Ko skrunijo križe, kapelice in ko spodbujajo k sovraštvu do kristjanov, mediji molčijo, ko pa gre za popis komunističnih spomenikov, režim pobesni!?

Foto: Twitter

Ko so včeraj neznanci popisali (ne gre za vandalizem, saj gre za protinarodne simbole, ki delijo) šest komunističnih spomenikov z barvo v spreju na Trgu republike, okoli predsedniške palače in v Rožni dolini, je bila to prva novica na naslovnicah in v informativnih oddajah večine medijev. Vsi so tekmovali, kdo bo dejanje bolj obsodil. Ko pa so v preteklosti vandalizirali križ v Strunjanu, spomenik žrtvam komunistične revolucije in katero od cerkva, je bila zgodba povsem drugačna. Očitno je, da je za večinsko leve medije skrunitev krščanskih simbolov nekaj povsem obrobnega, sploh, ko krivec glede skrunitve zatrdi, da je vse skupaj le del umetniškega projekta Sveti križ. Nič drugače pa mediji niso reagirali z obsodbami, ko se je na eni izmed trgovin v Ljubljani pojavil napis: “Kristjani – klali smo vas 1945 – klali vas bomo 2013“.

Mediji, ki so se na široko razpisali o skrunitvi komunističnih spomenikov, so v članke vključili tudi ogorčene odzive na vandalizem s strani levega političnega pola, kako gre pri skrunitvi za sovražno dejanje, napad na zgodovino naroda in tako naprej. Ob tem pa se poraja vprašanje, če je skrunitev vendarle predstavljala obliko provokacije, ki jo je potreboval levi politični pol, namreč, na plano je prišla informacija, da je služba za odnose z javnostmi Socialnih demokratov tista, ki je v medije prva poslala omenjene slike, in to pred novinarji in policijo.

Primer skrunitve križa v Strunjana s strani kiparja Deana Verzela in fotografa Gorana Bertoka je eden izmed najbolj bizarnih. Dvojica je namreč po zažigu križa teden dni po veliki noči leta 2002 zatrdila, da je želela v umetniške namene posneti fotografije. Mladina se je tedaj razpisala o tem v smislu, kako sta bila umetnika skorajda križana, medtem ko jima v galerijah v Italiji na široko odpirajo vrata. Kako je mogoče na takšen način pisati v primeru skrunitve krščanskega simbola, je jasno le novinarjem Mladine. Ne gre pa le za simbolen pomen ob zažigu krščanskega simbola, saj je nastala materialna škoda v višini približno 300 tisoč tedanjih slovenskih tolarjev. Čeprav križ ni uvrščen med spomenike kulturne dediščine, se nahaja v Krajinskem parku Strunjan, ki skriva mnoge zaklade naravne in kulturne dediščine.

Foto: Twitter

Obžalovanja “umetnika” nista kazala
Očitno pa umetnikoma niti po dejanju ni bilo mar ne za škodo, ki sta jo povzročila z zažigom krščanskega simbola. Fotograf Bertok je v svojem odzivu dejal, da sam s križem nima nič in da tudi krščen ni bil. Vprašal se je, kaj ima križ z njim, ker mora cerkveno zvonjenje poslušati vsak dan glede na to, da je naša država prepredena s cerkvami. Zatrdil je, da čeprav vera predstavlja stvar intime, cerkev z zvonjenjem naokrog sporoča svoja religiozna dejanja. Verzel je povedal, da sta se skupaj z Bertokom šest mesecev pripravljala na “projekt” in v te namene opravila več eksperimentov. Sam pač zagovarja prepričanje, da tudi če bi kdo križ vrgel v prepad, bi ga pri tem podrl, če cilj tega predstavlja umetnost. Če se že mainstream mediji in tedanji predsednik države Milan Kučan niso odzvali kritično, pa sta zažig križa obsodil župnik Franci Kovše in Slovenska škofovska konferenca, ki je v sporočilu za javnost zapisala, da se z zažigom izraža nestrpnost do verujočih.

