Jugoslavijo, šele precej po slov. plebiscitu si je premislil, ko je videl, da bo verjetno to t.i. krvna Jugoslavija za katero sta Miloševič in Jovič že poleti 1990 sklenila dogovor, da jo bosta vzpostavila raje kot konfederacijo. Pa še potem je sprejel enote JLA z odprtimi rokami v Bosno, da bi jo ”ščitile”. Tako so mu obkolile za ”vojaške vaje” Sarajevo potem pa udarile z vso sile po njem…

   Tudjmana pa je Markovič enako kot Kučana pridobil za načrt preoblikovane Jugoslavije s sedežem v Zagrebu. Ko bi JLA onemogočila izvedbo slov. osamosvojitve je bil račun, da bosta Tudjman in Markovič lažje nastopila s svojimi zahtevami, kot ”razumna sredina”. Glede na takratne razmere v svetu to ni bil račun brez krčmarja je pa propadel zaradi uspešne slovenske obrambe.

   • Transformer

    HA ha ha, Izetbegovič zagovarjal državo, ki ga je zaprla zaradi radikalnih muslimanskih idej? 300 km jugovzhodno od Slovenije se pripravlja cel kup radikalnih vahabitskih terorističnih enot, bošnjaška policija pa ne ukrepa, saj so “njihovi”. Zle sile zahoda so vedele, da se mora odcepiti najprej mali delček, da testirajo vojaške opcije, potem pa vojno na vse ali nič, da se uredi po načelu ;”deli in vladaj”.

    • Caetano

     O da Izetbegovic je sele januarja 1991 zacel pocasi dvomiti v Jugoslavijo ko je videl, da bo to t.i. krvna Jugoslavija povsem pod vplivom Milosevica in beograjske udbe. Armadi pa je nasedal se celo kasneje in dal pustil obkoliti Sarajevo pod pretvezo vojaskih vaj…a le malo zatem se je topovski ogenj usul na mesto.

 • mona lisa

  Na kaj naj bomo ponosni? Na današnjo skorumpirano državo?

  • stajerc5

   Stokrat prekleti cefurji in slovenski izdajalci, ki so nas v parih letih razbili na prafaktorje!
   Tako neumnega naroda ni niti v Severni Koreji…. Tam jih je vsaj strah, pri nas jih pa “boli k…c” za vse, popolnoma za vse!!!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAMI MORILCI IN PEDOFILI!!!!!!

  • janez cepec

   dej bod poštena, pa povej, kva od zgorej navedenga j’ biu tvoj fotr? komunist je biu sigurn, pa kaj še?

  • rrrrr

   Ančka,pejt raj provocirat svoje kokodajse na Mirovni fumflofuk……………

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Caetano

  Po porazu svoje delno odkrite ( razorožitev TO ) še bolj pa prikrite kolaborantske politike v času osamosvajanja ( Veno Karbone, spletke da bi vrgli vlado še celo ob začetku vojne, sporazum z Markovičem, koncesije velikosrbstvu… ), so udbovci ustanovili Organizacijo alias udbomafijo, ki je slovenska ”globoka država”. Ob sodelovanju nekaterih podtaknjenih ali mnogostolčkarskih politikov iz Demosa jim je uspelo izvesti restavracijo na oblasti že leta 1992, sploh pa z volitvami tega leta, ki so bile morda najbolj režirane volitve v zgodovini samostojne Slovenije. Udbovec Jelinčič in kriptordeči v vodstvu stranke Zelenih so takoj po volitvah naredili že prej načrtovani preobrat na levo. Ko je obrambni minister in osamosvojitelj Janša prišel na sled Organizaciji, o njej zbral kar nekaj podatkov in z njimi začel seznanjati javnost je udbomafija proti njemu uprizorila Depalo vas.

  • denacifikacija

   TI si vse pomešal.
   TO sploh ni bila razorožena, samo posamezne občine so oddale nekaj orožja, pa tudi to ni nič pomagalo, ker so medtem z denarjem za razvoj gospodarstva, že kupili preko Nemcev in od Nato novega. Policije ni nihče razoroževal,pa so imeli daleč največ oklepnikov in orožja.
   To je spadala pod Zagrebški korpus JNA, ubogala je ukaze hrvaških predsednikov, ki nam danes delajo točno to kar sovražna vojaška propaganda (izdajalci) obtožuje Srbe, ki so dejansko prekinili spopade v Sloveniji s tem, ko je Miloševič odpoklical nabornike srbskega porekla nazaj v Beograd.
   Na današji dan, so zapustili Slovenijo samo pripadniki srbske udbe,k nam pa so se priselili udbaši iz hrvaške, bosne in kosova.
   Na lastnih izkušnjah lahko izjavim, da so bile prve volitve popolnoma zrežirane, verjetno že plebiscitna odločitev o osamosvojitvi, to vem, ker sem osebno prijavil očitne nepravilnosti volilnemu štabu, pa ni nihče reagiral.
   Iz komunistov so nastali današnja SD, iz ZSMS je nastala LDS, iz kmetov SLS, v Desus so šli penzionisti, iz komunistov rimokatoliške vere pa krščanski demokrati, partija se je preprosto razdelila na nekdanje komunistične sekcije, ki nam do danes vladajo kot navidezna demokracija, v resnici pa živimo v nacional socialistični policijski državi, kjer je popolnoma vse zlagano.

   • Caetano

    TO so ob razorozitvi pobrali vecino orozja in to po dogovoru med udbo in KOS. So se pa nekatere obcine uprle. Razorozitev je potekala tudi ob laznem izgovoru in protiustavno.

    Kar se hrvaskega nacrta tice pa je bil tak, da so mislili, da bodo po porazu osamosvojiteljev v Sloveniji lazje dosegli svoje cilje, kot “zlata sredina” da bo center preurejene Jugoslavije v Zagrebu. So si pa tudi ze delili Bosno z Milosevicem.

