fbpx

Branko Grims: Za levičarje je resnica najhujši sovražni govor, te absolutno ne prenesejo

Branko Grims (Foto: Nova24TV)

Poslanec SDS mag. Branko Grims je v Temi dneva na Nova24TV opozoril, da je prvi korak dogovor, kaj je sovražni govor, brez tega bi bilo finančno kaznovanje poslancev problematično, celo neizvedljivo. “Za levičarje je resnica najhujši sovražni govor, oni ponorijo, ko zaslišijo resnico.  Začnejo se norčevati, zasramovati, počnejo vse tisto, kar potem pripisujejo drugim. Levičar ko sliši resnico, se zgrozi, ker ko se sooči z argumenti, mu jih zmanjka. Takrat začnejo vpiti nacist, fašist, sovražni govor in ne vem, kaj še vse,” je opisal dogajanje, tudi v Državnem zboru RS.

Poslanci stranke NSi, SDS, SMC, SNS in narodne skupnosti zahtevajo nujno sejo DZ za notranje zadeve in pravosodje glede stopnjevanja sovražnosti. Predsednik stranke NSi je že glede medijskega pogroma nad ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem zaradi dodelitve evropskih sredstev Zavodu Iskreni trdil, da se v Sloveniji preganja kristjane. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat pa je dejal, da noče biti politično razsodišče, a je njihova naloga, da budno spremljajo dogajanje v družbi in da se na sovražne pojave pravočasno odzovejo. Želi si, da bi iz besedišča parlamentarcev izginile besede kot so fašisti, kriminalci na oblasti, golazen in podobno. Opozoril je tudi na izkazovanje sovraštva v javnosti z nacističnim kljukastim križem, kar se je začelo že na protivladnih protestih. Poslanka Alenka Jeraj pa je opozorila, da  v SDS že vrsto let prejemajo grožnje in žalitve, zlasti predsednik Janez Janša. Sovražni govor se je po besedah SDS začel z naslovnicami Mladine, ki jih nikoli niso obsodili niti ustvarjalci javnega mnenja niti organi pregone. V stranki SD in Levica pa menijo, da gre pri zahtevi za nujno sejo za preusmerjanje pozornosti od dejanskih težav, kritični pa so bili tudi v stranki LMŠ.

Primerjava demokratično izvoljene vlade znotraj sistema slovenske ustavne demokracije z enim od najbolj zavržnih totalitarnih sistemov, ki je povzročil smrt več milijonov nedolžnih žrtev, je povsem nedopustna in evidentno zlonamerna.  Namenjena je spodbujanju sovražnosti proti političnim tekmecem na način, da se jim pripiše lastnosti nacističnega sistema ter se jih tako povsem diskreditira,” je povedal Horvat, Jerajeva pa je pritrdila, da če teh stvari ne zaustaviš, so vedno hujše. “Očitno smo postavili tak standard, da se sme politiku risati Hitlerjeve brke, da se ga sme oblačiti v nacistično uniformo in podobno,” je dejala. Marko Koprivc iz stranke SD pa je bil mnenja, da bi neka kultura dialoga v Državnem zboru morala obstajati, vendar pa se te kulture dialoga predsvem ne drži radikalna desnica. “Samo poglejmo si tvitanje določenih poslancev in visokih predstavnikov države, od predsenika vlade naprej, do vseh ostalih. Tudi zgodovinsko gledano, ne samo danes. Je pa res da na drugi strani določat te zadeve z nekimi represivnimi ukrepi, jaz moram priznat da nisem najbolj naklonjen temu,” je  pojasnil.

Poslanec SDS mag. Branko Grims je kot gost oddaje Tema dneva pojasnil, da je dejstvo, da so kristjani edina skupina, ki je sistematično in načrtno preganjana in zasramovana, ne le pri nas ampak tudi drugod po svetu. “Živimo pa v nenavadni državi, kjer če zahtevaš spoštovanje pravnega reda, je to sovražni govor, če pa vpiješ smrt predsediku vlade, je pa to demokratično izražanje mnenja, ki ga potem tožilstvo oprosti. To je nesprejemljivo,” je poudaril. Oblike tega, da se nekoga zasramuje na osnovi njegovega krščanstva so različne. Grims je še enkrat opozoril, da to ni problem samo v Sloveniji. Preko kulturnega marksizma se skuša uničiti celotna zahodna civilizacija, ketere temelj je prav krščanstvo. In če odstraniš krščanstvo, uničiš civilizacijo kot tako. “In to levičarji sistematično delajo, so pa v zadnjem času v Sloveniji pri tem izjemno agresivni, razvoj stvari v ZDA pa jim bo dal še dodaten polet,” je dejal in dodal, da smo nasilno rohnenje levičarjev videli tudi že na ljubljanskih ulicah. Policija je ustrezno posredovala, je še pohvalil.

Svoboda govora ne pomeni, da se lahko vsepovprek žali
Grims zagovarja, da mora biti svoboda govora popolna. Ne sme biti tabu tem, vsakdo mora imeti pravico povedat svoje mnenje in ga tudi javno izraziti – za to mora biti na razpolago odprt prostor. To pa seveda ne pomeni, da lahko vsepovprek drug drugega žalijo, da se načrtno in sistematično lažejo, zasramujejo, to je nekaj drugega. Ampak to ureja že kazenska zakonodaja. “Kar počne poslanec Levice Miha Kordiš, spada že pod udar Kazenskega zakonika, vprašanje je samo, če ljudje to hočejo videti ali ne. Gre za kaznivo dejanje, žaljive obdolžitve, razžalitve, laganja in še kaj drugega. Vse te elemente bi se našlo v njegovi retoriki,” je opozoril.

Glede migrantov, pa je Grims povedal da se od leta 2015 zavzema, da se dosledno spoštuje pravni red, da mora pravo veljati za vse, za vse na enak način in da je treba treba zaščititi slovenske meje. Vsak državljan ima pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico. “Če je to sovražni govor, lepo vas prosim. Zavzemanje za spoštovanje prava, to bi moral biti temelj vsega, osnovni izhodišče za delo kogarkoli, ne glede na politično orientacijo.

Več si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Sara Bertoncelj