Huligani so z islamističnimi gesli oskrunili cerkev sv. Ane nad Podpečjo leta 2016. (Foto: J. Miklič)

Čeprav je umetniški duet Verzel – Bertok vztrajal, da njun cilj ni bila provokacija, ampak razstava kakovostnih izdelkov z estetsko vrednostjo, je dejstvo, da je naravnost nesprejemljivo, kako so večinsko levi mediji in levi politični mediji nekritični, ko nekdo zatrdi, da je do skrunitve prišlo zaradi umetniških namenov. Ko se je 1. februarja 2013 pojavil grafit na enem izmed trgovinskih poslopij v Ljubljani z napisom “Kristjani – klali smo vas 1945 – klali vas bomo 2013“, so mediji po večini molčali, in to kljub temu, da takšne vrste grafit predstavlja še enega izmed primerov javnega spodbujanja in razpihovanja verskega sovraštva in nestrpnosti proti kristjanom. Gre za grobo kršitev 63. člena Ustave Republike Slovenije, ki je sankcionirana na podlagi 297. člena kazenskega zakonika. S takšnimi dejanji se namreč izraža neposredno grožnjo tistim Slovencem, ki se izražajo za kristjane. Še posebej zaskrbljujoče pa je, ker se na ta način tudi hujska k sovraštvu do kristjanov. Sama vsebina zapisa pa prav tako izraža odobravanje krvavega nasilja komunistov v času povojnega obdobja, kar je naravnost nesprejemljivo in nespoštljivo do žrtev.

Foto: 24kul.si

Žaljivi grafiti iz leta 2016 na območju, kjer so nato postavili spomenik žrtvam vseh vojn. (Foto: STA)

Tabla pred prikritim moriščem na Pohorju. (Foto: Twitter)

Skrunitve simbolov krščanstva, kapelic in spominskih plošč, ki so namenjene žrtvam povojnih pobojev, so ravno tako nesprejemljive kot nedavna skrunitev komunističnih spomenikov. Skrunitev komunističnih spomenikov pa je očitno tako zelo moteča za levo vladajočo oblast, da ta nemudoma reagira, ko je potrebno odstranjevati posledice, ko pa je potrebno nemudoma sprejeti ukrepe na področju zdravstva, kjer ljudje umirajo zaradi dolgih vrst, pa naglice očitno ni. Nedvomno pa se toleriranje nasilja nad kristjani v Sloveniji in drugod po Evropi kaže v negativni obliki, saj je skrunitev vedno več. Prav bi bilo, da bi vsaj mediji obsodili vsakršno obliko vandalizma, če že levi politični pol ni sposoben tega, in to kljub dejstvo, da smo na podlagi Ustave Republike Slovenije vsi enakovredni ne glede na versko pripadnost.

Hana Murn

 • me

  končno…….

 • Grega

  To so zlocinci in sploh jih ni za primerjati s pravimi spomeniki ali s skrunitvijo krščanskih simbolov. Enostavno to so krvavo umazani “spomeniki” ki ne soidijo v sodobno civilizirano druzbo, to je za na odpad in v staro zelezo.

  • Steiermark

   Izgleda, da strojani ne hodijo nič, mimo teh “spomenikov”…..

 • tomven

  Nič čudnega, rdečim trolom se že trga od strahu, da bo konec njihovega haranja.. Spomnim se še gimnazijskih časov , ko so spomeniku kidrića z rdečimi štumfi na sliki, med roke vtaknili štruce kruha. To je bilo smeha polna kapa.

  • Gara Gara

   Vendar smo to delali mi, vsako leto. Ti si bil pa suženj režima, tako kot si danes ideologije

 • pajot

  Komunistična provokacija. Ko bo šlo zares,se boste skrili v mišje luknje,boljševiki. Tako kot ste se skrivali v času druge vojne. Po hostah. Kradli in ropali ste samo svojim sonarodnjakom. In jih pobijali.
  za časa štiriletne vojne na slovenskih tleh se nimate pohvaliti z niti eno bitko proti Nemcem ali Italijanom. Strahopetci.
  Moralo bi vas biti vsaj malo sram. Banda.