    Komunizem je bil v Sloveniji premagan s porazom JLA saj so bili voditelji Jla tudi voditelji obnovljene ZKJ.Njihovi cilji so bili povsem komunisticni. Nanje je racunal tudi velikosrbski vrh in ze pomladi hotel prevzeti s pomocjo svojih vojaskih zaveznikov oblast v vsej drzavi. Zanje je tudi Jovic dogovoril v imenu predsedstva teren za vojno v Sloveniji na sedezu Kgb v Moskvi.

    Komunizem se je pa lahko restavriral na oblasti s pomocjo udbovskih mrez in volilnih prevar s pomocjo udbovcev, ki so potem ustanovili udbomafijo oz. slov globoko drzavo.

  • luckyss

   Od kod pa je tebe prineslo ?!
   Kakšna razorožitev To ?!
   Prav pripadniki TO smo razorožili pripadnike JNA, ki so stražili “magacine”…
   No, kasneje so to orožje prodali Hrvatom za okrog 100 milijonov mark v kešu…
   Koliko je vzel Janša in koliko Kučan, pa se ovce zmenite med sabo…Hrvati pravijo, da so “poslovali” preko JJa…Hja, mogoče pa lažejo ;))

   • Caetano

    Nobene Jla ne bi razorozili, ce ne bi Jansa in Krkovic organizirala novo slov vojsko potem, ko so TO leta 1990 razorozili. Kar se tice pomoci Hrvaski to je je pa ukazal Kucan, ker da Hrvaska in Bosna ne smeta propasti. Razumljivo je sicer, da to res ni bil interes Slovenije saj so eksponenti beograjske udbe napovedovali ponovno zasedbo nase drzave ob ugodnih okoliscinah. Vendar bi morda pomoc potekala drugace, ce ne bi bilo tega komplota v zvezi Markovic-Tudjman-Kucan ob agresiji Jla na Slovenijo.

    • janez cepec

     ma jebala te JJ in Krko, če bi jugo vojska, pa hvala Bog ni udarla na pouno, poj bi mel res vojno, ne pa 6 dnevne orožne vaje

     • Caetano

      Jovic ki je pripravil v imenu predsedstva teren za vojno na sedezu Kgb v Moskvi je vedel, da mora biti vojna kratka in hitra saj dolge vojne nista podpirala ne Gorbacov ne Nato. Bili pa so popolnoma prepricani v vrhu Jla, da bo hitra intervencija uspela. To zaradi podcenjevanja Slovencev in tudi Janse posebej. Ti ga po njihovi maniri pa se danes podcenjujes.

    • luckyss

     TO je razorožil prav JJ…K sreči šele potem, ko je JLA že odšla…
     Ne vem od kod vam idiotom, da smo bili TO “razoroženi”…?!
     To lahko trdi le totalen brezveznik in teoretik, ki ni imel veze s terenom…
     Orožja smo imeli za polno pehotno oborožitev več kot 100 000 ljudi!!

     • pupa

      Nikoli ne bomo pozabili dogajanja maja 1990 in takratne kučanove vloge pri razoroževanju TO Slovenije.

     • Caetano

      Seveda ce je pa Jansa s Krkovicem organiziral tajno in ob tveganju lastne glave novo slov vojsko. Leta 1990 pa je bila TO razorozena ob sodelovanju udbe in JLA.

     • luckyss

      Ti si resnično nor ;))
      Vsi aktivni pripadniki TO smo dočakali odhod JLA iz Slovenije do zob oboroženi…
      Pravno pa je to orožje pripadlo seveda JLA…
      Dejansko pa smo ga imeli (vsaj v Savinjski dolini) po kmetijah (večinoma odročnih) skritega za n let gverilskega upora…da ne bom rekel partizanskega…bo še koga tukaj kap ;))

     • Caetano

      Orozja je nekaj bilo izkljucno zato, ker so se ob protiustavni razorozitvi, ki je potekala ob laznem izgovoru in z vdorom v lokalno avtonomijo nekatere obcine uprle, vecina pa ne. In poudarjam vecinoma zaradi tega, ker sta Jansa in Krkovic uspela tajno postaviti na noge novo slov vojsko.

     • luckyss

      Dej ne bluzi…JJ in Krko sta delala le sranje…Le Oficirjem TO gre zasluga, da jo je narod relativno poceni odnesel…

     • Caetano

      Oficirji TO so bili nekateri ze res v redu. Drugi posebno tisti, ki so kaj vedeli o Kucanovih spletkah pa so bili navadni saboterji.

 • TOML

  Treba bo še ostalo rdečo svinjarijo naložit na trajekt.
  Najmanj pol parlamenta in malega pezdeta Kučana.
  Če bi Kučana ljudstvo postavilo pred zid, tako in takrat kot Čaušeskuja,
  danes ne bi imeli težav. Komunisti bi se razbežali ravno tako njihovi picajzli.

  • janez cepec

   ejga, če ne bi blo tebe, pa teb podobneh kretenu, bi dones usi lažji žvel. kapiš?

   • Norm Kinley

    Aja? A na moj racun, pizda rdecezvezdniska? Sam prasam, ker me zanima, na racun koga pa danes tezje zivis, parazit levuharski?

    • janez cepec

     pod to isto rdečo zvezdo smo se boril tefitorjalci z JJ na čelu, pa JLA j’ tud mela rdečo zvezdo, sam mi smo zmagal, ti si se verjetn kje skrivu, al s’ pa pjen u kešnmu jarku ležu, tko de ne seri zdej z rdečo zvezdo. z zvezdo j’ pa tko, kot s bivšimi strasnimi kadilci, najbolj ji nasprotujejo tist, k so jo učas malikoval. kapiš, Bunksl?

     • Norm Kinley

      Ti se nisi nikjer boril, bebo laznivi. To prodajej svojim defektnim potomcem, ce jih mas.

