Bumerang afere vila Zlatorog: Levi veljaki so v vili bivali brezplačno

Datum:

Medijska akcija “afera Zlatorog”, v kateri ima Komisija za preprečevanje korupcije osrednjo vlogo, je levici eksplodirala v obraz. Oglasili so se zaposleni na JGZ Brdo in razkrili grdo resnico levih dostojanstvenikov. Medtem ko Janšo preganjajo zaradi popustov, so se dr. Danilo Türk, Milan Kučan, brezplačno gostili dolga leta. Njihova prava razsipna naslednica pa je trenutna predsednica države Nataša Pirc Musar. Zaposleni so pismo poslali predsedniku KPK, z željo, da se le to tretira kot prijava. 

V pismu, ki ga spodaj objavljamo v celoti, zaposleni razkrivajo vso hinavščino slovenskih – levici naklonjenih – nadzornih organov, ki se zganejo le takrat, ko je treba (čeprav po krivem) česa obtožiti opozicijo.

V bran direktorju, ki ga zdaj zaradi domnevnega popusta za nastanitev Janši obdeluje KPK, so povedali, da je do zdaj najboljši direktor kar so ga imeli, saj je znižal obnovo JGZ iz Šarčevih 35 milijonov na 12 milijonov evrov.

Bistvo pisma pa je šokantno pričanje, da so tam v slogu Josipa Broza Tita, se pravi brezplačno in z bogatimi pogostitvami, letovali Janez Drnovšek, Danilo Türk, Milan Kučan, Borut Pahor, Marjan Šarec in nenazadnje Alenka Bratušek, za katero trdijo, da je bilo Brdo njeno dvorišče, potem pa je takratni direktor, ko je stvar prišla v javnost, za nazaj pisal račune.

Prav tako jih zanima, če ni pogrom proti direktorju maščevanje za to, da se je znebil kipov komunističnega diktatorja Tita.

Bumerang za globoko državo
Pismo je pravi bumerang, ki se vrača globoki državi. Videti je, da so želeli s servilno KPK na račun trivialnih obtožb posredno škodovati prvaku opozicije (direktor JGZ je bil pri tem kolateralna škoda) in naleteli na okostnjake svojih somišljenikov in političnih vojakov, ki so se v preteklosti obnašali kot rdeča monarhija. Na koncu je prišlo na dan, ne le da je Janša pošteno plačal nastanitev, ampak da so mu obračunali celo nastanitve, ko ga tam ni bilo – da le ne bi bilo kaj narobe.

Afera, ki je ni bilo
Spomnimo, fantomska afera izhaja iz leta 2021, ko je  spletni medij 24ur.com na plano prinesel pisanje lokalnega gorenjskega medija Trma, da naj bi predsednik vlade Janez Janša leta 2020 s širšim družinskim krogom dopustoval v državnem objektu Vila Zlatorog na Bledu. Takrat so se mediji spraševali, če je Janša račun poravnal. Ko so iz JGZ Brdo sporočili, da ga je res poravnal, jih je zanimalo, če je dobil popust. Seveda jih nikoli ni zanimalo, da so pred tem Šarec, Drnovšek, Kučan, Turk, Pahor, Bratušek in drugi tam letovali brezplačno.

Vprašanja za KPK
Na Komisijo za preprečevanje korupcije smo zato naslovili vprašanje, v zvezi s prijavo:

Zaposleni na JGZ Brdo so na vašo institucijo naslovili javno prijavo, kjer trdijo, da so v preteklosti v vili Zlatorog brezplačno letovali številni politiki in bivši politiki, med drugim Janez Drnovšek, Danilo Türk, Milan Kučan, Marjan Šarec in Alenka Bratušek (za slednjo trdijo, da so račune pisali za nazaj). V luči tega, da trenutnega direktorja preiskujete zaradi namigov, da naj bi popust neupravičeno ponudil nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši, nas zanima ali boste preiskali tudi prejšnje direktorje, ki so – tako zaposleni – vilo ponujali brezplačno in pa seveda tudi politike, ki so takšno nastanitev sprejeli. Avtorji pisma trdijo, da imajo za svoje navedbe dokaze.

