fbpx

Brezplačen javni prevoz za več kot 600 tisoč upokojencev in invalidov po zaslugi Slovenske demokratske stranke

Upokojenci in invalidi bodo predvsem po zaslugi Slovenske demokratske stranke lahko imeli brezplačni javni prevoz. (twitter)

Upokojenci in invalidi bodo predvsem po zaslugi Slovenske demokratske stranke lahko imeli brezplačni javni prevoz. (twitter)

Slovenska demokratska stranka je predlagala, da bi bil za vse upokojence javni prevoz popolnoma brezplačen. Kasneje pa je vladajoča koalicija vložila amandmaje z identičnim identično besedilo ter ga sprejela. “Veseli me, da je spoznanje, da je potrebno javni potniški promet nadgraditi, prevladalo tudi pri koaliciji. Prvi korak, to je bistveno cenejša karta za dijake in študente, ki je pocenila družinske proračune do 3.000 evrov letno, je bila sprejeta 2012 v času naše vlade,” je sporočil poslanec Slovenske demokratske stranke Zvone Černač.

“V SDS smo predlagali brezplačni javni potniški prevoz za upokojence in invalide, kasneje pa je koalicija vložila amandmaje s popolnoma enako vsebino, povzemanje naših predlogov pa celo priznala v obrazložitvah. To nas v bistvu kar veseli,” je sporočil poslanec Slovenske demokratske stranke Boris Dobnikar ob sprejetju zakona, po katerem bodo v prihodnjem letu upokojenci in invalidi uporabljali javni prevoz popolnoma brezplačno. Predlagateljica zakona je bila Slovenska demokratska stranka, čeprav ji je vladajoča koalicija idejo ukradla ter jo predstavlja kot svoj lasten uspeh.

Kljub večnim očitkom levičarske nomenklature, da Slovenska demokratska stranka skrbi samo za interese kapitala, to njihovo trditev postavlja na laž. Že v času druge Janševe vlade so poskrbeli, da se je subvencioniral javni prevoz za dijake in študente.

“Veseli me, da je spoznanje, da je potrebno javni potniški promet nadgraditi, prevladalo tudi pri koaliciji. Prvi korak, to je bistveno cenejša karta za dijake in študente, ki je pocenila družinske proračune do 3.000 evrov letno, je bila sprejeta 2012 v času naše vlade,” je odgovoril poslanec Slovenske demokratske stranke Zvone Černač. Slovenska demokratska stranka pa je izpolnila še eno obljubo glede brezplačnega javnega prevoza za vse upokojence in invalide.

Alenka Bratušek si je prilastila zasluge dela Slovenske demokratske stranke
Celotno zgodbo pa si je prisvojila vladajoča garnitura. Zasluge za uspešno sprejeti zakon si je prilastila nova borka za upokojence, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, ki je ponosno razlagala, da bo zdaj omogočila lažji transport za starejše in invalide. Ne glede na to, da je vladajoča koalicija ugrabila predlog Slovenski demokratski stranki, bo marsikateremu upokojencu in invalidu lažje pri težavah s transportom.

Luka Perš