fbpx

CSD Ljubljana: Strogo se distanciramo in obsojamo vedenje Gordane Pirš!”

Gordana Pirš (vir: FB)

Potem ko se je včeraj vsaj pol Slovenije zgražalo nad neverjetno primitivnim izbruhom Gordane Pirš, ko se je znesla nad Sebastjanom Jeretičem, ker se je na RTV Slovenija pogovarjal z Jožetom Možino, smo danes prejeli odgovor ljubljanskega CSD – ja, v katerem se ti povsem distancirajo in obsojajo vedenje svoje zaposlene. Obljubljajo primerne ukrepe.

Gordana Pirš je svojo divjo nrav v zadnjem letu že večkrat pokazala na protestih in na družbenih omrežjih, toda njen zadnji izbruh je prelil zadnjo kapljico okusa iz njene kupice. Napadla je deklariranega levičarja, Sebastjana Jeretiča, političnega analitika, ker se je pogovarjal z Jožetom Možino in marsikatero rekel čez levo opozicijo.

Spomnimo na njen izjemno bogat besedni zaklad, ko gre za žaljenje slovenskih desničarjev. No, beseda bogat je morda preveč, pač pa nadpovprečen: “Janšistični ritoliznik, domobranski pizdun, SDS pokvarjenec, lažnivec, SDS govno, SDS debil, kreten idiot, SDS janšistična sodrga, drhal, golazen, smrdljivec.

“Objava zaposlene meče slabo luč na CSD Ljubljana”

 Vse te besede je v eno objavo zbrala zloglasna Gordana Pirš, zaposlena v CSD Ljubljana. Vso gnojnico je polila po Sebastjanu Jeretiču. Zmotil jo je njegov navdušujoče zmerni in modri nastop pri Jožetu Možini na RTV. Potem ko smo včeraj na CSD poslali novinarsko vprašanje, če zanjo vedo in če bodo reagirali, smo danes dobili sporočilo iz ljubljanskega CSD – ja:

Spoštovani,

vodstvo Centra za socialno delo Ljubljana se strogo distancira od  žaljive objave zaposlene, ki ni v skladu z etičnim kodeksom in vrednotami ter poslanstvom dela v socialnem varstvu. Vsi zaposleni na centru za socialno delo se zavedamo, da je potrebno pri komuniciranju biti spoštljiv in ohranjati dostojanstvo vsakega posameznika v tej družbi.

Z zaposleno smo v preteklosti že opravili razgovor o neprimernosti njenih izjav. Objava zaposlene meče slabo luč na CSD Ljubljana, zato bomo uvedli ustrezne postopke.

Lep pozdrav,

mag. Anja Osojnik, direktorica

 

Aleš Ernecl