Takoj, ko dobimo odgovor KPK, ga bomo objavili.
Prijava zaposlenih
Javno prijavo zaposlenih in bivših zaposlenih na JGZ Brdo spodaj objavljamo v celoti /nelekt./:
Cenjeni g. Robert Šumi, predsednik

V teh dneh odmeva obsodba komisije za preprečevaje korupcije. v kateri ste bivšega direktorja protokolarnega zavoda JGZ Brdo obtožili kršitve integritete, da ke zavajal s podatki o zasebnem najemu Vile Bled s strani nekdanjega predsednika vlade Janše.
V JZG Brdo delamo (nekateri pa smo tam delali do nedavnega) že dolgo časa, zato poznamo stvari in ne moremo kar tako mimo teh podtikanj. Naj na kratko obrazložimo zakaj:

1. Marjan Hribar je bil doslej daleč najbolj profesionalen direktor JGZ Brdo. Preživeli smo jih veliko, vse od g. Zvonarja pred 35 leti naprej. Ko je prevzel direktorovanje, je bila na njegovi mizi že sprejeta odločitev iz časa Šarčeve vlade, da se hotel na Brdu za potrebe predsedovanja EU prenovi za ceno milijonov evrov. Janševa vlada je odločitev preklicala in g. Marjan Hribar je hotel pravočasno, v rekordnem času, prenovil za 12 milijonov evrov. Trikrat ceneje! Zakaj se KPK ne ukvarja z njegovimi predhodniki in Šarčevo vlado, ki je bila v tem primeru ujeta z lopato v marmeladi? Vsi na Brdu smo vedeli, da je razlika cca. 20 milijonov namenjena kampanji Liste Marjana Šarca, sedanjega ministra za obrambo.

2. Kolikor je nam znano, je bil bivši predsednik vlade g. Janez Janša eden redkih, če ne celo edini državni funkcionar, ki je za zasebne usluge JGZ Brdo plačeval iz lastnega žepa. Vsi se najbrž spomnimo Drnovškove brunarice na Brdu in zapisov o njej. Nikoli pa ni nikjer pisalo, da je predsednik Drnovšek poleg Brunarice imel na razpolago tudi vse druge objekte na Brdu ter vso oskrbo zase in številne goste. Tudi zasebne, ki so ga obiskovali. Pogostitve so bile bogate. Nikoli ni plačal nobenega računa.

3. Ko je v Vili Bled dopustoval g. Janez Janša s svojo širšo družino, je direktor g. Marjan Hribar na začudenje mnogih izrecno naročil, da se obračunajo vsi stroški. Tudi stroški nočitev za g. Janšo za dni, ko ga tam sploh ni bilo, saj je bil deloma odsoten v tujini, ostale dni pa je prihajal iz Ljubljane popoldan ali večer. Nikoli ni bil aroganten do nas zaposlenih.

4. Bivši predsednik Milan Kučan je bil s svojo drużbo stalen gost na Brdu. V gradu Brdo, ne v Brunarici. Velikokrat v številni družbi zasebnih prijateljev in somišljenikov. Tja so sami prihajali tudi njegovi svetovalci urada in se gostili. Nikoli ni plačal nobenega računa. Je bil pa vsaj prijazen z osebjem, za razliko od njegovega naslednika dr. Danila Turka in njegove žene. Predsednik Turk je zahteval zase kraljevski tretma. Nikoli ni bilo dovolj. Še posebej, ko je bil tam brez svoje soproge. Posebna hrana, poleti pikniki pri zgornji koči, najeti glasbeniki… Je kdo kdaj zahtev obračun stroškov zanj? Kajti nekateri prejšnji direktorji, še posebej g. Purič so za svoje potrebe vodili natančno knjigovodstvo teh stroškov in se s tem večkrat javno hvalili, češ da so nezamenljivi. Ni pa bilo vse tako vedno v uradnih evidencah.