  • Steiermark

   ************************************************************************************

   • stane

    Te prasice komun.nimajo sramote. Sedaj nam uvajajo sovrazni govor,ki ne obstaja po Evropskem pravu. Ode demokracija med rdece zvezde!
    Cigani usrani!

    • Steiermark

     Prosim, ne žali prasic! To niso niti prasice ampak brezsramni komunistični psihopati – zato uvajajo nazaj, teror, ki so ga zganjali že pod največjim pedofilom (oni so titovi pionirčki…), pedrom in množičnim morilcem titom!

  • FRANC3

   Si že kdaj slišal, da je komuniste sram za storjene zločine? N I K O L I ! ! !

 • Hamid Begic

  Če gorijo katoliške cerkve….naj gorijo…. Katolibani vatikanski nacistični. :)

  PS: Tukaj ni prostora za nacizem. :)

  • antimur

   Ne misli, da boš s takšnim gobezdanjem imel srečno in zdravo življenje, si zacahnjen, pa ne samo enkrat.

  • šmentanamuha

   Tukaj ni prostora tudi ne za komunizem, boljševizem, stalinizem.

  • Grega

   Kako primitivno.

   • Steiermark

    Balkanski primitivec pač po balkansko – primitivno….

  • Goblin

   Gorel bos tudi ti, prase rdece!

  • Terminator

   A ti to govoriš za Bosno in si tam?

  • Terminator

   No, kaj je čefur, a ti je Naci jebal mater, pa si ti nastal?

   • Steiermark

    Takšni so daleč od nacijev – bližje so : jebo jim p….as m..ater. Sedaj pa razmisli, komu je bolj podoben….

    • Terminator

     Res je jebo jim pas čefursku mater.

  • ZatonMesecnikov

   #Če gorijo katoliške cerkve….naj gorijo.#

   Ko u hrvatskoj, kad su tvoji harali Udbice?

  • Steiermark

   Mislim, da si rahlo zmede in se ne zavedaš, da si v Sloveniji in ne nekje v bosni!

  • est

   Če Ti bodo zakuril “vašo cerkev z raketo” boš pa blaznel po forumih, da se Tebi in tvojim somišljenikom godi največja krivica na svetu.

  • Luiggi

   Tukaj ni prostora za bosanske muslimane,mars nazaj v Bosno!

  • Terminator

   Kje si sedaj čefur, jebo ti pas muslimansku mater!

  • Clemen J.

   Gorele bodo vaše džamije, oz. tista ena ki jo boste postavili večja bo večji kres bo. Pedofili oz. muslimani ne morejo vladat svetu tako kot si je predofilski prerok mohamed zaželel. Premalo otrok je.

 • Franc Šink

  Da, gre za napad na zgodovino naroda, ampak na črni del zgodovine. Polno solz in obupa.

 • antimur

  Ne razumem več levofašističnih medijev, ali mislijo da lahko s svojim kučanističnim nabijanjem še koga prepričajo. Verjemite, da so za večino kot goebelskova sranja pod Hitlerjem, nekateri ne pizdarijo ker se zavedajo, da so ogroženi njihovi privilegiji, drugi, ker so kučanisti in brez laganja, sovraštva in spletkarstva ne preživijo, tod duh je ušel iz steklenice in ga ne bo zaustavil ne zločinec Kučan s svojimi zvermi, ne Turnškova banda, oborožena z okupaterskimi označji in orožjem. Nisem Nostradamus, toda to lahko napovem, da bodo še gagali zaradi svojega izdajalstva domovine Slovenije.

