fbpx

Brglez, Fajonova, Šarec takoj obsodili razbita vrata LGBT-kluba, vse tiho pa je, ko se kristjanom že drugič grozi s smrtjo!

Foto: Twitter_Demokracija

Ko so mimoidoči na pobeljenem zidu pobreške cerkve v Mariboru videli, da se je po mesecu dni, v imenu tako imenovane svobode govora, pojavil napis “Smrt klerofašistom!”, so bili upravičeno v šoku. Če je kdo pričakoval, da se bodo vladajoči zaradi skrunjenja cerkve oglasili in grožnjo s smrtjo najostreje obsodili, se je uštel. Namreč, vse tiho je bilo.  

Glede na to, da se Marjan Šarec, Milan Brglez in Tanja Fajon redno oglašajo, ko gre za aktualne dogodke, in se razglašajo za pravičneže, bi človek pričakoval, da bodo grožnjo s smrtjo obsodili. Vsi trije so se raje zavili v molk, s čimer želijo izpasti, kot da so skrunjenje preprosto spregledali. Izgleda, kot da “zagovarjanje” kristjanov ni moderno, medtem ko se, kadar se zgodi na napad na istospolne, vsi aktivirajo in zbirajo politične točke.

V primeru Tiffany so se nemudoma angažirali
Povsem drugačna pesem je bila v primeru LGBT Kluba Tiffany. Potem ko je klub preko Facebooka sporočil, da se je po zaprtju zgodil napad, v katerem je skupina nasilnežev razbila vhodna vrata, razbijanje naj bi potekalo tudi po hodniku, slišati pa naj bi bilo tudi zmerjanje, so se mainstream mediji nemudoma odzvali in ostro obsodili dejanje. Oglasili so se tudi Šarec, Brglez in Fajonova.

“Napad na Klub Tiffany v Ljubljani je strahopetno, bedno dejanje. Žal tovrstno nasilje ni osamljen primer v naši družbi. Prepričan sem, da bodo pristojni organi opravili svoje delo in izsledili storilce.” Te besede je na Twitterju zapisal predsednik vlade Marjan Šarec po napadu na zgradbo, kjer domujeta dva LGBT-kluba. Brglez je kritično zapisal, da obsoja napad na skupnost LGBT v Ljubljani. “V Sloveniji in EU ne sme biti prostora za nestrpnost.” Fajonova pa je poleg Brglezovega tvita pripisala, da deli ostro obsodbo. “Žalosti me, da se kaj takega zgodi. Še toliko bolj, ker je to v Sloveniji. Sem proti vsakršni nestrpnosti, ksenofobiji, spodbujanju sovraštva!”

Ustava RS je več kot jasna
Glede na to, da tisti, ki se razglašajo za glasnike pravičnosti, molčijo v primeru skrunitve cerkve, človek to upravičeno razume, kot da kristjane obravnavajo kot drugorazredne, in to čeprav 14. člen Ustave Republike Slovenije zagotavlja enakost pred zakonom ne glede na narodnost, raso, spol, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Ker pa je v skladu s 63. členom ustave protiustavno vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti, bi bilo prav, da se vladajoči oglasijo!

Nihče na tem mestu ne pravi, da ni prav, da se je trojica oglasila v primeru napada na klub LGBT, bilo pa bi prav, da bi obsodili vsakršno obliko nestrpnosti in grožnjo s smrtjo! Vsi smo namreč pred zakonom enaki, s tem pa, ko se pretvarjajo, da grožnja s smrtjo kristjanom ni nič takega, dajejo sporočilo, da so kristjani drugorazredni državljani. Obsojanje dejanj za selektivno izbrane skupine, ki predstavljajo potencialne volivce, je hinavsko!

Nina Žoher