     • janez cepec

      ti si pa iz unga plemena, k ga je fotr na mizo zdrku, za ostalo so pa muhe poskrble, a?

   • TOML

    Ej rdeče govedo, nataknem te na kurac.

 • denacifikacija

  Danes bi se lahko počasi vprašali kdo je koga sploh napadel, kdo je začel?
  JNA ni bila agresor, saj vojska ni država, ukaz za premike v Sloveniji je izdal Hrvat in predsednik vlade Markovič, s pomočjo predsednika Mešiča, naša JNA pa je spadala pod Zagrebški vojaški korpus.
  So nas torej napadli Hrvati?
  Glede na zgodovinske podatke, nedvomno, kaj torej posebne gestapo enote zdaj slavijo, mi pa ni jasno, na primorsko naj se raje spokajo, branit našo Istro in Soline.

  • Norm Kinley

   Da ne bos izpadu totalen kretenoidiot-Slovenci smo se branili pred agresorsko rdeco zvezdo. Nr rabis takih litanij pisat, ce je vse jasno.

   • janez cepec

    sej ti povem, kretenu jedan, de j’ JJ tud rdečo zvezdo nosu

    • Norm Kinley

     Ja pa kva pol? Jz sm jo tut nosu, dokler nismo skupi s sosolci ze takrat vse titovke zazgali.

     • janez cepec

      ma usrou si se, ne pa zažgau, pa kdo misleš, de ti bo verjeu, de ste u pomožn šol, kero si ti pacou, sploh do užigalc pršli, kamo li, de bi kej zažgal

     • Norm Kinley

      Zazgal smo diplome, kapce in znacke. Ja, ko smo bli se pionircki, na sreco pa omladinci nismo vec bili, ker to bi blo srle sranje, ce bo nam se pri tistih letih pamet solili.

     • janez cepec

      ma diplome ti od deleč vidu nis, Bebo

 • denacifikacija

  Zakaj so Kučanovi komunisti zapustili zadnji kongres jugosloanske partije, vedoč, da to vodi v nasilno osamosvojitev Slovenije ter ostalih republik? Mogoče je mislil, da bo 2 milijona revežev premagalo 20 milijonov do zob oboroženih balkanskih severnokorejcev, sekiram se zato, ker sem moral stražiti našo občino in bi bil lajko takoj ob glavo, pa popolnoma brez veze,ker se je nek bosanec igral Rambota, z našimi življenji.
  Moja teorija je, da se je Kučan enostavno bal Miloševiča, celo tako zelo, da se mu je od paranoidne šizofrenije zmešalo,bil je pripravljen na jihad, pa če bi pobili celo Slovenijo. Največji vic pa je, da je edino Miloševič branil Slovenijo, zaradi tukaj živečih potomcev srbov in pa seveda, zagotovo ne bi pustil umirati srbskih vojakov, za hrvate, ki so v bistvu začeli pri nas svojo vojno.

 • Ana Job

  No, vsak enkrat en naslov, ki krepi slovensko narodno zavest, ki jo v zadnjem času izpostavlja samo še Andrej Šiško.

 • denacifikacija

  Spopade v Sloveniji je sprovocirala zgolj peščica manijakov, na obeh straneh, zato zgodovina beleži zgolj akšnih 100 spopadov, torej toliko, kot se jih v normalni vojni zgodi do enega poldneva. Na obeh straneh so padli nekdanji Jugoslovani, še ena sama žrtev je bila preveč, ker bi se v vsakem primeru končalo popolnoma isto. Kdor je v tistih časih prvi streljal, je zame dezerter in morilec, celo izdajalec, zagotovo ne heroj, če so pa streljali po svojih sestrah in bratih, saj ni bilo nobenih tujcev.
  Zmagali smo, vendar nam je JNA postavljala pogoje vdaje, ker nismo imeli svoje garnizije, so hrvati prestavili naše orožje na Hrvaško in v bosno, kjer so ga uporabili v spopadih s hrvati, ki so bili po poreklu srbi. V tem ni nič častnega,zagotovo pa postavlja na laž številne trditve naših strokovnjakov in osamosvojiteljev, da smo nekaj zmagali in pregnali sovražnika, ki dejansko sploh ni bežal ampak so nas oropali. Na ukaz slovenskega predsedstva, samo Kučanu in Drnovšku se lahko zahvalimo, da smo v mesecu dni ostali brez vojske, ki smo jo prej gradili in plačevali kar pol stoletja. Edina republika v nekdanji jugoslaviji, ki je storila to nepotrebno neumnost, verjetno zaradi odmevnosti v medijih, zaradi morale.
  JNA se ni umaknila kar zastonj, hrvati so nam postavili visoko ceno, Slovenija je morala sprejeti na sto tisoče hrvatov, ki so bežali iz zahodnega balkana ter usodno spremenili identiteto in karakter Slovenskega naroda. In danes to celo slavijo, mase še vedno nasedajo pravljici o uspehu, čeprav goli in bosi gledajo te patetične proslave, zaradi katerih smo ostali pod komunistično diktaturo, izgubljamo ozemlje Vatikanu in Hrvatom ter nimamo več nobene prihodnosti. Če je bila to zmaga, vas prosim, če lahko spremenite definicijo kaj pomeni zmagati.

  Kot veteran TO, sem za 5 tednov vojne,do danes prejel točno 0 centov, sem pa sam kriv, ker se zadnjega dne nisem udeležil zaključne proslave in sem ostal brez pira in klobase. Bom še enkrat zapisal, za obrambo domovine in osebno žrtev nas ogromno ni dobilo popolnoma nič, še več, z nami današnji okupator ravna enako kot so včasih nacisti z judi, se vam to zdi normalno in časti vredno? Sram vas bodi vseh, če mislite tako kot tisti, ki danes slavijo, ker to je navadna banda, če lahko povem naravnost svojo izkušnjo, ki bi jo morali učiti že v osnovnih šolah.

