fbpx

Cerar odlično “poskrbel” tudi za svojo družino: Premierjeva sestra in njen mož v treh letih zaslužila kar milijon evrov!

Foto: STA

Včeraj smo na Novi24TV ekskluzivno poročali o poldrugem milijonu evrov vrednem poslu, ki naj bi ga na Telekomu Slovenije svoji novi partnerki Mojci Stropnik priskrbel predsednik vlade Miro Cerar. Danes razkrivamo, da je odvetnica Nina Brumen, lastnica odvetniške pisarne Brumen iz Maribora, v kateri je zaposlena Stropnikova, na predlog stranke SMC postala celo nova članica Državne volilne komisije, s čimer se sum o korupciji ne glede na včerajšnje zanikanje Telekoma, da bi bil posel (ki ga organizira član uprave Aleš Aberšek) že oddan, samo še potrjuje. A to še zdaleč ni edina sporna dobičkonosna odvetniška naveza, v katero je vpleten aktualni premier; danes razkrivamo tudi super donosno odvetniško zgodbo pisarne Cerar – Hafner, kjer delujeta premierjeva sestra in njen mož ter je iz proračunskih sredstev po podatkih Erarja počrpala že kar 800 tisoč evrov!

V odvetniški pisarni Cerar – Hafner sta zaposlena tako Alenka Cerar, sestra Mira Cerarja, kot tudi njen mož Ladislav Hafner. Po javno dostopnih podatkih iz Erarja sta v zadnjih letih omenjena zakonca od proračunskih uporabnikov “prejela” natanko 799.214,14 evra, medtem ko je Ladislav Hafner kot upravitelj v insolventnih postopkih na svoj s. p. prejel še dodatnih 224 tisoč evrov.

Zanimivo je predvsem dejstvo, da je Ladislav Hafner večji del svojih prihodkov prejel po septembru leta 2014, to pa časovno sovpada z začetkom predsednikovanja Mira Cerarja slovenski vladi, potem ko je njegova SMC poleti istega leta slavila zmago na ukradenih volitvah.

Sporna imenovanja Cerarjevih družinskih članov in prijateljev v dobro plačane državne službe
To še zdaleč ni vse; po imenovanju Mira Cerarja za premierja je do pomembne funkcije hitro prišla tudi njegova sestra Alenka Cerar, ki je bila imenovana za članico disciplinskega sodišča druge stopnje v okviru sestave disciplinskih organov in organov za presojo kršitev Kodeksa odvetniške poklicne etike (za obdobje od aprila 2015 do aprila 2018).

Razkrivamo pa tudi vodilno med zaslužkaricami v Cerarjevi vladi – to je Nina Zidar Klemenčič, žena Gorana Klemenčiča, tistega ministra za pravosodje, ki je kot predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) rušil drugo vlado Janeza Janše, za nagrado dobil vplivno politično funkcijo, zdaj pa brez morale na seje državnega zbora prihaja v vidno opitem stanju. Morda pa se Klemenčiču ne vrti samo zaradi alkohola, temveč bajnih vsot, ki jih je na svoj bančni račun, in to samo za zastopanje propadle Factor banke, prejela njegova žena – vrtoglavih 887 tisoč evrov!

Foto: Arhiv Nova24TV.

Naj spomnimo. V preteklosti smo že poročali, da žena kontroverznega ministra služi še marsikje drugje, med drugim se namreč ukvarja tudi z neobdavčeno preprodajo konj.

Premier je bil častni govorec na predstavitvi Centra za svetovanje prijaviteljem korupcije
Jutri bomo na Novi24TV bolj podrobno nadaljevali zgodbo o Telekomu Slovenije, prek katerega je stranka SMC ob pomoči svojega človeka, Aleša Aberška, prevzela nadzor nad investicijami in vsemi mediji, ki so v lastništvu telekomunikacijskega giganta. Ravno zato se poraja veliko vprašanje, ali bodo Cerarjevi koruptivni posli lahko dokazani, saj se v režimskih medijih doslej o tem ni veliko pisalo, vlada pa spretno skrbi, da bo tako bržkone ostalo tudi v prihodnje.

In še nekaj ironije za konec. Miro Cerar je bil jeseni leta 2014, ko je z delom nastopila njegova vlada, častni govorec na predstavitvi Centra za informiranje in pravno svetovanje prijaviteljem korupcije. Razlagal je o tem, kako je treba spregovoriti o stvareh, ki so boleče in družbeno pomembne. Dejal je, da si Slovenci prepogosto zatiskajo oči in ne spregovorijo, da je treba biti tudi odgovoren. Najbolj glasen je bil pri obtoževanju tistih, ki so obremenjeni s korupcijo in so iz ozadja najbolj glasni pri obtoževanju drugih, ki so pretežno pošteni. Morda je govoril o samemu sebi.

T. F.