fbpx

Bratuškova nima problemov z objavo magnetogramov seje vlade

Foto: STA

Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je izjavila, da z objavo magnetograma seje vlade, na kateri so bile obravnavane kandidature za položaj evropskega komisarja, nima problemov. Upravno sodišče je sporočilo, da mora vlada magnetogram seje posredovati prosilcem, kot je predhodno sklenila informacijska pooblaščenka. 

Bratuškova sicer meni, da sej vlade ni dobro objavljati, da pa naj se objavi celotna seja in ne samo njeni izseki. Po poslankinih besedah bo zanimivo slišati, kdo jo je dejansko predlagal za kandidatko za evropsko komisarko.

Samokandidatura Alenke Bratušek
Bratuškova je z umestitvijo same sebe na listo kandidatov za evropskega komisarja požela široko neodobravanje, KPK pa je odkrila, da je šlo pri imenovanju za očitno nasprotje interesov. Kljub temu ni nihče od prisotnih na sporni seji glasoval proti kandidatom na listi. Bratuškova zaslišanja v Bruslju, ki ga morajo prestati vsi kandidati za komisarje, ni prestala. Nekdanja premierka je v petek na novinarski konferenci pojasnila, da ji je bila povzročena nepopravljiva osebna in politična škoda.

Ž. K., STA