  • luckyss

   Bluziš brez veze..kje si našel “sto tisoče Hrvatov”…
   Sicer pa ni bilo nobene “osamosvojitvene vojne”…bilo je nekaj nepotrebnih incidentov…to, je vse..
   Zahvala temu, da ni bilo prave vojne gre takratnim pametnim politikom…
   Torej “kurčenje” nekaterih “osamosvojiteljev”, ki so se pretežno skrivali po kleteh, medtem, ko smo pripadniki TO in policisti tvegali svoje glave na terenu….je patetično …

   • janez cepec

    čaki, čaki, tkoko pa ne boš govoru, kva pa naš in vaš general Glanckopf, pa samozvani general Krko, njegov sin, pa tist miličar, pa en pjen teritorjalc, k so čist sami osamosvojil Slovenijo, no ja, bojda jim je Bavčar tud mau pomagu. ko, de tle se pa vahti, ejga, če boš tko govoru, bom Mahniča nate našuntu, boš vidu, kva je “mali pizdek” sposobn nardit, poleg tega, de se bo usrou trikat na en kup

    • luckyss

     Vsi našteti ne sežejo do gležnjev slehernemu pripadniku TO in policistom, ki smo dejansko tvegali življenja…
     Takrat namreč nismo mogli vedeti, da ne bo resne agresije s strani JNA..
     Seveda so po bitki vsi generali..tisti, ki so bili takrat najbolj posrani, si sedaj lastijo največje zasluge..

     • janez cepec

      ah dej no, za use je JJ zaslužn, no vsaj tko on misli

     • luckyss

      Ja, za tisti helikopter, ki je hotel prebegnit ..prav gotovo ;(

     • janez cepec

      te podprem, sm poznou Tonija, fejst dečko, za deset Krkoviču

 • denacifikacija

  Ko jagenjčki obmolknejo…

 • Norm Kinley

  V bistvu je bila teritorialna obramba samo podaljsek Domobrancev, s to razliko, da smo 1991 pac zmagali, ko smo spet branili lasten narod pred tujo rdeco ideologijo in izdajalci lastnr grude pod njo. Obstajajo slike, kako Domobr… Oprostite, teritorijalci izrezujejo rdeco zvezdo iz slovenske zastave, tako kot v svetovni vojni, ko so Domobranci branili Slovence in slovensko zemljo pred rdecimi zavojevalci.

  • janez cepec

   kretenu jedan, domobranci so Slovenijo izdal z prisego Dolfetu, na konc so (ste) popušil, teritorjalci smo pa zmagal. kva ti zdej tle ni jasn?

   • Norm Kinley

    Kva teb idijotu izdajalskemu pod rdeco zvezdo ni jasn?

    • janez cepec

     men je use, teb pa zgleda ni, de ste izdal SL, vojno ste zgubl, popušil ste, basta

     • Norm Kinley

      Ja kako, ce smo ravno 1991 nabutali partizane, torej tujo vojsko pod agresorsko rdeco zvezdo? Kaj ti defektu noce potegnit?

     • luckyss

      Kot prvo, jih nismo “nabutal”, ker neke resne vojaške agresije ni bilo in kot drugo si poglej definicijo “partizanov”…torej lokalne gverile kar je v bistvu TO tudi bila..

 • Norm Kinley

  To =Domobranci. Dejanja obojih enaka – obramba Slovencev pred izdajalci, ki so napadli nas narod z revolucijo pod agresorsko rdeco zvezdo.

  • luckyss

   Teritorialci – partizani…
   Agresor nedavno JNA In takrat Hitler..
   Ne mešat osnov ..idiot..

   • Norm Kinley

    Haha, resnica boli? Takrat in sedaj smo se SLOVENCI BORILI PROTI AGRESORJU-RDECI DRHALI POD RDECO ZVEZDO. torej Domobranci l. 1945 in TO v letu 1991.OBAKRAT PROTI IZDAJALEM IN AGRESORJEM POD RDECO ZVEZDO.

    • janez cepec

     idijot, takrat so se tvoji predniki boril z agresorjem, za kos kruha in strgane gate so se prodal, zdej bi bli pa radi slovenska vojska. malo morgen

     • Norm Kinley

      Haha, resnica boli. Pod rdeco zvezdo so dvakrat napadli naso Slovenijo. Obakrat smo se Slovenci branili pred INTERNACIONALISTI, TUJCI POD RDECO ZVEZDO. fantek, prevec so ti glavo oprali, si produkt izdajalskega izrodka….

     • janez cepec

      brezupn slučaj si

     • luckyss

      Pusti, ga..on je takrat čakal na meji z Avstrijo, ker je v kleteh CD bilo premalo prostora ;))

     • Norm Kinley

      A ti mal sam seb odgovarjas?

     • luckyss

      Tebi malo obujam spomine ;)

     • janez cepec

      ma bel kratko lajtngo, če jo sploh ma

     • Norm Kinley

      Seveda. Tvojih lazi pa ne bom poslusal. Dvakrat nas je napadla rdeca zvezda, prvic smo izgubili, in je bil izveden genocid s strani izdajaldke drhali nad mojim narodom. 1991 smo pa koncno premagali internacionalisticne izdajalske tujce.jbga,se bo treba sprijaznit, kam izrodek spadas….

    • luckyss

     Sam kot “levičar” takrat nisem razmišljal niti trenutek..
     Bilo mi je naravno in logično, da grem branit dom pred agresorjem…pa ni važno, če ima ta na tanku narisano rdečo zvezdo, simbol NATA ali pa vatikansko zastavo..
     Tega potomci belogardistične kolaboracijske drhali pač ne morete razumeti..