 • hle

  Bom čisto po vsegliharsko napisal ker niste sposobni obsodit vandalizma na eni strani ne morete pričakovat sočutja večine ko ta palica udari po vašem hrbtu vse to je posledica popolnoma zastrupljenega ozračja katerega tvorec ste med drugimi tudi vi

  • Steiermark

   Pojdi pametovat domov!

  • Luiggi

   Kateri so toti “VI”?

 • montyamp
  • Steiermark

   Rdeči prašiči so mu tako podobni, da jih ni mogoče več razločevati, med sabo… Samo eni končajo v mesnicah, drugi pa na oblasti – kot prašičji nasledniki!

   • Luiggi

    Rdci Kidric je tudi poginil od prasicje rdecice,pa se na pogreb so me nagnali,ceprav nisem hotel.Rekel sem,da bom kar v delavnici en ocenas zmolil za njegovo duso,pa ni nic pomagalo,mars na pogreb,end of the story!

 • Stajerka

  ….tisto z razrezano zastavo ste pozabili…….in država jo je za to nagradila, pardon, ne država ampak abotneži……država smo narod, ki pa se v večini ne strinja s tako ponižujočo kreacijo…….

 • Antonius

  Samo retardirana pamet si negotovo politikantsko prihodnost rešuje na zahrbtni način. V varstvu noči so z revolucionarno morijo začeli že njihovi mentorji, danes pa noč izkoriščajo njihovi dediči.
  Seveda ti retardiranci ne premorejo nobenega čustva, zato je zlo njim edini način, da se politikantsko uresničujejo.
  Slovenska tragedija niso retardiranci, tragedija je dejstvo, da jim volivci sicer vse manj verjamejo a jih še vedno volijo.

  • Valter BraniSlav

   Nikogar ne mores bolj nategnit kot Slovenca.
   Ko si ga nategnil 10 krat ga lahko se enajstic…

   • Luiggi

    Mati groza Valter,pazi se,saj si menda tudi ti Slovenc.Dobr,da nisi v SLO-landiji,ce bil,bi tudi ti imel tazano rasirjeno,da se prdca nebi mogel vec zadrzat.Sicer pa prdis same neumnosti iz tasprenje!

    • Valter BraniSlav

     Meni ni treba biti globokoumen.
     Imam denar.
     V ZDA je denar vse.
     Druzboslovci v ZDA vozijo Uber in kelnarijo, ker jim globokoumnih misli nihce ne placuje.
     Mogoce bi Ameriski druzboslovci lazje ziveli v SLO?

    • Steiermark

     Nič bati, ta tovariš valter, je poleg svoje genetske pripadnosti najhujšima zločincema, kardeliju in mačku, bil tudi titov pionirček. In rav tito je tem s štokholmskim sindromom,” razširil obzorja od zadaj”, tako da njegovi pionirčki vsi nosijo plenice….

   • Common Sense

    To drzi.

 • montyamp

  Banditi so sami pošpricali svoje spomenike , zato da lahko pišejo po murglosrbskih trobilih , katerih nihče kupuje .
  Financirajo svoje časopisje preko davčnih oaz , italijanske mafije in NLB , seveda direkt iz pokradenega v slovenskem zdravstvu .

 • marker

  Dragi levičarji. To ni noben napad na “tekovine revolucije”, je samo umetniški performans.

  • šmentanamuha

   Matr so zabiti, a ne?

 • Drago

  Po insinuaciji Noretv in njenih zvestih oboževalcev, so “komunisti” sami popacali spomenike. Če sledimo tej briljantni logiki, so isto storili goreči katoliki s svojimi cerkvami in kapelicami.

  • tohuvabohu

   Drži gobec, rdečkar. Kaj ste pa vi počeli, ko so se pojavili grozilni napisi: Kristjani, klali vas bomo, Strehovec mrtev boš, smrt janši(zmu)?

  • Stajerka

   …..saj ne bi bilo prvič…..tudi v Celovcu je UDBA naročila uničevanje spomenikov……

   • Drago

    Kako že gre tista stara SDS-ovska? Nimam pojma, kakšno je vprašanje, vem pa odgovor : UDBA!! Bajdvej, UDBA je prenehala obstajati leta 1966, tako da niti teoretično ni mogla v sedemdesetih uničevati spomenikov.

