fbpx

Danes spet pogajanja vlade in policistov

Foto: STA

Nadaljevala se bodo pogajanja vlade in policijskih sindikatov o stavkovnih zahtevah policistov. V sindikatih pristop vladne strani ocenjujejo kot neresen, saj jim ni posredovala pogajalskih izhodišč.

Koalicijski partnerji so izhodišča pogajalske skupine potrdili na nedeljskem sestanku, vsebine pa sindikatoma niso posredovali niti po njuni ponedeljkovi prošnji. Če želijo nadaljevati pogajalski proces, je treba poznati finančne okvirje, poudarja predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Kljub temu se bosta tako Petrovič kot predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič popoldanskih pogajanj udeležila, nameravata pa jasno povedati, da na takšen način ni možno resno pristopiti k pogajanjem.

Največ pritožb se nanaša na dotrajana zaščitna in varovalna sredstva
Uroševič in Petrovič se sicer danes odpravljata na teren, kjer bosta preverjala utemeljenost pritožb, ki jih v sindikatih prejemajo v zvezi s kršitvami delovnopravnih predpisov. Največ pritožb je bilo po njunih besedah sicer glede zaščitnih in varovalnih sredstev, nekaj pa tudi glede razporejanja na delo.

V. V., STA