     • Norm Kinley

      Ampak vseeno si se boril PROTI AGRESORJU Z RDECO ZVEZDO. kot levicar, si potem izdal samega sebe? So potem tvoji predniki POD RDECO ZVEZDO izdali lasten narod?

     • luckyss

      Saj sem napisal, da boste kolaboranti z okupatorjem to težko razumeli..
      Meni ni važno s kakšnim simbolom se “kiti” agresor…
      Treba je braniti domačo grudo pred tujo vojsko …to je vse..

     • Norm Kinley

      Zakaj pa so potem partizani pomorili toliko nas, Slovencev? treba je braniti domaco grudo pred TUJO VOJSKO…. to je vse, imas prav….

     • luckyss

      Zato, ker ste se pridružili okupatorju, sprejeli njihovo orožje in opremo, ter tako postali del agresorskih sil oziroma del sil OSi..
      Zavezniki so vas tako tretirali in zgodovina tudi..sicer lahko sedaj za lastno rabo pišete svojo zgodovino in jo na lastni Tv gledate v lastni štali…
      Dejstev pa to ne spremeni…Pa lep pozdrav…ne da se mi danes več ukvarjati z idioti..

     • Norm Kinley

      Kaj pod rdeco zvezdo? Ti si kontradiktioren samemu sebi-prvo bi podpiral tujce pod rdeco zvezdo, potem bi pa branil LASTNO GRUDO pred rdeco zvezdo? Dvojna merila? Ne, samo ti si prezabit, da bi logicno razmisljal….

     • luckyss

      Naj ti bo…bom zelooo počasiii pisalll, da boš lahko v miru prebral…
      Levičarstvo, humanizem, altruizem, itd. ne rabi simbola rdeče zvezde ali križa ..
      Gre za naravno usmerjenost k pozitivizmu in enakosti…Kot “levak;) tudi nimam koga volit v tej trenutni štali, ki ji pravite parlament..
      Sedaj pa tablete vzet in spat Kinley, pa ne mi več težit s takšnimi bedastimi forami…Kolk si star ..9 let ?!

     • janez cepec

      star je dost, sam umsko je pa nekje tam, ja

     • pupa

      Zakaj pa niste napadli SZ, ki se je že leta 1939 pajdašila z Hitlerjem. Vse vam je ustrezalo za izvedbo REVOLUCIJE tudi pobivanje lastne slovenske inteligence

     • Štalmajster

      Pred žido-boljševizmom, ki je po Sovjetski zvezi že poklal na milijone Rusov, Ukrajincev, Belorusov…….. še preden je Dolfa začel delati red !!!
      https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI

     • pupa

      Pa zakaj si branil slovensko zemljo pred “našo” jugovojsko. Saj to so bili ja “naši”. Morda tvoji ja moji prav gotovo ne

     • luckyss

      Ja, sem “služil” v JLA….Bili smo “naši”…
      Ko pa ti nekdo pride na dvorišče sranje delat, se pač braniš..logično, mar ne…?!
      Ali pa jim po domobranski navadi nastaviš rit ?!
      Očitno stvar karakterja..

   • garfi

    leviĆarski lažnivec

 • Norm Kinley

  Danes bomo pili na nase Domobrance, ki so to proletarsko agresorsko cefursko zalego koncno pregnali iz Slovenije.

  • janez cepec

   dej se ti počas nazaj u bolnco sprav, večerjo bojo potalal, tabletke doiš, srajco s fajn tadougm rokavom ti bojo oblekl, pa boš čist sam u sobc uhka hitr zaspau. ni mi pa jasn, koko so te sploh vun spustl, al maju u Begnah dan odprteh vrat, al si pa čez ograjo spizdu. ti, ti, norček, ti

 • Norm Kinley

  Zivela teritorjalna obramba, ki ni nic drugega kot nadgradnja Domobrancev- takrat na lokalni ravni, 1991 pa na teritorialni ravni. Jbga, napredek v tehonologiji, cilji enaki – OBRAMBA PRED TUJO RDECO ZVEZDO, TUJCI.

 • Štalmajster

  “26. obletnico odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije” …… zadnjega vojaka ???… oficirji so pa tu ostali ! ;-

 • MEFISTO

  Kako naj bom ponosen,če so pa povsod sami rdečuhi, ki plenijo ostanke in sleparijo butaste Slovence.

  Še na ta portal ne morem biti ponosen, ker ga je uspel okupirati en sam bednick s tsoč imeni, major ciganske JNA, z izkušnjami pri KOS in udbi, jugonostalgik, titoist, komunist, gorenjc, kar je že samo po sebi zavrženo poreklo in kar je še takih nagravžnih prilastkov.

  • Caetano

   Ja to je res, da se vidi da tu govorim obcasno z nekim sodelavcem KOSa, ker se spoznam na obvescevalne zadeve. Verjetno pa taki mlade in neizkusene hitro zavedejo…

   • janez cepec

    ma ti se na obveščevalno spoznaš, ko Marica na kriv kurac, Bebo

 • Norm Kinley

  Hvala Domobranci, da ste te parazitske cefurje pod rdeco zvezdo l. 1991 koncno sterali izSlovenije.

  • Caetano

   Norm K. recem tako TO je bila slovenska narodna in protikomunisticna vojska. Ubranila je odlocitev naroda za samostojnost pred agresivnimi tujci, ki so jih vodili militantni jugokomunisti pod rdeco zvezdo. Verjamem, da je s tem bil uresnicen tudi sen vseh antikomunistov iz druge svetovne vojne.

   • Norm Kinley

    Ok. Kaj pa je bila potem v kontekstu 2 sv. Vojne domoljubna enota, ki se je imenovala (bodi pozoren na ime) DOMOBRANCI. torej dom-branci, torej braniti dom. Pred kom? PRED TUJCI, KI SO NOSILI RDECO ZVEZDO IN V IMENU LE TE MORILI LASZEN NAROD. vse lepo in prav, samo svojo glavo rabis sedaj uporabit, pa bos prisel do resnice. Saj je vse jasno, a ni?se bo treba pac sprijazniti, da so bili dedki, cetudi SLOVENCI, ki so izdali ladtno narod pod rdeco zvezdo, ENI IN EDINI IZDAJALCI NASEGA NARODA.