    • macon

     To je tipično za vas materialiste, ki živite samo v praznih videzih in preoblekah. Udba se je čez noč ukinila in potem je bilo v trenutku kot da je nikoli ni bilo. Medtem, ko seveda vsi vemo, da je preganjanje čarovnic in križarski pohodi nekaj kar je še danes relevantno in živo.

     Vaša predstava o času in družbenih procesih je nekaj za v učbenike psihopatologije.

    • Stajerka

     ….ha…..UDBA deluje še danes, če je spremenila ime, to še ne pomeni da ne obstaja……kak je že tista: isto sranje, drugo pakovanje…..

  • ZatonMesecnikov

   popacal je tisti, ki ve, da se mu kljub pokritosti okolice s kamerami ne bo nič zgodilo. In uporabljal je vodotopno barvo, da se bo kidriča lahko naslednji dan naprej slavilo. ter ostale Komuniste.

   podobnost z mazaškimi akcijami na avstrijskem koroškem je zgolj slučajna.

 • tohuvabohu

  Še eden, ki bi rad Prešernovo nagrado …

 • Povprečen Državljan

  Tako zaslepljenih in polnih sovraštva,kot so Pravoverni,ni nikjer na svetu.

  • macon

   Zaslepljen in poln sovraštva si ti, pravoverni komunajzar.

  • šmentanamuha

   Se strinjam, Pravoverne komunjare ste res najhujše, kar je možno, še vedno vam kaplja kri vaših žrtev od rok in prav nobenega obžalovanja ni zaznati.

  • ZatonMesecnikov

   Pod Pravoverne imaš v mislih tiste iz Dražgoš vsako leto? Varuhe “resnice in Vrednot”?

   • Clemen J.

    pravoslavce

 • Valter BraniSlav

  Muslimanom ne bo treba izstreliti enega samega naboja.
  SLOVENCI SE MOBO POKONCALI KAR SAMI.

  • ZatonMesecnikov

   To pa zato, ker državljanska vojna ni bila nikoli končana….

   ne moreš je končati z miniranjem grobnic ter prepovedjo govorjenja o tem….

   • Valter BraniSlav

    Cas se izteka…
    Jaz in moja druzina zivimo v ZDA
    Kako boste prezivel vi v SLO???

    • ZatonMesecnikov

     Težko, saj se zaradi pritiska levičarjev stanje eskalira….

    • Clemen J.

     Ti tako lažeš kot pes teče, zadnč si rekel da si se že vrnil, hehe, bluzator.

  • Luiggi

   To kar pravis je res,samo pazi,da ti tvoja najdazja ne uide v Venezuelo,domov k svojim in ti pobere vse miljone,ki se hvalis,da jih imas!

  • Clemen J.

   Muslimani so na strani leviuharjev za katere levuharji mislijo da bodo potegnili z njimi, a stvar je taka da musliči čakajo da bodo oslabljeni in jim na koncu zarinili nož v hrbet.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Leve golazni in vsakršne golazni ne smatram za Slovence. Vprašaj kakšne mesečnike zakaj se prvo smatrajo?

   • Valter BraniSlav

    Zal jih je prevec

 • macon

  Najbolj odvraten je rjoveči petmetrski Kidrič z rokami uprtimi v boke za parlamentom. Gre za najbolj odvratno možno skulpturo, za odkrito fašistoidno sranje, ki se napenja iz vulgarne pozicije moči.

  Ko bo tisto sranje pospravljeno, bomo počasi postajali normalna družba.

  • ZatonMesecnikov

   Točno tako. nikjer na vzhodu naprimer nimajo razstavljenih spomenikov Lavrentije Berije. Kidrič je bil slovenski Berija.