5. V času predsednice vlade Alenke Bratušek je bil JGZ Brdo njeno dvorišče. Vse ji je bilo na razpolago. Zaposleni iz JGZ so Bratuškovi urejali domači vrt, direktor Purič pa ji je osebno vozil domov meso (divjačino), sadje in sladice. Zanjo smo organizirali zabave in rojstne dneve. Zaposleni so jo klicali šefica. V Vilo Bled je vozila svoje intimne prijatelje in varnostmki so se večkrat zabavali na ta račun. Nikoli ni plačala niti centa. Ko so nekatere nečednosti ušle v javnost je direktor Punč za nazaj pisal račune in se znašal nad podrejenimi, češ da so delali brez njegove vednosti.

6. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je želel na Brdu oponašati slog dr. Janeza Drnovška. A JGZ ni pretirano izkoriščal in ni bil aroganten. Ni pa nam znano, da je kadarkoli plačal kak račun iz lastnega žepa. Podobno se je obnašal njegov naslednik g. Marjan Šarec,ki pa ga nihče ni jemal resno, saj je pokal vice iz vsake reči. Nekaj dni po njegovem odstopu so prišli njegovega kabineta in skupaj z direktorjem naknadno urejali zadeve v računovodstvu. Direktor je po njihovem odhodu izrekel nekaj pikrih na šarčev račun.

6. Bivši predsednik republike g. Borut Pahor je bil stalen gost na Brdu in v Vili Bled. Tja je rad prihajal tudi ob popoldnevih na plavanje. V kleti je imel stalno shranjen svoj osebni sup. Tam je imel tudi veliko protokolarnih dogodkov, ki jih je večkrat podaljšal v zasebne. Ni nam znano, da bi kadarkoli poravnal kak račun, ni pa bil razsipen in aroganten kot njegov predhodnik Turk, ki so ga na Brdu nekateri klicali Sultan.

8. Prava naslednica nekdanjega predsednika Turka, kar zadeva razkošje in aroganco, pa je sedanja predsednica dr. Nataša Pirc Musar. Enako njen soprog. Prekašata celo Bratuškovo in njeno druščino. V enem letu je zapravila več kot g. Pahor v vseh 10 letih mandata. Večinoma je šlo za družinske oziroma zasebne dogodke. Protokolarnih je bilo malo. Tudi uradniki iz njenega kabineta so vzvišeni, arogantni. Ne vsi, večina pa. Niti na misel jim ne pride, da bi vprašali za račun, ko se gostijo v predhodnicah ali po dogodkih. Zakaj tukaj ne ugotavljate integritete? Naj dodamo še to, da se je po JGZ že nekaj mesecev govorilo, kakšna bo obsodba KPK v zadevi direktorja g. Marjana Hribarja. Tudi to, da bo dodatno dobil po prstih, ker je dopustil odstranitev kipov Maršala Tita in njihovo prestavitev v vojni muzej v Pivki.

Javno pozivamo predsednika KPK spoštovanega Roberta Šumija, da skrbno preišče in preveri navedbe iz te prijave. Našel bo na JGZ Brdo še mnogo drugih spornih nečednosti, ki jih tu ne omenjamo. Opozarjamo, da za napisane navedbe hranimo dokaze in da jih bomo poslali vsem medijem, če KPK v roku 3 mesecev ne bo opravila preiskave ali če bo KPK lažno ugotovila, da ni nič narobe z integriteto tistih, ki jih omenjamo.Še posebej teh, ki še danes opravljajo najvišje državne funkcije.

10.1.2024

Zaposleni in nekdanji zaposleni JGZ Brd

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...