    • Caetano

     Nekaj zagotovo vem. Tisti, ki so jih komunisti tako dolgo razglasali za “izdajalce naroda” so bili ob osamosvojitvi izredno aktivni v obrambi pravih interesov slov naroda.

    • luckyss

     Kako naivno…po imenu sklepati o politični stranki…
     Mi smo nekoč v vasi imeli dečvo, ki smo jo klicali “nedolžna Mici”….pa je bila največja kurba daleč naokrog ;)))
     Ti pa tvoji domo – branci ;))

     • Norm Kinley

      Seveda. Laz je nesmrtna dusa komunizma. Slovenci pa nismo laznivci.

     • luckyss

      Le še cigani lažejo za odtenek bolj ….
      Če je človek nenačelen, preračunljiv, podkupljiv (vrline kolaborantov)…potem tudi laže..

     • Norm Kinley

      Aha, zato je bilo treba resnico zabetonirat knede? Dej spizdi, nosilec izdajalske laznive ideologije, morilcev Slovencev v imenu revolucije.smrduh,menjas imena, in ti izhajas iz teh vrednot, vrednot tvojih izdajalskih smrdljivih dedkov, in ti naj bi bil moralna avtoriteta? Kako pa si to postal, mogoce s tem, da si pridne postene delavne Slovence v jame metal? Super moralna avtoriteta…. DNO DNA, SPIZDI S SVOJIMI SMTDLJIVIMI IZROJENIMI RDECIMI IZDAJALSKIMI PREDNIKI VRED. SMRDUH ABMORALNI PREVARANTSKI, KOT SO TE DEDKI NAUCILI, KNEDE, PIZDE IZDAJALSKE V CELI RODBINI?

     • luckyss

      Daj no…vzem tabletko al pa dva deci šnopsa, pa pol prid nazaj…
      Ker tole ni za nikamor ;)

     • Norm Kinley

      Nimam kaj. Ti zagovarjas rdeco zvezdo, kot ti pase. Enkrat jih imas za osvoboditelje, drugic za izdajalce. Lej, ljudje z dvojnimi merili se mi pac gnusijo. Nimas osnov razciscenih, kot da ne ves, da so partizani pobili samo do zacetka vaskih straz nad 4000 Slovencev, t. I kulakov, privatnikov, solanih ljudi, preden sploh kaksna obramba Slovencev postane realna. Kje so sele Domobranci….. Zato je brez veze, saj zagovarjas najvecji zlocin, zlocin tujetodne rdece izdajalske zvezde, ki nas je v imenu PROTINARODNE revolucije zacela ubijat…. Ko bos imel razciscene stvari, in nehal zagovarjat najvecje eksekutorje LASTNEGA NARODA, pa lahko debatirava. Dokler pa to sodrgo zagovarjad, pac ne.

     • luckyss

      Nikjer nisem napisal, da komunisti niso pobijali Slovencev…belčki so jih tudi…
      Partizani so se borili proti okupatorju, belogardisti pa skupaj z njimi…temu se reče izdajstvo lastnega naroda in kazen za to je le ena…
      Konec debate….pa če jamrate še sto let, dejstva ostajajo..

     • Norm Kinley

      Lej, cist simpl. Kaj zlocinec stori, da zakrije svoj zlocin, vemo vsi, saj se danes zivimo v popolni lazi, in castimo tiste, ki so nas napadli, in ne osvobajali. Belcki, kot jih ti imenujes, so pobijali internaciobalistr, torej izdajalce. Ve si Slovenrc pod rdeco zvezdo, NISI SLOVENEC. si IZDAJALEC, in dolznost domoljuba je, da zasciti svoj rod pred IZDAJALCEM. To je logicno in pravilno, zato seenkrat-rdecezvezdnik je internacionalist, IZDAJALEC. NI SLOVENEC. Ti prevec opletas in nisi dosleden, nalas zamolcis tista tako pomembna dejstva, zakaj smo se morali Slovenci braniti pred morilci in izdajalci lastnega naroda. Da pa to tvojo pismevuh doslednost nihce ne more jemati resno, je pa cist simpm dejstvo, in sicer, kaj je vzrok, da nastanejo Domobranci?

     • luckyss

      Mlahava hrbtenica in posledično nastavljanje riti Hitlerju ?!

     • Norm Kinley

      No, si vse povedal….. Vidis, tako se dela s takimi…. ZAKAJ NASTANEJO DOMOBRANCI? pravilno sem te oznacil, kam spadas…. Sedaj pa zgini dihur laznjivi, ne obracaj se vec na moje prispevke, nisi vreden,da se s tabo ukvarjam…

   • luckyss

    TO pomeni teritorialna obramba, torej enote oborožene z lahkim pehotnim orožjem in namenjene gverilskemu (partizanskemu) načinu bojevanja..Prednost TO je bila poznavanje lokalnega prebivalstva in terena…
    Preberi si osnove o tem in ne bluzi o politiki..Edina zvezda, ki je nevarna je tista, ki ti jo vrže ninđa ;))
    Spat se spravte banda politična, hujskaška…sam gobec vas je ..
    Ko “zagusti”, pa lezete okupatorju v rit..

    • pupa

     Včasih je okupator boljši od lastnega brata. Veliko več Slovencev so pobili rdeči revolucionarji med vojno in po vojni kot vsi okupatorji Slovenije v času 1941/45.

     • luckyss

      Spet to vaše blebetanje ” na pamet”…
      Saj imamo podatke iz nemških in zavezniških virov..