  • AlternativaZaSlovenijo

   “Najlepše” mesto na svetu mora imeti “najmogočnejše” spomenike klavcev, nimaš kaj. “Vrhunska” turistična znamenitost Ljubljane v katero turisti zijajo, pa ne vejo zakaj. Ampak vseeno ta skulptura nima konkurence v primerjavi z Stalinom, Leninom, Maom. Konkurnčno je ne zanimiva. To se vidi po tem, da se turistom ne da fotkat. Jaz ko grem mimo(redko) vedno špuknem.

 • ZatonMesecnikov

  Če kdo pomaže Kidriča, zagotovo ni obsojanja v vredno dejanje, Povprečnež. To se strinjam.

  Ppomazal ga je pa nekdo, ki s ne boji, da bi ga kamere posnele. in ve, da ga komandir policije ne bo preganjal.

 • boogin1

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20090401IPR53245+0+DOC+XML+V0//SL

  Dne 2. aprila 2009 je bila sprejeta resolucija evropskega parlamenta o Evropski zavesti in vseh treh totalitarizmih :” fašizem , nacizem in komunizem .”

  V razpravi, ki je potekala na prejšnjem zasedanju, v sredo, 25. marca, je sodelovala tudi Ljudmila NOVAK (EPP-ED, SI): “Žal v vseh bivših komunističnih državah še vedno ni prišlo do popolne raziskave in priznanja zločinov komunizma po drugi svetovni vojni. Ker so bili ti režimi še desetletja po vojni na oblasti, jim je uspelo uničiti tudi večino dokazov. Zaradi tega zločinci in krivci niso bili niti imenovani, kaj šele obsojeni. Zgodovino so pisali zmagovalci.

  Evropska unija mora pozvati vse države bivših komunističnih režimov, da zgodovinarji raziščejo in v učbenike zapišejo vso resnico o povojnem dogajanju. Tudi o odgovornosti zahodnih zavezniških sil, ki so vrnile in izročile begunce v roke komunistov.

  Evropska unija bi tudi morala pozvati vse države, naj premislijo o poimenovanju ulic in trgov po spornih junakih, kot je bil v Jugoslaviji na primer Tito, ki so že zaradi svoje funkcije v tem času, odgovorni za množične povojne poboje.”

 • est

  To je bila samo uvertura v današnji “praznik” 4.julij . Svetlana bo spet sikala z odra in stavim, da bo sekala po desnici. Glede na udbovske manire, so to naredili sami, samo da bodo danes uržah udrihat. Podobno so počeli v Velikovcu 18.09.1979 , ko so izvedli bombni napad in napadalca sta bila nerodna in jih dobila po buči od lastne bombe.

 • Van Der Waals

  MORAJO IMETI IZGOVOR DA LAHKO CENZURIRAJO SOVRAŽNI GOVOR!!! TAKO KAŽEJO SVOJO GNILO ne DEMOKRATIČNO TOLERANC!!!! GNILOBA LUKA POLMESCE NAJ SI VAZME MUSLIMANE IN ČRNUHE DOMOV NA SVOJE STROŠKE NA PA NA DAVKOPLAČEVALSKA PLEČA!!! ENAKO GNILOBA KOMUNISTIČNA MIHA KORDIŠ SKUPJA Z SD-JEM.

 • Amerikanc

  Ali je to sovražni govor, če rečeš, da Kidrič ni imel samo krvavih rok ampak da ima sedaj tudi krvave noge ?!

  • Ava

   Ahhaahah

 • Olga101

  Komunizem je totalitarna zločinska ideologija! Vse “spomenike” totalitarizma je treba odstraniti, saj nimajo nič s kulturo, gre kvečjemu za “kulturo” zločina, ki jo v Evropo prinaša tudi islamska ideologija!

 • Luiggi

  Kaj se pizdite,saj Kidric se lepse izgleda,kot je v rsnici bil!

 • Luiggi

  Tistih spomenikov,ze davno nebi smelo biti tam,kjer so,ampak na smetiscu ali v kakem posbnem muzeju za poznejse rodove Slovencev (ce jih bo kaj ostalo),da jih bodo nove generacije ucile o krvnikih lastnega naroda!