      Na seznamu vseh smrtnih žrtev med prebivalstvom Slovenije med drugo svetovno vojno in neposredno po njej, ki je delo Inštituta za novejšo zgodovino, je do zdaj vpisanih 99.706 imen žrtev. Največ smrti so med drugo svetovno vojno nad Slovenci zakrivili nemški okupatorji, vpisanih je več kot 31.000 njihovih žrtev, skupaj s povojnimi poboji pa je komunistična stran povzročila približno 24.000 žrtev. Po statusu pa je bilo največ žrtev med partizanskimi borci, skupno okrog 30.000, prav toliko pa tudi med civilnim prebivalstvom.
      Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev. Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev.
      Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt.

      Kar pa se okupatorjev tiče pa je po nemških arhivih stvar sledeča
      “Doslej znane izgube okupatorja
      so okrog 1500 Italijanov in okrog
      6300 Nemcev, le-teh je bilo veliko ubitih
      po vojni oz. v zaključnih bojih s sovjeti in
      jugoslovansko armado. Torej na enega
      okupatorja izgubi življenje več kot deset
      Slovencev.”

 • Norm Kinley

  Zivelo novodobno domobransko gibanje, ziveli teritorijalci!

  • garfi

   leviĆar ?

 • MEFISTO

  Kako naj bom ponosen na domovino in na ta portal, ker je diverzant, saj veste kdo, napisal precej več kot polovico vseh komentarjev, NOVA pa objavila.

  In v nobenem njegovem komentarju ne boste našli niti zrna soli.

  • janez cepec

   to j’ sol na tvoje rane, Bunksl

  • Norm Kinley

   Cepec, krtaca20, lukcyys……

   • luckyss

    Zaradi mene so lahko vsi drugi nicki last ene same osebe…mi je povsem vseeno..
    Sam pa uporabljam le ta edini nick, tudi na MMC in 24 ur..
    Res ne vem zakaj bi jih rabil več, če mi niti na tega ne znate pametno odgovoriti, ko vas postavim pred dejstva..
    Ovce zmedene ;))

 • Jožef

  Vsem, ki trdite, da veste, vsem ki trdite, da je to prav ono pa narobe i.t.d. predlagam, da si na youtoobu pogledate govor ob razglasitvi volinih rezultatov kandita Šiškota. Takoj se boste prepoznali in ugledali svoj obrau v ogledalu. Še več, izvedeli boste, kaj je potrebno storiti oziroma kaj vas čaka v prihodnosti. Morda se bo njegona vizija udejanjila.

 • Norm Kinley

  Logicni zakljucek je, da je bila TO pac modernizirana Domobranska SLOVENSKA DOMOLJUBNA vojska, ki se je internacionalistom(torej protinarodni, IZDAJALSKI element) pod rdeco TUJO zvezdo uspesno uprla, ko so nas tako kot med drugo sv. Vojno, branili pred tujo, IZDAJALSKO rdeco zvezdo. To je vse, kar je treba vedet. Logika in lastno misljenje, nr da vam potomci klavcev in izdajalcev lastnega narida, da bi svoje izdajstvo zascitili, se vedno lazejo.

 • samotoje

  Pri nas smo tudi danes, tako kot leta 1991, izobesili našo, slovensko zastavo.

  • pupa

   Čestitam !!!!!!!!!!!!! Nekateri komentatorji so v objokovanje razpadle Juge obesili tisto z rdečo zvezdo.

 • denacifikacija

  Čakajte malo, zmagali smo v vojni, od katere nismo imeli niti najmanjše koristi in za katero ne vedo ne Srbi, ne Hrvati, bosanci ali kdorkoli, čeprav je zgodovina zmago zabeležila?

  Meni tu nekaj smrdi ali pa ne razumem definicij zmage in poraza…

  • denacifikacija

   Premagali smo komunizem, potem smo nastavili pa predsednika komunistov za predsednika nove države in zadnjega predsednika SFRJ za predsednika vlade?

   • stajerc5

    Prenehaj z tistim smo, smo, smo! Lahko uporabis samo ste ali so!
    No ja, doma se lahko deres “jesmo”…

    • denacifikacija

     Oprosti, ampak jaz nisem rojen pod neko bukvo ampak doma, v domu mojih staršev, nikoli nisem bil nič drugega kot Slovenec, isto kot upam tudi ti.
     Lahko pa ti napišem tudi angleško, ker vidim, da si metropolit.

     • stajerc5

      Da sem te tako ocenil, je verjetno kriv nekaksen drug vpliv. Saj ves, pes in gospodar sta si vedno bolj podobna…

     • denacifikacija

      Jaz te razumem, to niso enostavne stvari za razmisliti, um je voljan, a kaj, ko se možgani upirajo… BRAINFIGHT!

  • denacifikacija

   Osamosvojili smo se, obranili dom, zdaj pa nimamo več ničesar in ne moremo več niti domov?

   • stajerc5

    Kdo ti je pa kriv, da si cefur in si ne upas domov, na kraj zlocinov!?

    • denacifikacija

     Haha… boš sam povedal, cigani se znajdete.

   • Sašo

    Veš kje imaš ti tvoj dom ( Jugoslavijo ) ? V piz.di mili materini :)

    • denacifikacija

     Meni se čedalje bolj zdi, da si se ti rodil pod smreko,ker drugje se v Jugoslaviji nisi mogel, sicer bi imel tudi ti dom, kjer si se rodil.

  • denacifikacija

   Perj naj bi šel ves denar v Beograd, ampak smo dobro zaslužili, zdaj ne gre denar nikamor, nimamo ga, pa smo samo čedalje več dolžni?

   • Sašo

    Prej ej šel denar v Beograd, pa na Kosovo, pa v Bosno itd.ste vi dobro služili ja, za stoenke in yugece..mislim da nam globalno gledano danes ne gre preveč slabo, samo poglej vozni park in cene nepremičnin.Pa trikrat na leto na Hrvaško morje itd…

    • denacifikacija

     Nisem imel prej za yugeca, niti ne morem zdaj na hrvaško morje, ja kje pa ti živiš…

   • Soave

    Ooooooooo, eni ga imajo !

  • Soave

   Eh, kaj se čudiš ?? Saj so celo pri nas prav kmalu začeli šikanirati osamosvojitelje in si prilaščati zasluge. Zato so se takrat začele tudi dvojne proslave. Levi svojo, desni svojo. Nismo pozabili, ne !!

 • denacifikacija

  Ne razumem, tako preprosta in elementarna vprašanja, celo praznik je, na vsaki proslavi govorijo o tem, pa ne zna nihče jasno povedati kaj se z nami dogaja.

  • stajerc5

   Ce imas vsaj Osnovno, poizkusi se tole spodaj prebrati, hehe, in prevesti, seveda!
   .
   Slovenia’s largest state-owned bank, Nova Ljubljanska Banka (NLB), allegedly laundered around $11.8 billion from Iran from 2008-2010, violating an international embargo and the Terrorist Financing Act, Euractive reported Oct. 2. Iranian and British citizen Iraj Farrokhzadeh, on Interpol’s most wanted list since 2006, opened accounts with NLB beginning in December 2008 under Farrokh Ltd. after Swiss authorities closed his accounts at the United Bank of Switzerland. Farrokhzadeh likely transferred money for Iran’s Export Development Bank, a bank blacklisted by the European Council for weapons proliferation and for connections to front companies run by Iran’s Defense Ministry.
   .
   Malo ti bom pomagal; Bilion je Miliarda, ampak 11.8 pa ostane. Vse jasno?

   • denacifikacija

    Seveda, začelo se je pa že v SFRJ, ko so isti ljudje upravljali s financami in pred osamosvojitvijo deponirali denar v tujino, namenjen za posodabljanje gospodarstva ter lajšanje socialnih stisk.
    Od nekdaj živijo od provizij in dividend,prva klasa državljanov nič ne dela, pa odlično zasluži, saj ni več partije, da bi bdela nad vsem, se nimaš več komu pritožiti, zdaj poznamo samo še neskončne postopke in zavijanje v polno luno.

    • stajerc5

     Letnice, letnice te zelo utrujajo, vsaj tako opazam, ze pri vec komentarjih.

     • denacifikacija

      Sploh ne, jaz sem delal še v času SDK in poznam birokracijo, govorim iz izkušenj, seveda se vsi v kraju spomnimo lastne preteklosti, sošolcev, sosedov in prijateljev, mene pač ne morejo flancati z nekimi občinskimi pamfleti in lažnimi novicami. Zgodovina Slovenije je tudi moja zgodovina,zanimivo je, da je v medijih in na socialnih omrežjih komaj kje zasledim.

     • stajerc5

      Kaj in koliko se je tedaj kradlo je zgodovina. Pozornost sem ti hotel obrniti samo na zgornji clanek, ker je tudi mene skoraj kap!

     • denacifikacija

      Meni se zdi, da smo že vsi lobotomizirani, saj nihče ne razmišlja več ničesar pametnega, samo še goltamo in budni sanjarimo…

     • stajerc5

      Poglej, to sem ze spodaj napisal;
      Stokrat prekleti cefurji in slovenski izdajalci, ki so nas v parih letih razbili na prafaktorje!
      Tako neumnega naroda ni niti v Severni Koreji…. Tam jih je vsaj strah, pri nas jih pa “boli k…c” za vse, popolnoma za vse!!!

 • garfi

  Grims-SDS:
  levićarji in jugokomunajzli so se do zadnjega skrivno pogajali z zločinsko jna
  in če bi v vojni zmagali bi pravi osamosvojitelji končali v zaporih in jamah
  sedaj pa je dr naravnega prava-murgelski tiĆ brglez slavnostni govorec
  in povsod sedijo v prvih vrstah
  jasno, da so lahko odnesli nekaznovano 100 milijard
  veleizdajalec KurĆan in drugi pa imajo 5000 € pokojnine
  pravi osamosvojitelji v krivosodnih postopkih, zaporih ali umrli od preganjanja

 • garfi

  pravkar so zopet oskrunili obeležja po vojni zverinsko pobitih domoljubov

  • Sašo

   To so bili tisti ta strpni, bi rekel ..ki spoštujejo vse ljudi Sveta in niso nestrpni .

 • Olga_10

  Hvala osamosvojiteljem! Srečno Slovenija!

  • denacifikacija

   Na 2 deci. Pa srečno vožnjo!

   • Olga_10

    Nikoli ne kršim cestno prometnih predpisov in ne pijem pred vožnjo!

 • garfi

  levičarji hočejo in ustvarjajo revne
  potem jim lažejo in ponujajo rešitev za volilne glasove
  v bistvu so tako revni v glavah, da ničesar ne vidijo kaj šele, da bi karkoli razumeli
  pravkar odpuščajo-lustrirajo tudi kulturnika Damjanoviča
  leviĆarji s takšno enakostjo še vedno odstranjujejo razredne sovražnike

  • Soave

   Saj so res neverjetni. Oni bivši direktor Lj. Opere, pa hodi iz stranke v stranko. Sedaj ,ko je član SMC, je že predsednik državnega Sveta.
   Tako se dela. . .

   • garfi

    kam to pelje nihče ne ve

 • RATATA

  Vas pala De Slovenija se ni izoblikovala v nekaj normalnega.

 • Sašo

  Takra tretja najbolj smešna in zastarela armija v Evropi je pobrala šila in kopita, sramota, še dobro da ni Malta napadla takrat Jugoslavije ker bi nas zasedli :) .

 • Adolf Hitler

  kaj nam to pomaga ko pa so pustili še gnoišnico za sabo ki jo imaste pri parlamentu fuj smrad!