 • Hamid Begic

  ZatonMesečnikov je izjavil, da domobranci niso vedeli, kaj je nacistična ideologija… niso vedeli za taborišča, ubijanje Židov, Srbov, Romov, Rusov,… Zakaj je potem cel svet napadel Nemčijo?!….. So se domobranci nekje skrivali do leta 1945?!…niso imeli dostopa do zunanjega sveta?! :)

  PS: Ta pa seka Zaton. :) #Hahahhahahah

  • Terminator

   Zakaj ti čefur ne spizdiš tja od koder si se privlekel?

   • Hamid Begic

    Čakam ukaze Allaha. :)

    PS: Jaz sem Srbin Muslimanske vere. :)

    • Terminator

     Ja res si prizadet.

  • Terminator

   Tebi so pa Srbi še premalo dali po pički, kolikor vidim.

  • Clemen J.

   Ne boš verjel ampak v koncentracisjkih taboriščih je bilo daleč več zaprtih slovencev kot partizanov, Naciji so imeli s partizani dogovorjeno o zamenjavah ujetnikov če so preživeli, samo so partizani v večini vse pobili kar pa je zločin proti človečnosti.

   • Gara Gara

    Na kakšnih drogah si pa ti. Posodiš?

    • Clemen J.

     Preberi si spisek zaprtih v Koncentracisjkih taboriščih, predno si enega skadiš.

 • Terminator

  Če v Sloveniji ne bi bilo čefurjev in zapečencev, bi bil mir.

 • piko8

  To pisanje po udbovski spomenikih je delo stranke SD, zato nebodo našli nobenega kivcad!!
  Metanje peska v oči poštenim Slovencem in zavajanje javnosti!!

 • Terminator

  Vse te spomenike se da odstraniti z lahkoto, pa se mediji lahko na glavo postavijo.

 • Lux Ferre

  To so si sami barval, da lahko delajo galamo po medijih, kako so ubogi.

 • fridah

  za vas niso neznanci, ker so vaši!

 • milanček

  če bi bili Slovenci vsaj malo domoljubi, bi te spomenike že zdavnaj odstranili, poslali v predelavo kovin! lete 1991 bi moral izdajalec slovenskega naroda, komunajzarski gnoj kućan, za večno zapreti svoj nagravžni gobec!

 • Miki Miška

  dragi levaki to je mal umetnosti ,kdo vam kaj hoče…kva se zgodl …zdej pa u luft ha ha…

 • Lux Ferre

  Ko levaki ščijejo po vseh ostalih simbolih je pa top umetnost primerna za Prešernovo nagrado. Naj se javi izvajalec, ki je umetnost komunizma dvignil v višave (saj ga omenja veliko medijev), da mu dajo Prešernovo nagrado za odlično opravljeno umetniško abstraktno polivanje po simbolih jugo totalitarizma

 • xtc

  Ko se bodo začeloi zakonito mleti NOB pasji NOB drekci z Dražgošami vred in Franjo bodo stvari postale normalne.

 • Jezus Kristus

  Če že kdo žali kristjane, je to Nora24TV.

  • pajot

   Od kje si se pa ti vzel,majmun? stramuš bekni kukran.

   • hitrič

    To je pogan iz 24ur.
    Ni prvič, ko si je nadel to uporabniško ime.

 • Jezus Kristus

  Če že kdo žali kristjane, je Nora24TV.

 • Jezus Kristus

  Če kdo zares žali kristjane, je to Nora24TV.

 • Jezus Kristus

  Državljani Slovenije, če bi se množili, tako kot se jebemo, bi nas bilo kot Kitajcev.

 • Gara Gara

  Če bi bil idiot, bi napisal: Pri skrunjenju cerkva ne gre za vandalizem, saj gre za protinarodne zgradbe. Nora tv …..samo za izbrane

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!